Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pilvi­konsultointia Verkko­kauppa.comin skaalau­tuvuuden varmistami­seksi

ReferenssiVerkkokauppa.com on Suomen suosituin verkkokauppa. 20 vuoden aikana “Verkkis” on toimittanut asiakkailleen yli 15 miljoonaa tuotetta.

Fraktion ja Verkkokauppa.comin yhteistyö ulottuu parin vuoden taakse, jolloin olimme mukana rakentamassa Verkkiksen ensimmäistä puhtaasti mobiileille käyttöjärjestelmille optimoitua verkkokauppaa, joka myöhemmin otettiin käyttöön koko sivustolla.

Tavoitteena skaalautuvuuden varmistaminen

Black Friday ja Singles Day (11.11.) ovat viimeisten vuosien aikana kasvaneet vuoden suurimmiksi ostotapahtumiksi. Verkkokaupoissa ostoryntäykset näkyvät suurina kävijäpiikkeinä ja rasitteina palvelimille. Verkkokauppa.com halusi varmistaa palvelunsa skaalautuvuuden, ja otti yhteyttä pilvikonsultoinnin tiimoilta.

Fraktio tarjoaa osaamista digipalvelun koko elinkaarelle. DevOps-tiimimme ylläpitää olemassa olevia palveluita ja konsultoi esimerkiksi Verkkokauppa.comin kaltaisessa tilanteessa olevia yrityksiä viemään ympäristönsä uudelle tasolle. DevOps-tiimistämme Kalle Lamminpää ja Tero Tuomala ryntäsivät Verkkokauppa.comin Platform-tiimin lisäkäsiksi ja paiskivat töitä viisi kuukautta palveluiden skaalautuvuuden parissa.

Yksinkertaistettuna palveluiden skaalautuvuuden parantaminen tarkoittaa useissa tapauksissa niiden siirtämistä omasta konesalista pilveen, jotta ajoalusta on skaalautuvampi ja kestää mahdolliset piikit kävijämäärissä. Tämä toki vaatii, että palvelu on toteutettu skaalautuvaksi, niin kuin tässä tapauksessa oli tehty," kuvailee Tero Tuomala, Fraktion DevOps Lead

Työllä autoimme Verkkokauppa.comia selviytymään Black Fridaystä puhtain paperein ja suoriutumaan verkkokauppana paremmin.

Työtä yhdessä saumattomana tiiminä

Pilvikonsultointi-projektissa oli selkeä tavoite ja päämäärä. Työskentely tapahtui Verkkokauppa.comin tiloissa osana heidän Platform-tiimiään, sillä yksi tärkeimmistä tavoitteista oli jakaa osaamista asiakkaan tiimiin, jotta osaamistaso säilyisi projektin jälkeenkin.

Kun sekä suunnitelmat että toteutus tehtiin yhdessä asiakkaan tiimin kanssa, levisi osaaminen, jolloin ajoympäristön jatkokehittäminen on mahdollista tehdä talon sisäisinä töinä. Suunnittelimme uuden ajoympäristön ja toteutimme sen käyttöönoton, toimme uusia välineitä ja työkaluja tiimiin sekä automatisoimme työvaiheita.

Parasta on tyytyväinen asiakas

Projekti on onnistunut, kun tavoitteisiin päästään ja sekä tiimi että asiakas ovat tyytyväisiä.

Oli mahtavaa saada taas Fraktio taloon! Kallen ja Teron avulla pääsimme nopeasti tiiminä kohti maalia, ja tekeminen oli mutkatonta. Selvisimme ensimmäistä kertaa Black Fridaystä täydellä kunnialla", sanoo Henrik Weckström, CTO, Verkkokauppa.com

Suosittelija:

Henrik Weckström

Pinterest
Referenssin infoboxi
Fraktio Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Verkkokauppa.com
Ajankohta: 2019

Lisätietoja

Yritysprofiili Fraktio kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

DevOps

Siirry yrityksen profiiliin Fraktio kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Fraktio - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Fraktio - Muita referenssejä

Fraktio - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia