Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Rakennusala omaksuu uusia toimintamalleja, mutta hitaasti

Bloggaus”Energiset ja nuorekkaan toimintamallin omaksuneet yritykset kasvavat ja kehittyvät muuta alaa nopeammin. Moni konservatiivisesti asioita lähestyvä jää jälkeen joka sektorilla.”

Kun 2000-luvun taitteessa kiersin rakennusalan yrityksiä, oli ala varsin torjuva kaikkea uutta kohtaan. Haluttiin toimia, kuten aina on toimittu. Kun kuusi vuotta sitten kiersin alan yrityksiä Admicomin väreissä, näkyi selvästi jakaantuminen kahteen ryhmään: niihin, jotka halusivat jatkaa vanhoilla toimintatavoilla ja niihin, joita uudet toimintamallit houkuttelivat.


Sama jako näkyy edelleen, mutta toimintaansa tehostavien ja kehittyvien ryhmä kasvaa.


Uusimmassa rakentamisen asiakaslehdessämme on kaksi loistavaa esimerkkiä yrityksistä, jotka haluavat kehittyä ja kehittää toimintaprosessejaan. Muutos vaati energiaa, mutta energiset ja nuorekkaan toimintamallin omaksuneet yritykset kasvavat ja kehittyvät muuta alaa nopeammin. Kehittymisen kautta kilpailukyky kasvaa ja se näkyy jo varmasti markkinoilla. Moni konservatiivisesti asioita lähestyvä jää jälkeen joka sektorilla. Eikä ole kyse vain raportoinnista ja talouden hallinnasta, vaan myös työmaiden toimintojen kehittämisestä.


Edelleen löytyy niitä, jotka keskittävät kaiken tekemisen toimistolle.


Ajatuksena on, ettei työmaita rasiteta ostolaskuilla, myyntilaskutuksella tai palkkojen tuntikorteilla. Samoilla yrityksillä on kuitenkin usein työmaillakin vanhentuneet käytännöt – ja tehostuuko työmaan työ sillä, että annetaan hallinnolle vastauksia puhelimella tai sähköposteilla? Vuosia esimiehenä toimineena olen kyllä oppinut erottamaan tekosyyt. Aina on niin kiire, ettei ehditä oppia uutta tai tehdä työhön oleellisesti kuuluvia hallinnollisia rutiineja. Mutta kuinka hallinto voi tietää, mille litteralle kustannukset tulee kohdistaa tai mitkä ostolaskujen rivit kuuluvat urakkaan ja mitkä lisätyölaskutukseen? Ja kuinka muka on tehokkaampaa käsin kirjoittaa tuntilappuihin litteroita yms. tietoja ja jättää sitten tallennustyö toimistolle?


Ei ole yhtä totuutta ja yhtä oikeaa toimintamallia. Hyvällä suunnittelulla ja tavoitteellisella toiminnalla jokaiselle yritykselle on löydettävissä paras tapa toimia. Aika harvoin se kuitenkaan on sama malli, jota on käytetty viimeiset kymmenen vuotta.


Rakennusala uudistuu sisältäpäin omista tarpeistaan ja ulkoa tulevien vaateiden kautta. Jos kaikki uusi joudutaan hoitamaan erillisten ratkaisujen kautta, syntyy lisää byrokratiaa ja päällekkäistä tietojen pyörittelyä. Meillä tietotekniikkataloilla on tässä iso vastuu löytää uusiin vaateisiin tehokkaat toimintatavat. Esimerkiksi tilaajavastuutietojen tarkastaminen ja seuraaminen sekä Kansallinen tulorekisteri on tarkoittanut monelle lisätöitä tai kasvavia tilitoimistokustannuksia. Parhaimmillaan nuokin asiat hoituvat järjestelmien avulla automaattisesti. Mutta mistäpä tuon tietää, kun yhden kohdalla sama sana tarkoittaa tallentamista, lähettämistä ja erillistä tarkistamista – toisen kohdalla ihan oikeaa automatiikkaa.


Ilkka Uusi-Maahi
toimialajohtajaPinterest
Admicom Finland Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Adminet
automatiikka
automatisointi
Automaatio
prosessien automatisoiminen
prosessien automatisointi
taloushallinnon automatisoidut prosessit
taloushallinnon prosessien automatisointi
raporttien automatisointi
rakennusala
Rakennusalan digitalisaatio
liiketoimintaprossien tehostaminen
toiminnan tehostaminen
tehostaminen
prosessien tehostaminen
prosessin tehostaminen

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia