logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Proline Suomi loi Adminetillä helppokäyttöiset rutiinit yrityksen perustoimintoihin

Referenssi

Proline työllistää Suomessa 35 henkilöä ja vuotuinen liikevaihto pyörii viiden miljoonan kieppeillä. Toimintamalli on muokattu mahdollisimman yksinkertaiseksi, ja tätä toimintatapaa tukemaan otettiin käyttöön Adminet vuoden 2014 lopulla. Helpotusta haluttiin erityisesti laskutukseen ja seurantaan.


Nopeutta laskutukseen ja rahankiertoon

– Meillä oli tarve saada ratkaisu, jossa laskutus ja maksut saadaan hoidettua sujuvasti, ja niitä pystytään myös seuraamaan. Vaikka Adminetistä löytyisi käyttölaajuutta enemmänkin, olemme pitäneet toiminnan mahdollisimman suoraviivaisena myös Adminetin puolella. Meillä on aika ohut organisaatio ja sen takia haluamme toimia yksinkertaisesti
, kertoo Mika Mutikainen, joka johtaa Prolinen Suomen toimintoja yhdessä Risto Heiniemen kanssa.

Adminetillä laskujen käsittelyyn on saatu sujuvuutta, sillä ennen Adminetin käyttöönottoa laskut käsiteltiin paperisina: Ostolaskut skannattiin ja lähetettiin tilitoimistoon, myyntilaskuista tilitoimistolle lähetettiin laskutuspyyntö.

Sähköiseen laskutukseen siirtyminen oli meille iso juttu. Aiemmin me Riston kanssa avattiin laskut, käytiin ne läpi ja lähetettiin tilitoimistoon, joka maksoi laskut ja teki myyntilaskut. Se oli ihan Old Time -tilitoimintaa. Meidän tekemistä on helpottanut se, että kaikki tulee sähköisesti suoraan Adminettiin. Laskujen käsittely toimii erittäin hyvin, niin hyvin, ettei siihen sen takia kiinnitä edes mitään huomiota, Mutikainen toteaa.

Adminetissä vastuuhenkilöt lähettävät omien projektiensa laskut matkaan heti työn päätyttyä, mikä on tuonut nopeutta laskutukseen.

– Onhan se helppoa, kun laskut voi itse tehdä, eikä tarvitse häiritä kirjanpitäjää asian tiimoilta. Esimerkiksi maksuerälaskutus toimii ihan loistavasti, kun tiedot näkee omalla ruudulla. Siitä vain täppä ruutuun ja Enter, niin lasku lähtee eteenpäin. Myös eri toimipisteissä pystytään laskuttamaan omat projektit heti kun homma on tehty, eikä niitä tarvitse enää kierrättää meidän kautta. Se nopeuttaa rahankiertoa huomattavasti, kun jää välikäsiä ja sitä myöten välipäiviä pois laskutuksesta, Heiniemi korostaa.


Helpotusta projektien hallintaan

Projektien hallintaan on saatu helpotusta sekä ajantasaisella seurantatiedolla, että automatisoidulla ilmoitusvelvollisuuden raportoinnilla. Proline toimii päätoteuttajana noin 70 prosentissa kohteistaan ja Adminetistä kaivattiin apua raporttien koostamiseen ja toimittamiseen. Adminet koostaa ja lähettää verottajalle rakentamisilmoitukset kulunvalvontatietojen ja urakan laskutustietojen perusteella. Heiniemen mukaan automatisoitu raportointi on helpottanut omaa tekemistä merkittävästi:

– Projektin alkaessa laitamme Adminetissä rastin ruutuun, onko kyseessä raportoitava rakennustyömaa sekä oman roolimme siellä. Sen jälkeen kaikki hoituu automatisoidusti. Koska verottajalta ei ole tullut mitään yhteydenottoa, niin oletan, että raportointi toimii aika kivasti. Se on mielestäni erittäin hyvä ominaisuus Adminetissä ja helpottaa huomattavasti omaa tekemistä. Laajemmin projektien hallintaa on helpottanut reaaliaikainen tieto projektien tilanteista.

– Nyt pääsemme itse saman tien käsiksi kohteiden tietoihin ja tapahtumiin. Pystymme hakemaan esimerkiksi viemärihuuhtelut kohteittain tai mitä kaikkea yksittäinen aliurakoitsija on kohteessa tehnyt. Matkan varrella seuraamme erityisesti kulurakennetta ja sen toteumaa. Urakoiden luovutuksissa käydään sitten läpi kokonaiskustannukset ja toteutunut kate, Mutikainen kertoo.

Ajantasaisen tiedonkulun avulla myös projektien rahankierto on nopeutunut, kun esimerkiksi laskut lisätöistä saadaan matkaan saman tien.

– Projektien ja varsinkin niiden rahaliikenteen reaaliaikainen seuranta on iso muutos entiseen. Aiemmin laskutimme kaikki lisätyöt projektin lopussa, nyt laskutetaan projektin sisällä useampaan kertaan. Tässäkin kohtaa laskutus ja rahankierto on saatu huomattavasti nopeammaksi. Rahan liikkeiden nopeuttaminen on iso asia, koska ainahan se maksaa, jos käytetään lainarahaa tai raha makaa jossain muualla kuin meidän tilillä. Sitä kautta saadaan sitten kustannussäästöjäkin, Heiniemi toteaa.


Adminet selkeytti kokonaisuutta

Adminetin avulla haluttiin saada nopeutta ja selkeyttä erityisesti projektinhallintaan sekä laskutukseen, ja sitä on saatukin.

– Juuri ne asiat, mihin Adminet hankittiin, ovat kokonaisuutena selkiytyneet: niin laskuttaminen, laskujen saaminen sähköisesti kuin ajansäästö kohdekohtaisten tietojen saamisessa. Jos jostain asiasta tulee kysyttävää, löydämme tiedon nopeasti itse, kun aikaisemmin meidän piti kysyä sitä tilitoimistosta. Sellainen kokonaisvaltainen projektikohtainen tiedonsaaminen on selkiytynyt, kun asiat ovat omien näppäysten takana, Mutikainen kertoo.

Prolinella Adminet on tuotu osaksi arjen toimintaa pienin askelin ja tärkeintä on ollut saada helpotusta yrityksen perusrutiinien suorittamiseen.

– Kokonaisuudessaan olemme saaneet juuri sitä, mitä lähdettiin hakemaankin. Paljon enemmänkin varmasti saataisiin jos haluttaisiin, mutta me olemme muodostaneet helppokäyttöiset rutiinit yrityksen perustoimintoihin, ja se on toiminut meillä hyvin, Mutikainen kertoo.

– Olemme keskittyneet Adminetin kanssa ydinasioihin ja ottaneet pieniä askeleita sen hyödyntämisessä. Hyödynnämme niitä ominaisuuksia, jotka ovat meille välttämättömiä, jotta saamme perusrutiinit toimimaan kunnolla ja voimme itse keskittyä muihin asioihin. Nykyään asiat hoituvat huomattavasti jouhevammin kuin aikaisemmin, joten olemme olleet tyytyväisiä, Heiniemi toteaa.

Suosittelija:

Mika Mutikainen

Pinterest
Referenssin infoboxi
Admicom Finland Oy

Tiedot

Tilaaja: Prolinesystems Relining Oy

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Adminet
Laskutusohjelma
Sähköinen taloushallinto
Urakointi
Talotekniikka
Rakentamisen tiedonantovelvollisuus
reaaliaikainen kirjanpito
rahaliikenne
projektiseuranta
työmaan raportointi

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kuinka nopeasti kirjoitat älypuhelimella - tee kirjoitustesti ja osallistu Aalto-yliopiston tutkimukseen
Toimiva web hosting -palvelu takaa verkkosivuston skaalautuvuuden
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia