Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pilvipalvelut ovat täällä – mutta onko strategiasi valmis?

BloggausIT-hybridiratkaisut – kuten infrastruktuurit ja alustat (AWS/Azure/Google), SaaS-ohjelmistopalvelut ja mobiilipalvelut– ovat jo arkipäivää. Yritykset ovat nyt hyvin riippuvaisia perinteisen palomuurin ulkopuolelle jäävistä datalähteistä.

Siirtymä pilvipalveluihin tapahtuu kenties nopeammin kuin kukaan olisi osannut ennustaakaan, mutta useimpien yritysten ydinprosessit ja ‑sovellukset ovat edelleen vahvasti sidoksissa on-premise infrastruktuuriin.

Tämän merkittävän arkkitehtuurimuutoksen rinnalla on tapahtumassa käyttäjäprofiilien muutos. Yritysten hallussa olevan datan käyttäjämäärät kasvavat häkellyttävällä vauhdilla. Kaikki uudet käyttäjät eivät ole IT-asiantuntijoita – mutta heillä on tarve käyttää yritysten tietolähteitä omatoimisesti ja ilman viiveitä.

IT-ympäristön ja käyttäjäkunnan muutokset vaikuttavat suoraan IT-yritysjärjestelmien keskeiseen osa-alueeseen – datan integrointialustoihin. Perinteiset on-premise-järjestelmiin keskittyvät ETL- ja ESB-alustat (ja niiden ylläpitäjät) toimivat monen IT-ympäristön perustana, mutta ne eivät yksinkertaisesti täytä uuden maailman vaatimuksia. Niistä on poikkeuksetta vaikea muodostaa yhteyksiä datakeskuksen ulkopuolelle, niiden käyttämä laitteisto on tarkasti määritettyä ja sisäisesti ylläpidettyä ja niitä hallinnoivat IT-integraatioasiantuntijoiden tiimit. Tämä todellisuus on ristiriidassa Gartnerin näkemyksen kanssa. Gartner odottaa, että vuoteen 2022 mennessä jokainen IT-käyttäjä on integraatiokäyttäjä.

Rinnakkaiskäyttö tukee siirtymistä iPaaS-palveluun

Reagoidakseen muuttuviin vaatimuksiin monet organisaatiot toteuttavat laajoja muutoksia korvaamalla paikallista teknologiaa pilvi- tai iPaaS-integraatioteknologialla. Oma kokemuksemme Invencolla on, että tämä ei kuitenkaan ole ehkä kovin helppoa, jos organisaatio on suuri tai sillä on merkittävästi vanhaa infrastruktuuria.

Yritysarkkitehdit ja IT-johtajat etsivät tapoja säilyttää vanha ESB-/ETL-arkkitehtuuri samalla kun he valmistautuvat tulevaisuuteen, jossa uudentyyppinen data sijaitsee todennäköisesti suurelta osin pilvipalveluissa. Tätä tavoitetta varten he käyttävät kahta ympäristöä rinnakkain: he säilyttävät paikallisen integraatioalustansa (niin kauan kuin sitä tarvitaan) mutta ottavat samaan aikaan käyttöön skaalattavaa ja hyvän käytettävyysasteen tarjoavaa pilvi-integraatioinfrastruktuuria.

Kun organisaatiot ottavat pilvi-integraatioalustan (eli iPaaS-palvelun) käyttöön olemassa olevan paikallisen integraatioteknologian rinnalle, ne voivat

ottaa uusia pilvisovelluksia käyttöön liiketoiminnan edellyttämällä nopeudella
rahoittaa alustavan pilvi-integraatioalustan pilvipohjaisen liiketoimintatarpeen perusteella
aloittaa uuden pilvi-integraatioteknologian kouluttamisen uusille käyttäjille ja aiemman on-premise integraation asiantuntijoille aloittaa siirtymisen pilviarkkitehtuuriin siirtämällä töitä on-premise alustalta pilveen (tietyissä tapauksissa) todistaa pilvi-integraatiotyökalun arvon hyödyntäen samalla olemassa olevaa ESB-/ETL-ratkaisua mahdollisimman tehokkaasti.


Pilvi-integraatioalustan toteuttaminen

Pilvi-integraatio- tai iPaaS-alustan ottaminen käyttöön olemassa olevan on-premise ESB- tai ETL-ympäristön rinnalla on erittäin helppoa. Se on nopea toteuttaa, helppo ottaa käyttöön, edullinen hallita ja kätevä skaalata. Informatican pilvialustasta on jopa tarjolla ilmainen 30 päivän kokeilujakso, jolla organisaatiot voivat aloittaa muutosmatkansa.

Informatican pilvi-infrastruktuuri (Gartnerin Magic Quadrant -tutkimuksen johtava ratkaisu ja vuonna 2017 useimmin toteutettu iPaaS-palvelu) on toteutettu Secure Agent -ympäristöllä. Secure Agent on kevyt sovellus, joka sijoitetaan (tavallisesti) palomuurin taakse. Se vastaa yhteydestä yrityksen backoffice-järjestelmiin. Joidenkin asiakkaiden tapauksessa tämä voi tarkoittaa, että se asennetaan paikalliseen datakeskukseen, mutta useimmiten sitä ylläpidetään myös pilviympäristössä (esim. Amazon AWS, Microsoft Azure tai Google).

Informatican suosituimpaan iPaaS-pakettiin kuuluu viisi endpoint-liitäntää, eli mikä tahansa toteutus voidaan liittää suoraan käyttöönoton yhteydessä keskeisiin pilvidatalähteisiin (kuten Salesforce, Workday, AWS ja Azure) ja paikallisiin alustoihin (ERP:t, tietokannat ja tiedostot) erittäin nopeasti.

Usein tämä riittää aluksi täyttämään pilvipalvelun tarpeen – joka on lähes poikkeuksetta todellinen tarve. Samalla käyttöönottotiimi pääsee hyvin nopeasti käsiksi työkaluun ja hyödyntämään sitä varsinaisessa toiminnassa jo muutamassa päivässä.

Olemme havainneet käyttöönottotilanteissa, että kun alusta on asennettu, sen edut käyvät hyvin nopeasti selväksi. Lisäksi,

  • integraatiokäyttäjien määrä kasvaa nopeasti – IT-osaston henkilöstö ja muiden osastojen dataa käsittelevät työntekijät alkavat käyttää uutta työkalua
  • iPaaS-alustasta tulee ykkösvaihtoehto uusissa integraatiotöissä
  • asiakkaat alkavat pohtia, mitkä työt olisi mahdollista siirtää ESB:stä iPaaS-ratkaisuun, ja on-premise ympäristöstä aletaan tasaisesti siirtyä pilvi-integraatioympäristöön
  • perinteiset pullonkaulat – IT-integraatioasiantuntijoita vaativat työt – alkavat purkautua, ja IT-osaston tehtäväksi tulee valvoa alustaa ja tukea vaatimusten mukaisuutta yksittäisten töiden luomisen ja hallinnan sijaan.

Yrityksesi arkkitehtuuri on siirtymässä yhä suuremmalta osin pilveen, joten nyt jos koskaan on tärkeä aika tarttua integraatioasiaan toteuttamalla iPaaS-palvelu yrityksen olemassa olevan ESB-/ETL-arkkitehtuurin rinnalle.

LATAA Informatican e-kirja ”Modernizing Data Management with Next-Gen iPaaS: Connecting people, data, apps, and processes in a hybrid world

Ota yhteyttä!

Toni Paasiaho
+358-40-5861083
toni.paasiaho@invenco.fi

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Pilvipalvelut / SaaS

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Informatica
iPaaS
integraatio
integraatioalusta

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia