Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Probiksen afterworkit luovat tekemisen kulttuuria myös toimistolle

BloggausKun toimitusjohtaja Ismo Reitmaa ehdotti henkilöstöpäällikkö Jalmari Lehdolle, että Probiksen työntekijät voisivat käyttää tunnin työaikaa viikossa liikuntaan, Lehto suhtautui asiaan epäillen.

– Ajattelin, että eihän lenkkeily ole töiden tekemistä eli miksi siihen voisi käyttää työaikaa, Lehto muistelee.

Viikkolenkkien mahdollisuus otettiin Probiksella kuitenkin käyttöön ja ne alkoivatkin kerätä osallistujia. Kerran lounaalle lähteminen estyi koiranilman vuoksi ja probislaiset päätyivät tilaamaan pizzat toimistolle firman piikkiin. Tällöin lenkkejä oli hölkätty muutaman viikon ajan.

– Siitä syntyi Ismolle innostus, että tätähän voisi tehdä useamminkin – vaikka jokaviikkoisen pizzaperjantain muodossa, Lehto kertoo.

– Itse ajattelin viikottaisen pizzan kumoavan jo juostuista lenkeistä saadut hyödyt, joten toppuuttelin ideaa hieman.

Lenkkeily kerran viikossa jatkui. Pizzaperjantain sijaan probislaiset kokoontuvat kerran kuukaudessa afterworkeille tekemään yhdessä jotain hauskaa.

Kun Probiksella jotain on sovittu, se myös tehdään

Työajalla urheilu ja siitä kehittynyt afterwork-kulttuuri syntyivät, kun toimitusjohtaja Reitmaa halusi tarjota työntekijöilleen enemmän ja henkilöstöpäällikkö Lehto tahtoi tuoda Probikselle lisää säännönmukaisuutta. Afterwork-toimintaa testattiin ja se tunnistettiin toimivaksi ja henkilöstöä innostavaksi, joten Lehto otti vastuun toiminnan järjestämisestä.

– Probikselle tarvittiin kulttuurin muutos aiemmasta tavasta innostua jostain ja antaa startatun idean sitten hiipua alkuinnon haihtumisen myötä, sillä se vaikeutti toimintaa työpaikalla muutenkin. Esimerkiksi palaverit alkoivat sisällön hahmottelulla etukäteen tehdyn valmistautumisen sijaan eivätkä palaveriin kutsutut edes saapuneet paikalle sovitulla kellonajalla, Lehto kertaa aiempia toimintatapoja.

– Nykyisin afterwork näkyy toimistollakin: kaikki ovat sitoutuneita siihen, että kun jotain on suunniteltu, tiedon saamiseen ja suunnitellun oikeasti toteutumiseen voi luottaa. Se motivoi hoitamaan omankin tontin kuntoon ja osoittamaan kunnioitusta työkavereita kohtaan sovitun tekemisen kautta. Kaiken tämän on mahdollistanut Ismo, joka on antanut toiminnan kehittämiselle pohjan, jonka päälle me työntekijät voimme rakentaa.

Vaikka suunniteltuun halutaankin Probiksella sitoutua, ei joustavuutta ja järkevää suunnitelman muuttamista poissuljeta.

– Kerran kävi niin, että melkein kaikki afterworkiin ilmoittautuneet olivatkin kipeinä tai muuten estyneitä tulemaan. Päätimme sitten lennosta tietoturvavastaava ja kehittäjä Juho-Matti Vähäjylkän kanssa lähteä kaksin leffaan, Lehto kertoo esimerkiksi.

Probiksen afterworkit ovat ”jotain siistiä ja uutta”

Afterworkille on Probiksella varattu vuositason budjetti, joka antaa raameja tekemiselle. Kunkin kuukauden aktiviteetti valitaan usein Lehdon ehdotusten perusteella, jotka pohjaavat hänen omiin kiinnostuksiinsa suunnitteluhetkellä.

– Vain kerran Ismo on sanonut ehdotukselleni ei. Alamäkipyöräilemään ei saatu lähteä, se vaikutti Ismosta liian riskialttiilta. Vaikka uskon kyllä Probiksen työntekijöiden olevan niin järkeviä, ettei siellä huonosti olisi käynyt, Lehto pohtii.

Koska afterwork toteutetaan kerran kuussa ja aktiviteetit vaihtelevat, löytyy jokaiselle probislaiselle mieleistä toimintaa.

– Tavoitteena afterworkeille on monipuolisuus ja kokeilevuus. Koitan joka kerta ehdottaa jotain virikkeitä tuovaa, mitä ei tavallisessa arjessa välttämättä tulisi tehtyä. Toiminnalliset afterworkit saavat ihmiset liikkeelle ja voivat parhaillaan innostaa heitä kiinnostumaan liikunnasta. Näin afterworkit tukevat probislaisten hyvinvointia niin töissä kuin vapaa-ajalla, Lehto summaa.

Työhyvinvoinnista huolehtiminen näkyy Probiksen arjessa

Probiksen toimitusjohtaja Ismo tarjoaa Probiksen työntekijöille Smartum-seteleitä, joita voi käyttää haluamaansa hyvinvointi- ja virkitystoimintaa. Tämän lisäksi Probiksen keittiöstä löytyy pientä välipalaa, pähkinöitä ja hedelmiä, joilla voi pitää verensokeria yllä lounaalle lähdön venähtäessä.

– Itsekäs tekohan se on. Pitämällä työntekijät hyvävointisina heistä saa enemmän irti, Lehto vitsailee nauraen.

Myös viikoittainen liikuntaan varattu työtunti on Probiksella edelleen käytössä. Monet hyödyntävät sen yhdessä torstaiaamuisin Fitness24Sevenin kuntosalilla lähellä Jyväskylän keskustassa sijaitsevaa Probiksen toimistoa.

– Yhteinen salitreeni on antanut hyvät eväät liikunnan lisäämiseen myös vapaa-ajalla.

Probiksella työhyvinvointi otetaan vakavasti ja siihen kiinnitetään huomiota. Vuosittaisen työhyvinvointikyselyn lisäksi sekä henkilöstöpäällikkö että toimitusjohtaja pitävät korvansa höröllä ja silmänsä valppaina toimistolla.

– Teemmme paljon, jotta keskusteluyhteys pysyy hyvänä. Itse esimerkiksi kerron hyvin avoimesti omista kuulumisistani, joka voi antaa muille samastumispintaa ja madaltaa kynnystä tulla juttelemaan. Kuulostelemme myös, etteivät asiat kasaannu liiaksi yhdelle työntekijälle niin kuin pienessä yrityksessä on joskus taipumus käydä. Jos joku näyttää kuormittuvan, keskustelemme, autamme ja puramme kuormaa Ismon kanssa. Ei ole kenenkään etu, jos joku kantaa liikaa yksin harteillaan, Lehto kertoo Probiksen toimintatavoista.

Probiksen panostus näkyy työntekijöissä: motivoivin seikka työssä on probislaisten mielestä Ismolle ja Probiksen asiakkailla työskenteleminen.

– Harvempi juuri palkan takia Probiksella on, vaikka kilpailukykyistä liksaa maksetaankin, Lehto hymyilee.

Pinterest
Probis logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Probis kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

työhyvinvointi
työhyvinvointi ja motivaatio
työhyvinvoinnin johtaminen

Siirry yrityksen profiiliin Probis kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Probis - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Probis - Muita referenssejä

Probis - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia