Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pouttu: Paluumuutto Googleen sai koko henkilöstön tuen

ReferenssiKun Pouttu ensimmäisen kerran siirtyi Googlen työkaluihin, elettiin kevättä 2012. Tuohon aikaan käytössä ollut vanha Lotus Notes -järjestelmä takkuili mobiililaitteiden liitettävyyden ja kalenterisynkronoinnin kanssa. Päivitystä suunniteltaessa vaihtoehtoisiksi ratkaisuiksi valikoituivat uudempi versio Lotus Notesista, Microsoft O365 sekä Google Appsit eli nykyinen G Suite -tuoteportfolio.


Pouttu valitsi lopulta Googlen työkalut ja ICT-päällikkö Jyrki Jaatinen kertoi tuolloin päätöksen johtuneen kahdesta seikasta: “Google on alansa johtava yritys – sen kehitys ei pysähdy, mikä tekee tulevaisuuden näkymistä mielenkiintoisia. Lisäksi Googlen työkalut olivat huomattavasti kilpailijoita edullisemmat – se, mistä muiden tahojen kohdalla olisi joutunut maksamaan ekstraa, kuului Googlella peruspakettiin.”


Poutun matka Microsoftiin


Noin neljä vuotta myöhemmin, Poutulla oli tarve kehittää laatudokumentaatiotaan, sekä olemassa olevaa intranet-ympäristöä. Ajatuksena oli siirtää laatudokumentaatio uudenlaiseen ympäristöön, missä yhdistyisivät niin intranet-viestintä kuin dokumentinhallinta.

Eri teknologioita punnittaessa Sharepoint nousi esille, sillä se oli entuudestaan tuttu osalle IT-tiimin jäsenistä. Sen nähtiin ratkovan sekä dokumentinhallinta-, että intranet-tarpeet. Microsoftin työkaluihin siirryttäessä käyttöön otettaisiin O365, jonka kyljessä tulisivat myös Yammer, sähköposti, OneDrive ja Skype for Business. Konkreettisesti siirtyminen uuteen teknologiaan tapahtui maalis-huhtikuun vaihteessa 2016.


Hyvin pian siirtymisen jälkeen Pouttu alkoi kohdata haasteita uuden ympäristön kanssa. Microsoftin OneDrive ei toiminutkaan kuten oli ajateltu olemassa olevien Excel ja Sheet -tiedostojen kanssa. Monet tärkeät tiedostot, syystä tai toisesta, lakkasivat toimimasta OneDrivessa. Kun asiasta oltiin yhteydessä Microsoftiin, ohjeistettiin Pouttua olemaan yhteydessä tukeen. Tarjolla ei ollut henkilökohtaista tukea vaan kyseessä oli valtakunnallinen tukipalvelu, josta Pouttuun oltiin yhteydessä vaihtelevalla englanninkielellä. Moni excel-taulukko korruptoitui prosessin aikana. Mobiilityöskentely, mikä oli aina ollut Poutulle tärkeää, ei myöskään toiminut uusilla työkaluilla. Kalenteria ja sähköpostia ei saatu toimimaan niin kuin olisi pitänyt.


Pouttu kävi siirtymänsä aikana myös katsomassa muutamien Microsoftin asiakasyritysten Sharepointilla rakentamia intranet-ympäristöjä. Hyvin nopeasti muodostui käsitys siitä, että Sharepointin pyörittäminen vaatisi hyvin paljon omaa osaamista sekä aktiivisuutta selvittää asioita ja kouluttautua. Jos taas avuksi otettaisiin ulkopuolinen kumppani, olisi se suuri kuluerä. Olemassa olevilla resursseilla Microsoft-ympäristössä pysyminen alkoi vaikuttaa mahdottomalta.

Paluu Gappsin asiakkaaksi


Lokakuussa Pouttu otti yhteyttä Gappsiin ja kertoi haluavansa takaisin Googlen ympäristöön ja Gappsin tukiasiakkaaksi. Onni oli matkassa, sillä Poutun vanhat lisenssit pystyttiin vielä palauttamaan. Muutamaa päivää myöhemmin ne olisi poistettu Googlen järjestelmistä lopullisesti.


“Gappsin tekemä Google-työkalujen käyttöönotto sujui niin hyvin edellisellä kerralla että meillä oli vahva luotto, että homma hoituu nytkin ja vähintään yhtä hyvin kuin aiemmalla kerralla”, Jaatinen kehuu. “Tämä oli meille tilaisuus nähdä se Microsoftin maailma mitä harkittiin jo vuonna 2012. Tuohon aikaan muutamia käyttäjiä jännitti siirtyminen pilveen. Tällä kertaa kaikki olivat todella innoissaan paluusta Googlen työkaluihin ja ennen kaikkea siitä, että päästäisiin taas oikeasti hommiin.”


Paluuta Gappsin asiakkaaksi ei mietitty Poutulla edes kahta kertaa. Gappsin suomenkielinen tuki ja aktiivinen yhteydenpito ovat Poutulle tärkeitä tekijöitä.

“Google maailma kehittyy niin joutuisasti, ettei meillä ole itsellä resursseja seurata kaikkea mitä sen piirissä tapahtuu. Kumppanuus Gappsin kanssa tarkoittaa meille sitä, että meidän ei itse tarvitse aktiivisesti seurata kaikkea meneillään olevaa. Voimme luottaa siihen, että Gapps viestii meille kaikki tärkeimmät Google uutiset, joista voimme itse sitten valita meille sopivimmat kehityskohteet”, kuvaa Jaatinen.

Nyt Poutulla ollaan kiinnostuneita Gappsin kehittämästä Universesta, joka on Googlen työkaluihin täydellisesti integroituva sosiaalinen intranet. Universen, siihen kuuluvan universaalin hakutoiminnallisuuden sekä vahvan Drive-integraation avulla voidaan ratkoa Poutun tarpeet; intranet-ympäristön päivittäminen sekä parempi dokumenttien hallinta ja löydettävyys.

Suosittelija:

Googlen työkalut olivat kilpailijoita edullisemmat – se, mistä muiden tahojen kohdalla olisi joutunut maksamaan ekstraa, kuului Googlella peruspakettiin. Google on alansa johtava yritys – sen kehitys ei pysähdy, mikä tekee tulevaisuuden näkymistä mielenkiintoisia. Voimme luottaa siihen, että Gapps viestii meille kaikki tärkeimmät Googlea koskevat uutiset, joista voimme sitten itse valita meille sopivimmat kehityskohteet.

Jyrki Jaatinen, Poutun ICT-päällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gapps logo

Tiedot

Tilaaja: Pouttu
Ajankohta: 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jyrki Jaatinen

Lisätietoja

Yritysprofiili Gapps kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Teknologia

Google

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

sisäinen viestintä

Siirry yrityksen profiiliin Gapps kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gapps - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Gapps - Muita referenssejä

Gapps - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia