Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Perusta johtamiskulttuurin uudistumiselle luotiin yhdessä

Referenssi

Perusta johtamiskulttuurin uudistumiselle luotiin yhdessä


Maailmanluokan kiertotaloustoimijan huippuasiantuntijat ansaitsevat parasta johtamista. Tästä lähtökohdasta Pirkanmaan Jätehuolto laittoi pyörät pyörimään Goforen kanssa. Puolessa vuodessa johtamiskulttuuri on uudistunut kauttaaltaan. 

– Olemme kasvaneet perinteisestä jäteyhtiöstä maailmanluokan kiertotalouden asiantuntijaksi, jolla on nettopositiivinen hiilijalanjälki. Haluamme olla edelläkävijä kaikilla mittareilla ja siksi halusimme kehittää myös johtamiskulttuuriamme, kertoo Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio.

Johtamiskulttuurin kehittämistyöhön on tartuttu jokaisen ajattelu- ja toimintatapojen muutoksen myötä konkreettisesti teko kerrallaan.

– Kuluneen puolen vuoden aikana olemme tehneet kokonaisvaltaisen uudelleenorganisoitumisen, mikä on tarkoittanut muun muassa perinteisen johtoryhmätyöskentelyn korvaamista niin kutsutuilla arki- ja suuntaryhmillä sekä kehityskeskusteluiden muuntumista Minun suunta -keskusteluiksi, joissa keskitytään ihmisten vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin, kuvaa henkilöstöpäällikkö Pia Räihä.

Lisäksi organisaatiokaavio on muovattu nykyisen johtamiskulttuurin mukaiseksi, etätyökäytännöt on uudistettu ja yksityis- ja työelämän yhteensovittamista on helpotettu.

Miten tämä kaikki voi tapahtua puolessa vuodessa?

 

Systematiikka loi pohjan johtamiskulttuurin muutokselle


Kallion mukaan johtamiskulttuurin muutoksessa on kyse strategisen ajattelun juurruttamisesta kaikille organisaation tasoille.

– Tarve uudistua koskee aivan jokaista. Näin isoon työhön ei kannata sännätä ilman suunnitelmaa, eikä sitä voi tehdä johtajiston kesken.

Pohjan luominen uudelle johtamiskulttuurille aloitettiinkin miettimällä nykytilanteen ja tulevaisuuden haasteita sekä ihmisten tarpeita ja odotuksia ensin olemassa olevan johtoryhmän kanssa, sen jälkeen keskusteluun tulivat mukaan tiimipäälliköt ja lopuksi koko henkilökunta.

– Pysyvä muutos syntyy vain kuuntelemalla henkilöstön tarpeita ja toiveita. Jokainen organisaatio on omanlaisensa, eikä valmiita malleja voi edes olla. Kyvykkyys uudistua syntyy ihmisistä, kertovat Pirkanmaan Jätehuoltoa auttaneet Goforen uudistumiskyvykkyyden ja johtajuuden valmentajat Jere Talonen ja Eeva Kiiskinen.

Räihä kokee Goforen tuoneen henkilöstön osallistamiseen tarvittavaa systemaattisuutta.

– Ilman systematiikkaa olisi syntynyt kaaos, sillä on selvää, että näin isot muutokset herättävät myös kipuilua. Yhteistyö Goforen kanssa toi muutokselle vahvan selkänojan.

 

Johtamiskulttuurin juurtuminen ottaa aikaa


Kallion mukaan johtamiskulttuurin muutos ei ole mahdollista ilman omistajien ja hallituksen tukea, sillä suoria mitattavia tuloksia ei saavuteta hetkessä.

– Jotta ihmiset voivat innostua uusista mahdollisuuksista, strategian ja tiekartan on oltava ylätasolla selvä ja se on viestittävä ihmisille ymmärrettävästi ja innostavasti. Tuloksia odotamme vuoden -kahden päästä, kun uusi kulttuuri ja käytännöt ovat juurtuneet uomiinsa.

Tällä hetkellä sekä Kallio että Räihä pitävät suuntaa oikeana.

– Palaute on ollut rohkaisevaa. Tehdyt toimet mahdollistavat strategisten tavoitteiden saavuttamisen, sillä nyt ihmiset kokevat olevansa oikeissa tehtävissä ja pääsevänsä toteuttamaan itseään. Ja siitähän asiantuntijaorganisaation menestys on kiinni, Räihä sanoo.

Goforelle Kallio ja Räihä välittävät lämpimät kiitokset.

– Loimme yhdessä suunnan johtamiskulttuurin kehittymiselle. Goforelaiset olivat tukemme ja turvamme. Meistä pidettiin todella hyvää huolta ja meistä välitettiin. Lisäksi yhteistyö oli paitsi virkistävää, myös erittäin ammattimaista. Kun laitamme seuraavaa vaihdetta silmään, tiedämme kyllä, kehen ottaa yhteyttä.

Suosittelija:

Loimme yhdessä suunnan johtamiskulttuurin kehittämiselle. Meistä pidettiin todella hyvää huolta ja meistä välitettiin.

Pia Räihä & Harri Kallio, Henkilöstöpäällikkö & toimitusjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Pirkanmaan jätehuolto Oy
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Riikka Vilminko-Heikkinen, 044 528 5181, riikka.vilminko-heikkinen@gofore.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia