logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

QlikView liimaa tietovirrat yhteen

ReferenssiKiilto Family on vuonna 1919 perustettu kemianteollisuuden tuotteita valmistava suomalainen perheyritys. Se kehittää, valmistaa ja markkinoi liimoja ja niihin läheisesti liittyviä tuotteita. Kaikki Kiillon valmistamat tuotteet ovat oman tuotekehitystyön tulosta.

Hajanaiset tietojärjestelmät eivät tarjonneet yhtenäisiä ja ajantasaisia raportteja päivittäiseen johtamiseen: Kansainvälisesti toimivan Kiilto Family -konsernin eri toimipisteissä käytettiin useita eri toiminnanohjaus- ja tietokantaratkaisuja. Kiilto Family Oy:n tietohallintojohtaja Tuomas Vepsäläinen muistelee, että pelkästään Suomessa konsernin eri yhtiöissä oli käytössä 3-4 erilaista ERP-ratkaisua. Tämän hajanaisuuden takia kattavien konsernitason raporttien koostaminen oli erittäin haastavaa. Päivittäisessä johtamisessa tarvittiin kuitenkin ajantasainen ja yhtenäinen näkymä kaikkien konsernin yhtiöiden tietoon.

QlikView'lla parempi näkyvyys dataan:

Kiilto Family Oy päätti vuonna 2010 kokeilla, miten QlikView voisi auttaa saamaan paremman näkymän olemassa olevaan dataan.
”Minulla oli ennestään jonkin verran kokemusta QlikView’sta, joten minulla oli jo kuva siitä, mihin se pystyy”, tietohallintojohtaja Tuomas Vepsäläinen kertoo. ”Kumppanimme Infrastone teki meille muutamassa päivässä toimivan demon, joka vakuutti meidät lopullisesti.”

QlikView'lla yhteinen näkymä: 

Ensimmäisenä QlikView’lla laajennettiin myynnin seurannan ominaisuuksia. Hyväksi havaittu ohjelmisto otettiin tämän jälkeen käyttöön myös varastonhallinnassa, tuotannossa, talouden ja ostojen seurannassa sekä tuotekehityksessä.

”Käytännössä QlikView on kiinni kaikissa liiketoimintaprosessimme”, Vepsäläinen sanoo. ”Voi sanoa, että meille tuli QlikView’n myötä ensimmäistä kertaa mahdollisuus aitoon konserniraportointiin.”

Vaikka taustalla pyörii useita erilaisia järjestelmiä, QlikView antaa näistä kaikista johdolle yhtenäisen näkymän. ”Käyttäjän ei tarvitse ollenkaan tietää, missä data majailee, vaan tarvittavat luvut ja tiedot vain tulevat saataville.”

Uusia oivalluksia työhön:

Kun oikea tieto on heti käytettävissä, johto saa aivan uutta tukea työhönsä. Esimerkiksi myynnin johtohenkilöt voivat saada heti työpäivän aluksi kännykkäänsä näkymän siitä, mitä tuotteita, millä katteella ja millaisille asiakkaille on edellisenä päivänä myyty.

Kun QlikView’n edut huomattiin, käyttäjäkunta alkoi pian laajeta johtoryhmän ulkopuolelle. Myös uusien moduulien käyttöönotto toi lisää työntekijöitä QlikView’n pariin ja täten saamaan työhönsä uusia oivalluksia. Vepsäläisen mukaan tärkeä tekijä QlikView’n käytön laajenemisessa oli sen helppokäyttöisyys. ”Kun tietoa pääsee tarkastelemaan vapaasti eri kulmista, on myös helppo löytää uusia tarpeita ja käyttökohteita.”

Pienkehitystä talon sisällä, isommat Infrastonen kanssa:

Kiillolla on koulutettu kaksi työntekijää syvemmälle QlikView’n saloihin, jolloin pienkehitystä voidaan tehdä talon sisällä. Isommat hankkeet tehdään yhdessä hyväksi todetun kumppanin, Infrastonen, kanssa. ”Nopea ja joustava käyttöönotto on loppukäyttäjän kannalta oleellisen tärkeä asia. Jo yhdessä päivässä voidaan esimerkiksi saada uusi raportti tuotantoon”, Vepsäläinen kertoo.

Tiedon saumaton yhdistely:

Tietohallintojohtajaa miellyttää erityisesti se, että QlikView on erittäin helppo liittää eri datalähteisiin. Tieto haetaan suoraan kannoista, eikä väliin tarvita erillistä tietovarastoratkaisua: ”QlikView’ssa on tarpeeksi vääntöä hakemaan ja käsittelemään dataa nopeasti satojen gigatavujen tietomassoista.”

Suosittelija:

tietohallintojohtaja Tuomas Vepsäläinen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Qlik

Tiedot

Tilaaja: Kiilto Family Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jaana Laitinen, Qlik

Lisätietoja

Yritysprofiili Qlik kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Omat tagit

johdon raportointi
raportointi ja analysointi
raportointiratkaisut
raportointi
data driven analytics
tietojohtaminen
Data-analyysi
datan hallinta
datan visualisointi
tietovarasto
Data warehouse
Analytiikan ratkaisut
Analysointi
Myynnin johtaminen
myynninohjaus
varastonhallinta
tuotannonohjaus
ostojen seuranta
Qlikview
Qlik

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Qlik kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Qlik - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Qlik - Muita referenssejä

Qlik - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Qlik kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Rekrytointi.com Osaajapankki keräsi nopeasti 60 000 CV:tä tietokantaan
VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia