Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pysyykö yritysverkkosi mukana liiketoiminnan kasvaessa? 5 syytä kiinnostua SD-WAN:ista

BloggausYritysverkko on tärkeä osa liiketoimintaasi. Sen avulla pääset käsiksi yrityksesi tietoihin ja palveluihin sekä hoidat tärkeitä toimintoja, kuten maksuliikennettä. Vaikka yritysten liiketoimintaympäristö on jatkuvassa murroksessa, yritysverkot eivät ole merkittävästi muuttuneet 2000-luvulla.

Tähän on nyt tulossa muutos. Me Telialla lanseerasimme maaliskuun 2017 alussa uuden sukupolven ketterän yritysverkkopalvelun, Telia SD-WAN:in, joka mukautuu joustavasti liiketoimintasi tarpeisiin. Vaikka tässäkin merkittävässä murroksessa taustalla on teknologian kehittyminen, palvelun kehityksessä keskiössä on asiakkaat ja heidän tarpeensa. Käyn seuraavaksi läpi viisi syytä, miksi sinunkin tulisi kiinnostua SD-WAN:ista.

1. Olet kyllästynyt pitkiin toimitusaikoihin

Nykyään pystyt muutamalla klikkauksella ostamaan mitä tahansa netistä, hoitamaan pankkiasiasi vaikka mökkilaiturilta ja pystyttämään uuden palvelimen pilveen minuuteissa. Pilvipalvelut ovat asettaneet aivan erilaisen odotusarvon palveluiden hankkimisen ja hallinnoinnin joustavuudelle. Liiketoimintajohto ei enää hyväksy yritysverkkojenkaan osalta kuukausien toimitusaikoja tai hitaita, manuaalisia muutostöitä.

Kuten verkkokaupassa tai nettipankissa, toimitusnopeuden joustavuuden mahdollistavat automaatio ja itsepalvelu, joiden avulla päästään eroon manuaalisista työvaiheista. Kun voit itse tehdä muutoksia yritysverkkoosi helppokäyttöisen hallintatyökalun avulla, liiketoimintasi tuottavuus ja käyttäjätyytyväisyys nousevat uudelle tasolle. Verkon hallinta ei vaadi syvällistä teknistä osaamista, joten voit keskittyä siihen, mistä yrityksesi tulos tulee.

2. Yritysverkkosi ei pysy mukana liiketoimintasi kasvaessa

Kun liiketoimintasi kasvaa hockey stickin lailla, verkon pitää pystyä kasvamaan mukanasi. Tarpeesi voi olla väliaikainen, kun testaat liiketoimintasi vetovoimaa uuden myyntikonttorin voimin tai hyödynnät suuren tapahtuman suomat mahdollisuudet pop up -myymälän muodossa. Tällöin ketterästi hankittavat mobiilinetti ja SD-WAN muodostavat lyömättömän kokonaisuuden nopean toimituksen ja joustavan hinnoittelun ansiosta.

Jos puolestaan kasvat yritysostoilla kuten tilitoimisto Talenom tai monet hoivapalveluyritykset, IT-infran yhdistäminen voi aiheuttaa harmaita hiuksia. SD-WAN:in avulla voit yhdistää ostamasi yrityksen toimipisteet omaan yritysverkkoosi hyödyntäen olemassa olevia yhteyksiä. Tämä nopeuttaa fuusiota.

3. Palvelusi siirtyvät pilveen

Eräs asiakkaamme vertasi perinteistä yritysverkkoaan paksulla muurilla ympäröityyn gallialaiskylään, jonka sisällä saa liikkua vapaasti, mutta sisään ja ulos kuljetaan vartioidun portin kautta – silloin harvoin kun ulkomaailmaan on asiaa. Pikkuhiljaa portin kokoa on kuitenkin kasvatettu ja muuriin on nakerrettu lisää kulkureittejä, kun kylästä on pitänyt asioida sen ulkopuolella sijaitsevien kumppanien ja pilvipalveluntarjoajien kanssa. Nyt lisääntyvän pilvipalveluiden käytön ja henkilöstön liikkuvuuden takia verkko pitäisi muuttaa muistuttamaan metropolia, jossa käyttäjät ja palvelut sijaitsevat eri paikoissa, usein muualla kuin siinä omassa kylässä.

Uuden ajan ratkaisuna SD-WAN tukee tätä murrosta mahdollistamalla suoran pääsyn nettiin toimipisteistä. Tämä vähentää yritysverkon kuormaa ja parantaa pilvipalveluiden käyttökokemusta, varsinkin kaukana pääkonttorista. Lisäksi julkiset pilvet ja niissä pyörivät palvelusi voidaan tuoda osaksi yritysverkkoa saman hallinnan ja tietoturvapolitiikan piiriin viemällä virtuaalinen SD-WAN-päätelaite pilveen. Liikkuvat työntekijät voidaan puolestaan yhdistää vaivattomasti samaan verkkoon Liikkuva Yritysverkko -palvelun avulla.

4. Haluat parantaa verkon käyttäjien käyttökokemusta

Yritysverkon tehtävänä on mahdollistaa käyttäjien pääsy palveluihin laadukkaasti ja luotettavasti. Siksi tulevaisuuden yritysverkossa keskiössä on yhteyksien ja päätelaitteiden sijaan liiketoiminnallesi tärkeät palvelut. Olennaisena työkaluna tässä on reaaliaikainen näkyvyys yritysverkon tilaan ja sovellusliikenteeseen. Tämä mahdollistaa verkon optimoinnin käyttäjien tarpeisiin ja nopeuttaa vikatilanteiden selvittämistä.

SD-WAN:in suuri lupaus on keskitetty hallinta, minkä ansiosta verkkoa hallitaan kokonaisuutena yksittäisten päätelaitteiden sijaan. Voit rajoittaa ja priorisoida liikennettä määrittelemällä toimipisteiden välisiä ja sovellustasoisia sääntöjä helppokäyttöisen itsepalvelutyökalun kautta. Näin yritysverkkosi mukautuu joustavasti, kun käyttötarpeesi muuttuvat.

5. Kustannustehokkuus ja tuottavuus ovat kulmakiviä (sinunkin) IT-strategiassa

Yritysverkkopalvelujen hinnat ovat kansainvälisesti vertailtuna kilpailukykyisellä tasolla Suomessa. Silti kapasiteettitarpeen kasvaessa riittävän suureksi on mahdollista saada enemmän kaistaa samalla rahalla, kun yritysverkkosi toteutetaan julkisten nettiyhteyksien ja SD-WAN:in avulla.

Ohjelmoitavan yritysverkon pihvi ei kuitenkaan ole suorissa kustannussäästöissä, vaan ketteryyden, joustavuuden ja käyttökokemuksen parantumisen mahdollistamassa tuottavuuden parantumisessa. Kun uusi toimipisteesi palvelee asiakkaita nopeammin ja työntekijöillesi tärkeät sovellukset pelittävät kuin rasvattu, jää viivan alle enemmän hyvää.

Telia SD-WAN on ketterä yritysverkko, joka toimii liiketoimintasi ehdoilla. Tutustu tuoreeseen esittelyvideoon ja päivitä yritysverkkosi pilviaikaan!

Ollaan yhteydessä!

Tapio Levä, New Business Designer

Tapio kehittää Telialla uusia yrityspalveluita asiakaslähtöisesti. Väitöstutkimuksesta asti hänen intohimonaan on ollut parantaa innovaatioiden menestystä toimien liiketoiminnan ja palvelukehityksen rajapinnassa. Kun päässä ei pyöri kehitysmallit ja liiketoimintastrategiat, hän juoksee koripallo tai kompassi kädessään ja tutkii uteliaana uusia ympäristöjä – niin lähellä kuin kaukana.

Pinterest
Telia logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Telia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Tietoliikennepalvelut

Omat tagit

verkottamisratkaisut
yritysverkko
tietoliikenne

Siirry yrityksen profiiliin Telia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia