PowerMarkkinointi proudly presents: Täysin mitattavaa B2B-markkinointia

Lue alkuperäinen artikkeli täältä

Markkinoinnin perussynti on se, ettei sitä mitata tai mitataan, mutta valitut mittarit ovat tavoitteen kannalta väärät. Siksi myös markkinoinnin kokonaisvaikutukset liiketoiminnalle jäävät helposti huomaamatta ja todistamatta. Jos markkinoinnin tärkein tehtävä on tukea yritystä sen tavoitteissa, kuten kasvussa ja uusasiakashankinnassa, miksi moni markkinoinnin kuukausiraportti koostuu edelleen vain markkinoinnin omista mittareista?

Tänä päivänä markkinoinnin mittaamisen ei pitäisi enää olla vaikeaa - päinvastoin. Dataa on saatavilla helposti useasta eri työkalusta, järjestelmästä ja kanavasta. Rajattoman datamäärän keskellä voi olla jopa vaikeaa keskittyä siihen, mikä markkinoinnin mittaamisessa ja raportoinnissa on oikeasti tärkeää ja myös liiketoimintaa kiinnostavaa.

Markkinoinnin ja myynnin mittaamisen mullistava Databox 

Aiemmassa blogiartikkelissamme annoimme vinkkejä B2B-markkinoinnin mittareiden valintaan. Nyt näiden KPI-mittareiden visualisointi sekä liiketoimintalähtöisten dashboard-näkymien rakentaminen on entistä helpompaa, sillä olemme olleet kesäkuun alusta lähtien Databoxin Suomen ensimmäinen Premier-kumppani. Databox mahdollistaa asiakkaillemme entistä tehokkaamman markkinoinnin ja myynnin mittaroinnin. Näin markkinoinnista saadaan oikeasti liiketoimintaa tukevaa ja täysin mitattavaa.

Liiketoimintalähtöisten dashboard-näkymien ansiosta kaikki olennainen tieto saadaan paitsi koottua myös visualisoitua yhteen, selkeään näkymään, joka auttaa havainnollistamaan ja yksinkertaistamaan muun muassa sitä, missä mennään juuri nyt suhteessa asetettuihin tavoitteisiin.

Kaipaatko apua markkinoinnin tavoitteiden määrittämiseen? Voit ladata webinaaritallenteemme markkinoinnin tavoitteiden asettamisesta täältä.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Käytännössä Databox yhdistää eri lähteistä ja kanavista saatavan tiedon ja kokoaa ne yhteen visuaalisiksi dashboard-näkymiksi edesauttaen markkinoinnin ja myynnin tiedolla johtamista. Databox integroituu yleisimpiin markkinoinnin ja myynnin työkaluihin, ja tieto päivittyy raporteille reaaliaikaisesti. Databoxin avulla luodut näkymät ja raportit ovat myös helposti käytettävissä mobiililaitteilla, missä ja milloin vain.

Yksi suurin Databoxin tuoma hyöty on reaaliaikaisuuden lisäksi myös se, ettei erilaisten näkymien koostamiseen useasta eri kanavasta tarvitse nähdä aikaa ja vaivaa. Esimerkkejä asiakkaillemme toteutetuista ratkaisuista ovat visuaaliset ja vain kaiken olennaisen tiedon yhteen kokoavat johtoryhmäraportit sekä laajemmat, perinteisen markkinoinnin kuukausiraportin korvaavat näkymät, joiden tarjoamaan dataan on mahdollista päästä käsiksi kesken kuluvan kuukaudenkin.

Haluatko lisätietoja?

Kaipaatko vinkkejä markkinoinnin mittareiden valintaan tai raportointiin? Pääset helposti alkuun lataamalla maksuttoman oppaamme markkinoinnin mittaamisesta tai kuuntelemalla aiheeseen liittyvän webinaaritallenteemme.

Jos haluat taas lisätietoja siitä, miten saisit markkinoinnin entistä paremmin tukemaan liiketoimintasi tavoitteita, varaa maksuton markkinoinnin sparraushetki asiantuntijamme kanssa.

Bloggaus PowerMarkkinointi proudly presents: Täysin mitattavaa B2B-markkinointia
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin PowerMarkkinointi Oy:n kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Myynti
 
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa