Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Räätälöidyt ratkaisut valtionlainojen hallinnointiin

ReferenssiCGI räätälöi Valtiokonttorille tehokkaat tietojärjestelmät luottojen hallinnointiin. Laiho ja Kota ovat nopeasti kasvaneet osaksi valtion rahoitushallinnon operatiivista ydinjärjestelmää.

Valtiokonttori on valtiovarainministeriön alainen itsenäinen keskusvirasto, joka hallinnoi valtion muiden organisaatioiden myöntämiä lainoja sekä luottolaitoksille myönnettyjä korkotukia ja valtiontakauksia. Valtiokonttori vastaa lainapäätöksen jälkeisistä tehtävistä, muun muassa luottodokumentaation laadinnasta, lainojen maksatuksesta, velkomisesta ja vakuuksien hallinnoinnista.

Lainsäädäntö ja muuttuvat lainaehdot ohjaavat

Erityslainojen hoitoon kohdistuu lainsäädäntöön ja asetuksiin liittyviä muuttuvia tarpeita, jotka vauhdittavat Laiho-järjestelmän jatkuvaa uudistamista. Järjestelmään on integroitu mm. pankkiyhteydet ja isona kokonaisuutena eurooppalaisen standardin mukaiset SEPA-tilisiirrot sekä ulosoton järjestelmät.

Valtiokonttorin Antolainausyksikkö suunnittelee ja toteuttaa normaalien valtiovelkojatehtäviensä lisäksi myös velallisasiakkaiden rahoitusjärjestelyjä ja taloudellisia tervehdyttämistoimia. Yksikön tehtäviä ovat myös oikeudellinen perintä ja luotto- ja takauskantaan liittyvä riskienhallinta.

Laiho-järjestelmällä viraston rahoitusasiantuntijat pystyvät hoitamaan valtion myöntämien lainojen koko elinkaaren. Laiholla voi tehokkaasti seurata lainakannan kehittymistä. Lisäksi järjestelmä mahdollistaa asiakaskohtaisen tilanteen ja velallisen maksukyvyn kattavan seuraamiseen.

Enemmän aikaa riskienhallintaan

– Valtion lainajärjestelmä on hyvin monimutkainen. Tehokas ja luotettava räätälijärjestelmä mahdollistaa sen, että asiantuntijoillemme jää enemmän aikaa riskienhallintaan ja erityistapausten käsittelyyn, kertoo Valtiokonttorin Rahoitustoimialalla Antolainausyksikön päällikkönä toimiva apulaisjohtaja Sakari Lehtiö.

Riskienhallintaa ja maksuturvan ennakointia tukee myös Valtiokonttorille räätälöity moderni Kota-järjestelmä, jolla seurataan valtion myöntämiä korkotukia sekä takausosuuksien kehittymistä ja luottolaitoksien myöntämiin lainoihin liittyvää valtion takausriskiä.

Valtiokonttorin luottojen hallinnointijärjestelmä on integroitu mm. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn, Tekesin ja Maanmittauslaitoksen järjestelmiin.

Asiaosaamisen soveltaminen tietohallinnon tarpeisiin

Vaikka CGI:n asiantuntijoilla on vahva kokemus pankkien ja muiden rahalaitosten järjestelmistä ja tuoteratkaisuista, on tämä räätälöity, tarkasti lainsäädännöllä rajattu valtion rahoituksen järjestelmä omaa luokkaansa. Laiho ja Kota ovat ainutkertaisia toteutuksia, joiden tarpeisiin valmiit toimialajärjestelmät eivät istu.

Laiho- ja Kota-järjestelmien teknologiaratkaisut perustuvat Valtiokonttorin arkkitehtuurivalintoihin. Tietokantana on Oracle ja muilta osin tukeudutaan Microsoft-teknologiaan.

Palvelutoimittajan vahva substanssiosaaminen ja sen soveltaminen Valtiokonttorin haasteellisiin tietojärjestelmätarpeisiin on yhteistyön ja jatkuvan palvelun ehdoton edellytys. CGI:n asiantunteva ja pitkäaikainen palvelutiimi ymmärtää Valtiokonttorin muuttuvaa toimintaympäristöä ja valtion luottojen hallinnoinnin vaatimuksia syvällisesti. Monipuolinen asiantuntijuutemme velvoittaa. 

Pinterest
Referenssin infoboxi
CGI Suomi Oy

Tiedot

Tilaaja: Valtiokonttori

Lisätietoja

Yritysprofiili CGI Suomi kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakkuudenhallinta CRM
Taloushallinto
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Integraatiot
It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Laadunvarmistus
Master Data MDM

Toimialakokemus

Julkishallinto
Pankki ja vakuutus

Teknologia

Microsoft
Oracle

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin CGI Suomi kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

CGI Suomi - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

CGI Suomi - Muita referenssejä

CGI Suomi - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tietoturvamerkki julkaistu - Suomi aloitti ensimmäisenä Euroopan maana tietoturvasertifikaattien myöntämisen älylaitteille
Ohjelmistotalo Softability lahjoittaa 2% tuotostaan hyväntekeväisyyteen
Liiketoimintalähtöinen tietohallinto vaatii muutoksen mallintamista

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia