Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Projektisalkunhallinta tehostaa projektitoimintaa

Bloggaus

Kilpailuetua projektisalkunhallinnalla

Projektisalkunhallinta tehostaa projektitoimintaa etenkin silloin kun projektien määrä organisaatiossa lisääntyy ja tehokkuuden vaatimukset kasvavat. Organisaatioissa, joissa projektitoiminta on kokonaisuutena hyvin hallittua, syntyy kilpailuetua, joka näkyy mm. lyhyempinä projekteina, projektien selvästi parempana läpivientikyvykkyytenä sekä selkeinä säästöinä. 

Tässä blogissa lähestymme projektisalkunhallintaa viiden ydinkysymyksen näkökulmasta. Ensimmäiseksi kuitenkin kuvaamme lyhyesti, mitä projektisalkunhallinta tarkoittaa.

Mikä projektisalkunhallinta?

Projektisalkunhallinta tarkoittaa organisaation käynnistettävien ja käynnissä olevien projektien hallinnoimista keskitetyssä paikassa.

Projektisalkku tarjoaa tietoa siitä, mitä projekteja juuri kyseisellä hetkellä organisaatiossa on käynnissä, ja mitä uusia ollaan mahdollisesti tulevaisuudessa käynnistämässä. Projektisalkku tarjoaa käyttäjälleen eturivin paikan nähdä missä ollaan ja minne ollaan menossa, miten projekteilla menee ja ketkä niiden äärellä työskentelevät.

Projektisalkku tarjoaa käyttäjälleen eturivin paikan nähdä missä ollaan ja minne ollaan menossa, miten projekteilla menee ja ketkä niiden äärellä työskentelevät.

Projektisalkun omistajan ovella saattaa aika ajoin olla ruuhkaa. Asiakastoimeksiannot, asiakkaiden muuttuvat tarpeet, talon sisältä nousevat ideat ja tarpeet sekä mahdolliset lakiuudistukset saapuvat salkkuun projektiehdotusten muodossa. Kaikkea ei voi eikä kannata toteuttaa, varsinkaan samanaikaisesti. Projektinsalkun tärkeimpiä tehtäviä on päättää käynnistettävistä projekteista. Se, toteutetaanko toimenpide lopulta projektina vai linjatyönä, on myös yksi projektisalkun valinnoista. Tyypillisesti, kun työn toteuttamiseen vaaditaan sekä päätöksentekoa että resursseja yli yksikkörajojen, on toteutus syytä johtaa projektina.

Vaikkei projektien ja linjatöiden tunnistaminen ja erottaminen ole aina helppoa, tulee tähän luoda läpinäkyvät pelisäännöt. Se, että osa ideoista ohjataan tässä vaiheessa linjatyönä toteutettavaksi, on osaltaan myös merkki hyvästä johtamisesta.

Projektisalkunhallinta ja viisi ydinkysymystä

Projektisalkunhallintaa kannattaa lähestyä seuraavien viiden ydinkysymyksen kautta:

  1. Mistä projekteista saamme suurimman hyödyn?
  2. Tukevatko projektimme organisaation strategiaa?
  3. Onko projekteillamme merkitystä?
  4. Mikä on optimaalinen käynnissä olevien projektien määrä?
  5. Onko projektitoiminta läpinäkyvää?

Lue koko blogikirjoitus verkkosivusoltamme. Projektisalkunhallinta tehostaa projektitoimintaa

Pinterest
Kumura Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Kumura kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

pmo
Projektisalkunhallinta
Projektijohtaminen

Siirry yrityksen profiiliin Kumura kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Kumura - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Kumura - Muita referenssejä

Kumura - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia