Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

R-kioski: Parempi ymmärrys liiketoiminnan luvuista tukee menestystä

ReferenssiR-kioski halusi analytiikan keinoin palvella satoja franchise-kauppiaitaan paremmin ja samalla kehittää koko organisaation raportointia. Yhdessä Attidon kanssa käyttöliittymää ja raportteja selkeytettiin, jolloin tiedon hyödyntämisen kynnys madaltui. Koska R-kioskin liiketoiminnassa syntyy jatkuvasti valtavat määrät tietoa, analytiikkaa kehitetään hallitusti sprinteissä.

”Aloitimme yhteistyön Attidon kanssa, kun tunnistimme tarpeen parantaa analytiikan tuottaman datan luotettavuutta ja oikeellisuutta”, kertoo R-kioskin Chief Controller Samuel Weber.

”Meillä oli QlikView -työkalut käytössä jo aiemmin, mutta siinä mitä dataa kerätään ja miten, oli kehittämisen tarvetta. Yli 600 kioskin liiketoiminnan seuranta ja tiedon jalostaminen kauppiaita palvelevaan muotoon on haasteellinen ympäristö. Samalla analytiikan tulee myös palvella koko R-kioski Oy:n raportointia ja keskustella ERP-järjestelmän kanssa esimerkiksi tuotetietojen ja kustannuspaikkojen osalta.”

ANALYTIIKALLA TUKEA PÄIVITTÄISEEN MYYNTIIN

”Kauppiaan tärkein tehtävä on olla mukana myynnin ja asiakaspalvelun kehittämisessä, ei järjestelmien pyörittämisessä. Meidän pitää pystyä toimittamaan heille myyntiä tukevia ja liiketoiminnan ymmärrystä lisääviä raportteja. Satojen franchise-kauppiaidemme joukossa on hyvin erilaisia analytiikan hyödyntäjiä. Olemme halunneet tehdä perustiedon käyttämisen helpoksi heille. Toimitamme viikoittain ja kuukausittain kaikille kauppiaille PDF-muotoisen vakioraportin.”

”Raportti on helppo käydä läpi, vaikka kioskin koko henkilökunnan kanssa. Aktiivisimmat käyttäjät voivat lisäksi porautua QlikView:ssa itse syvemmälle esimerkiksi tuloslaskelmaan, taseeseen, varastoarvoihin, myynnin rakenteeseen ja niin edelleen. On selvästi nähtävissä, että ymmärrys liiketoiminnan luvuista tukee kauppiaan menestystä.”

KÄYTTÖLIITTYMÄN SELKEYS TÄRKEÄSSÄ ROOLISSA

”Analytiikan käytettävyyden kannalta tärkeää on myös käyttöliittymän ja raporttien ilme ja selkeys. Olemme kehittäneet myös niitä yhdessä Attidon kanssa. Kun asiat esitetään yksinkertaisemmin ja epäolennaista karsitaan, raporttien lukeminen helpottuu ja tiedon hyödyntämisen kynnys madaltuu.”

”Olemme luoneet käytännöt, jotka antavat erilaisille kauppiaille vastauksia tärkeisiin kysymyksiin: miten minulla menee, mikä toimii, mikä ei? Yksi liiketoimintaa ja asiakaspalvelua tukeva näkökulma dataan on korrelaatioanalyysi siitä, mitä tuotteita asiakkaat tyypillisesti ostavat yhdessä. Esimerkiksi, mitä ostetaan usein kahvin kanssa? Tällaisella ymmärryksellä on hyvä ohjata myyntiä, suunnitella kampanjoita ja parantaa asiakaskokemusta.”

”KORRELAATIOANALYYSILLÄ NÄEMME ESIMERKIKSI MITÄ OSTETAAN USEIN KAHVIN KANSSA.”

”Attido on tuonut meille uusia toimintamalleja asioiden hallittuun kehittämiseen. Meidän liiketoiminnassamme tapahtuu koko ajan paljon ja tietoa syntyy valtavasti. Jotta analytiikan kehittämisen hallittavuus säilyy, tarvitaan kurinalaisuutta keskittää resurssit tärkeimpiin asioihin. Tässä on toiminut hyvin Attidon tapa tehdä kehitystä sprinteissä muutaman viikon sykleissä siten, että mukaan otetaan aina vain tietyt sovitut asiat. Tärkeää on myös dokumentoida selkeästi mitä on tehty, ettei tieto järjestelmästä ole vain jonkun yhden ihmisen takana. Attidon kanssa riskit ovat hallinnassa tästäkin näkökulmasta. Heidän meille osoittamansa konsulttitiimi takaa, että useampi ihminen tuntee tarpeemme ja tilanteemme.”’

Lue lisää tiedolla johtamisen palveluistamme!

Pinterest
Referenssin infoboxi
Attido Oy logo

Tiedot

Tilaaja: R-kioski

Lisätietoja

Yritysprofiili Attido kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Arkkitehtuuri

Toimialakokemus

Kauppa

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Siirry yrityksen profiiliin Attido kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Attido - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Attido - Muita referenssejä

Attido - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia