Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pystyykö mammuttihankkeen toteuttamaan ketterästi?

BloggausOletko kuullut onnistuneesta ERP-hankkeesta? Entäpä epäonnistuneesta? Toiminnanohjausjärjestelmän uudistus on pelätty hanke: lehdet ovat täynnä uutisia epäonnistuneista miljoonahankkeista, mikä luo lukijoille mielikuvan siitä, että nämä hankkeet kerta toisensa jälkeen ajautuvat päin seinää. Sama koskee muita suuria järjestelmäuudistuksia, joista Apotti on surullisimpana esimerkkinä.

Miksi jättihanke epäonnistuu?

Mittavia hankkeita suunnitellaan usein jopa vuosien ajan paperille. Kenttätasolla määritellään, mitä missäkin kuuluisi tapahtua, jolloin kokonaiskuva katoaa dokumentaation syövereihin. Sopimusta luetaan vannotetusti, ja pahimmassa tapauksessa hanke on tuomittu epäonnistumaan jo sopimusneuvotteluvaiheessa. Tekeminen on IT-painotteista ja liiketoimintaa ei oteta mukaan. Mitäpä heillä olisi tähän projektiin sanottavaa, tämähän on IT-hanke! Vihdoin, kun päästään testausvaiheeseen saakka, todetaan, ettei järjestelmä ollutkaan täysin sitä, mitä haettiin. Vaatimukset, jotka olivat kaksi vuotta sitten valideja, eivät sitä ole enää. Muutokset ovat tässä vaiheessa kalliita, ja alkaa näyttämään siltä, ettei hanke valmistu koskaan. Koska harjoitus on jo tähän mennessä maksanut miljoonia, kukaan ei uskalla viheltää peliä poikki.

Agile ERP

Entäpä, jos mammuttihanke toteutettaisiinkin ketterästi? “Helppohan se on jotain pientä mobiiliapplikaatiota kehittää ketterästi, kun ei ole integraatioita tai legacya. Tämä ei toimi ERP-hankkeeseen!”, moni varmasti miettii. Me kuitenkin rohkenemme olla eri mieltä. Tällä emme tarkoita sitä, että ensimmäisen kahden viikon sprintin jälkeen jotain olisi tuotannossa, kyseessä on kuitenkin suuri uudistushanke. Mitä kuitenkin voimme tehdä, on hyödyntää tekemisessä soveltuvilta osin ketteriä käytäntöjä. Näiden käytäntöjen avulla teemme hankkeesta helpommin hallittavan, läpinäkyvän ja rakennamme samalla hankkeeseen kyvykkyyden reagoida ympärillä muuttuvaan maailmaan. Näin myös riskit pienentyvät huomattavasti.

Taskmillin asiantuntijat ovat ketteryyden ammattilaisia ja ovat olleet osallisina lukuisissa mammuttihankkeissa. Meillä on käytännön kokemus siitä, että ERP-hankkeenkin voi tehdä ketterästi.

Pinterest
Taskmill Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Taskmill kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut

Tarjonnan tyyppi

Johtamistyö
Konsultointi
Koulutus

Siirry yrityksen profiiliin Taskmill kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Taskmill - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Taskmill - Muita referenssejä

Taskmill - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia