logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Planmeca Group Digital Academy

ReferenssiPlanmeca Group on terveysteknologia-alan vahva suunnannäyttäjä. Groupin liikevaihto on noin 734 milj. euroa (2015) ja se työllistää noin 2700 henkeä maailmanlaajuisesti.

Planmeca Oy on Planmeca Groupin suurin yritys ja yksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista, jonka tuotteita viedään yli 120 maahan ympäri maailmaa. Yritys valmistaa digitaalisia hammashoitokoneita, 2D- ja 3D-röntgenlaitteita, CAD/CAM-tuotteita sekä niitä tukevia ohjelmistoratkaisuja. Yrityksen pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Suomessa.

Planmeca Group on vahvasti sitoutunut jatkuvaan oppimiseen. Planmeca Digital Academy on Planmecan koulutustarjonnan kokoava sateenvarjokonsepti, jonka tavoitteena on kasvattaa ja nostaa maailmanlaajuisesti hammaslääketieteellistä osaamista.

Haaste

Planmecalla on laaja jälleenmyyjien ja kumppaneiden verkosto, jonka on pysyttävä ajan tasalla tuotteiden ominaisuuksista ja käytöstä. Globaalin jakeluverkoston osaamisen kehittämisellä ja kyvykkyyksien hallinnalla onkin keskeinen merkitys yrityksen liiketoiminnassa. Kysymyksessä on myös tiukasti säädelty ala, joka edellyttää verkoston osaamisen seurantaa ja raportointia henkilötasolla.

Planmeca halusi Planmeca Digital Academylle helposti skaalautuvan ja joustavasti integroitavan oppimisympäristön, joka mahdollistaisi myös kiinnostavan oppimateriaalin tuottamisen. Keskeistä oli lanseerata oppimisympäristö nopeassa aikataulussa ja jatkossa laajentaa sitä muihin liiketoiminnan tarpeisiin. Lisäksi ratkaisun visuaalisen ilmeen tuli olla Planmeca Digital Academyn brändin mukainen.

Osana toteutusta samaan oppimisympäristöön tuli huomioida myös Planmecan ja Turun yliopiston yhteisyrityksen, Nordic Institute of Dental Education (NIDE), tarpeet. NIDE tukee globaalisti hammaslääkäreiden ja -teknikoiden osaamisen kehittymistä.

Ratkaisu

Ratkaisuksi valittiin Valamis-oppimisympäristöön pohjautuva globaali, sosiaalista oppimista tukeva oppimisympäristö. Toteutuksessa käytettiin Valamis-oppimisympäristön laajaa peruskomponenttien valikoimaa, ja autettiin asiakasta tuottamaan materiaaleja Valamis Lesson Studion avulla. Oppimisympäristön pohjana olevan avoimen lähdekoodin alustan (Liferay) avulla Planmecan oppimisympäristö, Planmeca Digital Academy, saatiin sujuvasti integroitua osaksi jo käytössä olevaa käyttäjähallintaa.

Teknisen toteutuksen lisäksi myös oppimisympäristön visuaalinen ulkoasu toteutettiin yhteensopivaksi Planmeca Digital Academyn ilmeen kanssa. Valamis Group Oy:n Learning Solutions -tiimi työskenteli tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa tarjoten mm. pedagogista asiantuntemusta ja apua ympäristön rakentamisen suunnitteluun ja oppimismateriaalien tuottamiseen. Laajan käyttäjäskaalan vuoksi oppimisympäristössä huomioitiin myös osaamisen eri tasot.

Lopputulos


Uuden oppimisympäristön avulla on mahdollista saavuttaa merkittäviä aika- ja matkakulusäästöjä vuosittain. Lisäksi viimeisimmän ohjeistuksen jakaminen globaalille verkostolle on nyt huomattavasti aiempaa tehokkaampaa ja sen opiskelusta syntyy seurantatietoa.

"Valamis vakuutti meidät osaamisellaan, tuotteellaan ja innostuksellaan. Erityisen tyytyväisiä olemme käyttöönoton tehokkaaseen läpivientiin ja siihen, että projekti fokusoitui hyvin ensimmäisen tason tarpeisiimme. Emme saaneet käyttöömme pelkästään teknologiaa vaan myös osaamista siinä, miten tehostaa oppimista ja kyvykkyyksien kasvattamista", kertoo Planmecan markkinointi- ja viestintäjohtaja Maarit Vannas.

"Planmeca Group Digital Academy oli asiakkaan toimialaa koskevan tarkan säätelyn ja monipuolisten tarpeiden vuoksi meille kiinnostava haaste. Yhdistimme eri osaajista tiimin ja saimme nauttia sujuvasta yhteistyöstä asiakkaan edustajien kanssa. Lopputuloksena syntynyt oppimisympäristö kehittyy ja kasvaa vuosi vuodelta asiakkaan tarpeiden mukana", jatkaa Senior Consultant Pirkko Sillman Valamikselta.

Suosittelija:

"Valamis vakuutti meidät osaamisellaan, tuotteellaan ja innostuksellaan. Erityisen tyytyväisiä olemme käyttöönoton tehokkaaseen läpivientiin ja siihen, että projekti fokusoitui hyvin ensimmäisen tason tarpeisiimme. Emme saaneet käyttöömme pelkästään teknologiaa vaan myös osaamista siinä, miten tehostaa oppimista ja kyvykkyyksien kasvattamista"

Maarit Vannas, Planmecan markkinointi- ja viestintäjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Valamis

Tiedot

Tilaaja: Planmeca Group
Ajankohta: 2016 -

Lisätietoja

Valamis:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti
Tuotekehitys ja suunnittelu

Omat tagit

Valamis
Liferay
Digital Academy
Planmeca
Nordic Institute of Dental Education
Terveysteknologia

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Valmistava teollisuus

Teknologia

CAD
Open source

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Valamis kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Valamis - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Valamis - Muita referenssejä

Valamis - Muita bloggauksia

Siirry Valamis kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Lamian perustajille Vuoden 2019 helsinkiläinen Nuori Yrittäjä-palkinto
Microsoft Teams on työn moderni käyttöliittymä
Avoimuutta ja luottamusta tuovalla lohkoketjulla on monia käyttökohteita

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia