Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pikastartti kokonaisarkkitehtuuriin

BloggausKokonaisarkkitehtuurin tuottamat hyödyt ilman vuosien ponnistelua organisaation nykytilan kuvaamisessa. Tästä monet tapaamani organisaatiot haaveilevat ja tähän Arterin Kokonaisarkkitehtuurin pikastartti -palvelu vastaa.

Kokonaisarkkitehtuuri tunnetaan suomessa käsitetasolla jo melko hyvin ja organisaatiot tunnistavat hyvin ne kipukohdat, joihin kokonaisarkkitehtuurityö tarjoaisi työkalut.

Samat ongelmat kuitenkin toistuvat organisaatioista riippumatta: Kokonaiskuvan puute, toimintamallien hajanaisuus, siiloutuminen ja toiminnan sattumanvaraisuus, vain muutamia mainitakseni.

Niin ikään monissa organisaatioissa löytyy Exceleistä tietojärjestelmäsalkku, johon tietojärjestelmät ovat kuvattuna, ja usein sieltä löytyy myös tieto, mikä organisaatioyksikkö kyseistä järjestelmää käyttää. Samoin prosessit on useimmiten tunnistettu ja monesti, ainakin ydinprosessien osalta, myös kuvattu. Varsinkin liiketoiminnan palvelut ovat hyvin tiedossa. Ongelmaksi tulee kuitenkin tiedon yhdistäminen samaan paikkaan ja se, miten nämä asiat ovat yhteydessä toisiinsa. Totuus on, että jokainen organisaation tietojärjestelmä on hankittu jonkin prosessin toteuttamiseksi ja jokaisen prosessin tarkoituksena on toteuttaa joko organisaation sisäistä tai ulkoista palvelua.

Pikastartti kokonaisarkkitehtuuriin Arterin palvelun avulla

Kokonaisarkkitehtuurin pikastartti -palvelumme tavoitteena on auttaa Arterin asiakasorganisaatioita kokoamaan palvelunsa, prosessinsa ja tietojärjestelmänsä yhteen paikkaan, sekä tunnistamaan näiden väliset yhteydet.

Tarjoamme siis, kevyemmän, mutta tavoitteellisen lähestymistavan kokonaisarkkitehtuurityön aloittamiseen ja ymmärtämiseen. Palvelussa keskitymme yhdessä asiantuntijamme kanssa luomaan vankan perustan, jolle liiketoiminnan suunnittelu jatkossa rakentuu. Muodostamme selkeän kuvan organisaation nykytilasta. Käymme läpi mitkä ovat meidän ydinpalvelumme, minkälaisilla prosesseilla me näitä palveluita tuotamme ja mitä tietojärjestelmiä palvelumme ja prosessit vaativat, jotta pystymme tuottamaan parasta palvelua arvolupaustemme mukaisesti asiakkaillemme. Projektia toteuttaessa voimme hyödyntää aiemmin Exceleihin tehtyjä järjestelmäsalkkua, prosessi- tai palvelulistauksia.

Projektin kuuluu viisi työpajaa, joista kahtena ensimmäisenä päivänä keskitytään kokonaisarkkitehtuurin- ja ARC-ohjelmiston koulutukseen ja kolmena jälkimmäisenä päivänä organisaation kokonaisarkkitehtuurin mallintamiseen. Näiden viiden päivän tuloksena saat konsultin tuella mallinnettua ARC-ohjelmistoon organisaatiosi: palvelusalkun, palvelukartan, prosessisalkun, prosessikartan, tietojärjestelmäsalkun, tietojärjestelmäkartan sekä ydinpalveluiden kerrosnäkymän.

Projektin lopputuloksena koulutukseen osallistuneet henkilöt:

  • Oppivat kokonaisarkkitehtuurin perusteet.
  • Hallitsevat ARC-ohjelmiston käytön.
  • Pystyvät mallintamaan organisaationsa kokonaisarkkitehtuurin nykytilan.
  • Lisäksi projektissa saavutettu osaaminen mahdollistaa pysyvämmän kokonaisarkkitehtuurin itsenäisen kehittämisen.

Jos koet, että organisaatiosi voisi hyötyä kokonaisarkkitehtuurista visuaalisen muutoksen hallinnan keinona ja koet, että suunnittelemamme kevyt lähestymistapa aiheeseen on organisaationne kannalta hedelmällisin, ole meihin yhteydessä niin sovitaan tapaaminen, jossa voimme käydä tarkemmin läpi, miten kokonaisarkkitehtuuri ja sen pikastartti voi hyödyntää edustamaasi organisaatiota.

Näe itse miten kokonaisarkkitehtuurityö aloitetaan pikastartilla ja tilaa maksuton demo täältä.

Mikko Tuominen // Avainasiakaspäällikkö, Arter

Pinterest
Arter Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Arter kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Kokonaisarkkitehtuuri
Yritysarkkitehtuuri

Siirry yrityksen profiiliin Arter kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Arter - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Arter - Muita referenssejä

Arter - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia