Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Porin kaupunki seuraa energiatehokkuutta ja saa aikaan merkittäviä säästöjä paikkatiedon ja IoT:n avulla

ReferenssiPorin kaupunkikonsernilla on omistuksessaan noin tuhat rakennusta käsittäen muun muassa koulurakennukset, päiväkodit, terveyskeskukset, vanhainkodit, sairaalan sekä muut perusturvan kiinteistöt. Rakennusten hallinnointi on hajaantunut yli neljällekymmenelle kaupungin omistamalle yhtiölle, ja rakennuksia koskevaa tietoa on tallennettu moniin eri tietojärjestelmiin, joita ei ole integroitu keskenään. Rakennuksista saatavan tiedon määrä on kasvanut viime aikoina valtavasti, ja tietoa on saatavilla monipuolisesti myös reaaliaikaisena.

Koska tieto oli siiloutunut eri järjestelmiin, puuttui kiinteistönjohdolta objektiivinen ja ajantasainen tilannekuva rakennusomaisuudesta, jonka kustannukset vuositasolla ovat merkittäviä; yksin energiakustannukset olivat luokkaa 10 milj. euroa/vuosi. Porin kaupunki halusi löytää ratkaisun, jolla rakennusomaisuuden tilannetta ja muutoksia erityisesti energiatehokkuuden osalta voitaisiin seurata reaaliaikaisesti. Koska Porin kaupunkikonsernissa on jo pitkään hyödynnetty paikkatietojärjestelmiä muun muassa kaupunkisuunnitteluun ja maapohjan omistuksen hallinnointiin, lähdettiin ratkaisua hakemaan paikkatiedon avulla.

Ratkaisuksi rakennustietojen seurantaan löytyi Esrin ArcGIS GeoEvent Extension for Server -sovellus, joka yhdistää virtuaalisesti reaaliaikaisen datan paikkatietojärjestelmään. Reaaliaikaista tilannekuvaa seurataan ArcGIS Online -pilvipalvelussa ArcGIS Dashboards (ent. Operations Dashboard for ArcGIS) -sovelluksen kautta luomalla sinne helposti tarkasteltavia visuaalisia käyttöliittymiä (mittareita). Lisäksi järjestelmään voidaan lisätä geotriggereitä tai muita tarvittavia hälytyksiä.

Lue lisää Porin kaupungin ratkaisusta ja sen tuomista hyödyistä

Suosittelija:

Ennen Esrin ratkaisua meillä ei ollut dataa kerättynä yhteen paikkaan. Nyt meillä on katulamppujen ja rakennusten sekä pumppaamoiden kulutustiedot samassa paikassa. Samalla mahdollistuu alueellisen sähkön kulutusanalyysin tarkastelu yhdessä monien muiden tietojen kanssa. Ennen keräsimme tiedot käsin. Nyt sen hoitaa Esrin ArcGIS.

Mikko Viitala, tilayksikön päällikkö, DI, eMBA, Porin kaupunki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Esri Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Porin kaupunki

Lisätietoja

Yritysprofiili Esri Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

IoT
Paikkatieto GIS

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

ArcGIS
paikkatietoalusta
ArcGIS Dashboards
ArcGIS Online
energiatehokkuus
kunnossapito
ArcGIS GeoEvent Extension
rakennusomaisuus

Siirry yrityksen profiiliin Esri Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Esri Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Esri Finland - Muita referenssejä

Esri Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia