Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Power Platformin ratkaisuista saumaton tavoitejohtamisen työkalu

Referenssi

Asiakastarina: Skanska

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Sen liiketoimintaan kuuluvat rakentaminen ja asuntojen ja toimitilojen kiinteistökehitys. Vuonna 1887 perustettu Skanska toimii kymmenessä Euroopan maassa sekä Yhdysvalloissa. Skanska Sverigellä on Ruotsissa yli 8 000 työntekijää.

Skanska halusi uudistaa liiketoiminnan johtamisen prosesseja

Vuonna 2020 Skanska Sverige toteutti kaksi esiselvitystä pyrkimyksenään uudistaa prosesseja ja työskentelytapoja liiketoiminnan suunnittelussa ja sen johtamisessa sekä niihin käytettävää IT-työkalua, jota johto oli käyttänyt vuodesta 2015 saakka. Yksi syy tähän oli, ettei Skanska voinut enää jatkaa Styrportalen-työkalunsa perustana olevan Sharepointin on-premise-ratkaisun käyttämistä.

Pohjimmiltaan työskentelytavat liiketoiminnan suunnittelussa ja johtamisessa olivat toimivia uudistamistarpeesta huolimatta. Samaan aikaan Skanskalla kuitenkin nähtiin mahdollisuuksia yksinkertaistaa, selkeyttää ja luoda parempia työkaluja ja opastusta prosessien laadun vahvistamiseksi.

Tavoitteena helpottaa johtoryhmien työskentelyä

Styrportalen-portaalin ensisijainen kohderyhmä ovat Skanska Sverigen johtoryhmät. Lisäksi oli tarvetta saada mukaan johtoryhmiä vielä yhdeltä organisaatiotasolta, mikä kasvattaisi organisaatioiden määrää aikaisemmasta 30 organisaatiosta 120:een. Tärkeäksi tavoitteeksi uudelle Styrportalen-portaalille muodostui siten parempi skaalautuvuus tavoitejohtamisen sovelluksessa sekä hallinnan ja resurssien optimoiminen.

Skanska halusi myös saada prosessista elävämmän siten, että johtoryhmillä olisi paremmat edellytykset tehdä aktiivista yhteistyötä portaalissa pitkin vuotta, vaikka liiketoiminnan suunnittelua tehdäänkin pääasiallisesti vain kerran vuodessa. Muita Skanskan nimeämiä parannusta kaipaavia osa-alueita olivat onnistumisen ja tavoitteiden saavuttamisen parempi visualisointi ja selkeämpi punainen lanka eri liiketoiminta-alueiden ja tasojen välillä.

LUE LISÄÄ: DIGITAALISET PALVELUT

Yhteistyön tuloksena syntyi Power Platformia hyödyntävä tavoitejohtamisen ratkaisu

Skanska otti yhteyttä Innofactoriin Microsoftin suosituksesta, ja osapuolet saivat sovittua yhteistyöstä, jonka päämääränä oli kehittää Microsoft Power Platformin työkaluja hyödyntävä tavoitejohtamisen ratkaisu. Toimeksiantoon sisältyivät myös neuvonta ja opastus parhaissa käytännöissä Power Platformille sekä sovellusten kehittäminen Power Appsilla.

Yhteistyön tuloksena saatiin kehitettyä Styrportalen 2.0 -työkalu, joka hyödyntää Microsoft Power Platformin ratkaisuja monipuolisesti:

  • Power Appsin avulla kaikille liiketoiminnan tasoille luotiin yhteinen rakenne, johon sisältyvät esimerkiksi tavoitteet, toimenpiteet ja suorituskykymittarit (KPI) sekä raportointirajapinnat suorituskykymittarien tuloksille, tiloille ja kommenteille.
  • Dataverse-data-alustaa käyttämällä tietoja voi nykyisin käsitellä ja tallentaa sovelluksissa luotettavasti ja tehokkaasti.
  • Visualisointityökalu Power BI tarjoaa Skanskalle yhtenäisen, läpinäkyvän ja dynaamisen välineen seurantaan ja johtamiseen.
  • Power Automate -ratkaisua hyödynnetään muun muassa prosessien automatisointiin ja uuden Styrportalen-portaalin käyttöoikeuksien hallintaan, mikä auttaa tehostamaan IT-ylläpitoa.

Uuden ratkaisun myötä liiketoiminnan suunnittelun ja johtamisen työskentelytavasta on tullut yhtenäisempi, jäsennellympi ja saumattomampi. Tavoitejohtamisen työkalu tarjoaa paremman yleiskuvan liiketoimintasuunnitelmien sisällöstä ja enemmän läpinäkyvyyttä Skanskan eri organisaatioiden välillä.

TUTUSTU RATKAISUUN: POWER PLATFORM


Näin se tehtiin

Muun muassa seuraavat ratkaisut ovat osa Skanskalle toteutettua kokonaisuutta:

Suosittelija:

"Uuden Styrportalen-portaalin myötä olemme laajentaneet sen käytön liiketoiminnan suunnittelussa kaikkiin organisaatioihin ja samalla saaneet hallinnon resurssitarvetta pienemmäksi."

Jonna Brattlöw

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Skanska Sverige

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Teknologia

Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Digitaaliset palvelut
Microsoft Power Platform
Power BI
Microsoft Power Apps
Microsoft Dataverse

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia