logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Raisioagro Oy

Referenssi”Nopeisiin lähtöihin nopea ja kevyt prototalo, josta löytyy tahtoa ja taitoa.”

Sami Halinen, tietohallintojohtaja, Raisio-konserni

DIGITALISAATIO APUNA MAATALOUSTUOTTAJIEN ASKAREISSA


Raisiolla on vahva visio panostaa maatalouden teknologiseen kehitykseen. Suurempaa digitalisaation hankekokonaisuutta on pohjustettu kahdella erillisellä projektilla, joista molemmissa Leonidas on ollut olennaisessa roolissa.

”Tarkoituksenamme on helpottaa maataloustuottajien arkirutiineja ja tarjota digitaalisia palveluja niiden tueksi”, kuvailee Raision tietohallintojohtaja Sami Halinen. ”Koodausbisnes on luottamusbisnestä. Kun sovelluksia rakennetaan pitkästä tavarasta, täytyy toimittajan ja asiakkaan välillä olla luottamussuhde. Leonidaksen kanssa luottamus rakentui nopeasti ja yhteistyö on ollut helppoa ja vaivatonta.”

MOBIILISOVELLUS SIILOKIRJANPITOON

Ensimmäinen projekti oli mobiilisovellus siilokirjanpitoa varten. Maataloustuottajat kirjaavat viljavarastojensa tietoja liidulla siilon seinään, kynällä tupakkiaskin kanteen tai ulkomuistista taulukko-ohjelmaan, kunhan pääsevät siilolta tupaan. Raisio halusi tarjota maanviljelijöille mahdollisuuden siilokirjanpitoon jokaisen taskusta löytyvän kännykän avulla.

”Halusimme sovelluksesta nopeasti prototyypin ja Leonidas toimitti sen särmästi sovitussa aikataulussa. Siilokirjanpito on nyt pari vuotta ollut käytössä ja keräämme maanviljelijöiden kokemuksia. Prototyypin sisältö jalostetaan tulevaisuudessa muihin Raision digitalisaatiohankkeisiin, ja saamamme käyttäjäkokemukset ovat tässä yhteydessä arvokasta tietoa.”

Viljelijä kirjaa sovellukseen oman viljasiilonsa tilanteen. Sovellus laskee viljan kokonaismäärän kiloina, tarkistaa viljan hinnan Raisioagron verkkosivuilta ja kertoo siilossa olevan erän markkina-arvon euroissa. Viljelijöiden mukaan mobiilisovelluksesta on hyötyä, sillä se on näppärä varastonhallintaohjelma.

MOBIILISOVELLUS LEHMIEN RUOKINTASUUNNITELMIA VARTEN

Tuorein Raision ja Leonidaksen yhteistyön hedelmä on maitotilallisille suunniteltu Ruoksu-mobiilisovellus lehmien ruokintasuunnitelmiin. Raisioagrossa suunnitellaan, mitä eläinten pitäisi syödä, jotta ne tuottaisivat mahdollisimman paljon laadukasta maitoa ja pysyisivät terveinä. Kymmeniä lehmiä ruokittaessa aineksia ei annostella desimitalla vaan traktorikauhoittain. Tilalliselta voi olla jokin aine lopussa ja tiettyjen ainesosien vaihtuminen näkyy heti maidon laadussa ja määrässä sekä lehmien hyvinvoinnissa.

”Toimitamme tilallisille yksilölliset lehmien ruokintasuunnitelmat. Halusimme tuoda reseptit kännykkään, jolloin ne ovat navetassakin aina mukana. Olennaista on mobiilireseptin iteratiivisuus: jos reseptiin tarvitaan ainesosaa 52 kiloa ja tilallisella onkin sitä vain 30 kiloa, sovellus suhteuttaa reseptin, ja annoksen ravintoaineiden suhteet pysyvät suunnitelman mukaisina. Ruoksu-sovelluksen ansiosta pystymme paremmin analysoimaan maitotuotoksen muutoksia ja opastamaan tuottajaa paremmin eläinten ruokinnassa. Lopputuloksena maidontuottaja saa enemmän tuottoa hyvin lypsävistä lehmistä ja laadukkaasta maidosta.”

Ruoksu-sovellus on ollut testikäytössä ryhmällä maidontuottajia, joiden mukaan suhteuttaminen on tervetullut apu navetan askareisiin. Säilörehun määrä voi heittää satoja kiloja, jolloin suhteuttava laskuri on suureksi avuksi. Jos satsista jää osa syömättä tai lehmät syövät kaiken, sovellus muuttaa seuraavan satsin kokoa.

Leonidas vastasi Ruoksu-sovelluksen suunnittelusta ja toteutuksesta. ”Leonidaksella on hyvä ja ketterä porukka, joilla on taito tehdä erilaisia sovelluksia. Harvoin näin yksityiskohtaisia sovelluksia pystyy toteuttamaan samalla kaavalla. Leonidaslaisilta löytyy paitsi erilaisten teknologioiden osaamista myös kykyä kommunikointiin muiden projektin toimittajien kanssa, joita Raisiollakin on useita. Voin varauksetta suositella Leonidaksen palveluita”, Sami Halinen toteaa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Leonidas Oy

Tiedot

Lisätietoja

Leonidas Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

maatalous

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Leonidas Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Leonidas - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Leonidas - Muita referenssejä

Leonidas - Muita bloggauksia

Siirry Leonidas Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia