Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pesmel Oy:ssä ajansäästö on ollut merkittävää Mepco-järjestelmän käyttöönoton jälkeen

ReferenssiPesmelillä oli tarve uudelle palkka- ja HR-järjestelmälle, koska käytössä oli 20 vuotta vanha palkkajärjestelmä, jossa ei ollut juurikaan HR-toimintoja. Moderni HRM-järjestelmä oli enemmän kuin tervetullut.  

“Entinen järjestelmä oli tarpeisiimme nähden hyvin työläs ja kömpelö käyttää. Tarvittiin paljon turhia manuaalisia työvaiheita, kuten tulostamista, tietojenkäsittelyä Excelissä ja käsin tallentamista", henkilöstösuunnittelija Leena Klasila kertoo.  

Esimiehet eivät päässeet itse lainkaan henkilöstö- ja palkkatietoihin käsiksi, vaan kaikki tieto kulki Klasilan kautta, ja hänellä kului paljon aikaa kyselyihin vastaamiseen. Uudella järjestelmällä haettiin ratkaisua myös tähän ongelmaan. 

Pesmelillä uudistettiin samoihin aikoihin myös ERP-järjestelmä ja uuden HRM-järjestelmän tuli olla hyvin integroitavissa siihen, mikä vaikutti järjestelmän valintaan. Lisäksi Klasilalla oli aikaisempaa kokemusta Mepco Palkat -järjestelmästä ja hän oli kokenut sen hyväksi ja näppäräksi. Myös muilta saadut suositukset Mepcosta vaikuttivat päätökseen.  

Mepco oli myös hyvin räätälöitävissä Pesmelin tarpeisiin, koska TESien lisäksi palkanlaskennassa piti pystyä ottamaan huomioon myös erilaiset paikalliset sopimukset. Valintaan vaikutti lisäksi se, että Mepcossa on palkka- ja HR-järjestelmä samassa paketissa, joten erillisiä integraatioita ei tarvita. 

Palkanlaskennassa säästynyt merkittävän paljon aikaa 

“Aiemmin minulla meni noin puolitoista viikkoa palkkaprosessin hoitamiseen, eikä siihen läheskään aina riittänyt normaali työaika. Nyt olen selvinnyt normaalin työajan puitteissa alle viikossa”, Klasila kertoo. 

“Palkanlaskennan kuormittavuus on vähentynyt huomattavasti. Nyt ehdin tekemään muutakin työpäivän aikana”, Klasila kertoo helpottuneena.   

Mikä tämän on sitten mahdollistanut? Manuaalinen työ on vähentynyt, kun palkkaprosessiin on tullut lisää automaatiota. 

“Esimerkiksi, kun esimies luo uuden työsuhteen Mepcoon, tiedot siirtyvät suoraan palkanlaskentaan asti. Ennen työsopimus tehtiin Wordissa tai Excelissä ja sen jälkeen tallensin sen käsin uudelleen palkanlaskentaohjelmaan. Tuplatyötä on saatu vähennettyä paljon Mepco-järjestelmän avulla”, Klasila sanoo.  

Sopimuksien hallinta ja automaattiset muistutukset helpottavat myös henkilöstöhallinnon työtä. Lomien ja poissaolojen ilmoittaminen hoituu nykyään järjestelmän kautta. Ennen lomat ja poissaolot kirjattiin erillisiin Exceleihin, joista ne siirrettiin manuaalisesti palkanlaskentaan. Nyt esimies ja työntekijät itse näkevät lomapäiväsaldon, eikä niitä enää tarvitse kysellä sähköpostitse. 

“Tieto kulkee työsuhteen alusta lähtien koko prosessin läpi, aikaa säästyy ja virheitä tulee vähemmän. Jos esimerkiksi 140 henkilön lomapäivät tallentaa käsin, myös virheen mahdollisuus kasvaa”, Klasila sanoo.  

Pesmelillä on aikomuksena ottaa myös Mepcon sähköinen allekirjoitus, Mepco Allekirjoitus, käyttöön, koska toimipisteitä on eri puolilla Suomea. Sen avulla säästyttäisiin dokumenttien skannaamiselta ja lähettämiseltä postitse, jos esimerkiksi esimies on Kauhajoella ja työntekijä Helsingissä.  

M2 – matka- ja kululaskujärjestelmä poistanut manuaalisia työvaiheita  

Mepcon lisäksi Pesmelillä otettiin käyttöön myös M2 matka- ja kululaskujärjestelmä. Yrityksessä tulee paljon matka- ja kululaskuja, joiden käsittely manuaalisesti vei paljon aikaa. 

“Nyt työntekijä täyttää matkalaskun suoraan M2-järjestelmään, eikä kuitteja tarvitse enää käsitellä manuaalisesti. Lisäksi Mepcosta siirtyvät kaikki tarvittavat henkilötiedot M2-järjestelmään, kuten työntekijän tilitiedot ja osoitteet. Nämä tiedot myös päivittyvät automaattisesti”, Klasila sanoo.   

Mepco-järjestelmä on otettu innokkaasti vastaan yrityksessä 

“Esimiehet odottivat innolla Mepco-järjestelmää jo projektin aikana. He ovat olleet tyytyväisiä, koska pääsevät nyt myös itse katsomaan työsuhdetietoja, kuten työsopimuksia, kehityskeskusteluja, lomia ja poissaoloja, eikä niitä tarvitse erikseen kysyä minulta,” Klasila kertoo.  

Myös työntekijät ottivat Mepcon innolla vastaan. Klasilan mukaan sisäiseen koulutukseen osallistui ennätyksellisen paljon henkilöstöä.  

“Työntekijät ovat olleet tyytyväisiä ja sanoneet, että Mepcoa on helppo käyttää”, Klasila sanoo. 

Top 3 parhaat puolet Mepcossa Klasilan mukaan ovat helppokäyttöisyys, monipuolisuus ja muokattavuus omiin tarpeisiin sopivaksi. 

Suosittelija:

“Palkanlaskennan kuormittavuus on vähentynyt huomattavasti. Nyt ehdin tekemään muutakin työpäivän aikana.”

Leena Klasila

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor HR Solutions Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Pesmel Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Ari Honkaniemi, ari.honkaniemi@accountorhr.fi, +358 40 083 1788

Lisätietoja

Yritysprofiili Accountor HR Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

HR

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Mepco HR
Mepco HRM
Mepco Palkat
palkanlaskentajärjestelmä
palkanlaskentaohjelmisto
Accountor HR Solutions
accountor hr
HR-järjestelmä

Siirry yrityksen profiiliin Accountor HR Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia