PerkinElmerin HR-järjestelmä osallistaa myös työntekijät

ReferenssiPerkinElmer otti käyttöön Mepcon palkka- ja HR-järjestelmät huhtikuussa 2015. Samalla yrityksessä uudistettiin työsuhteen elinkaaren prosesseja.

"Aiemmin esimerkiksi uuden henkilön palkkaamiseen liittyviä dokumentteja piti kierrättää paperisena yrityksen hyväksymiskäytännön mukaisesti henkilöltä toiselle, nyt koko hyväksymisketju hoituu järjestelmän kautta", PerkinElmerin henkilöstöpäällikkö Jaana Kivi kertoo. "Toimintatavan muutos on selkeyttänyt hyvin paljon toimintaamme."

Helppo käyttöönotto

PerkinElmerin 550 työntekijän joukossa uudet järjestelmät on otettu innolla vastaan. "Käyttöönotto on sujunut yllättävän helposti, kun puhutaan henkilöstömäärältään näinkin suuresta yrityksestä", Jaana Kivi sanoo. "Esimiehet ovat tyytyväisiä, sillä järjestelmät helpottavat heidän arkityötään."

Sujuvaan käyttöönottoon on varmasti vaikuttanut myös PerkinElmerin projektipäällikön, Niina Kaarilahti-Vahteran, kekseliäät koulutustavat. "Järjestimme perinteisten koulutusten sijaan henkilöstöllemme pop-up tilaisuuksia, joissa ihmiset saivat itse käydä harjoittelemassa omien tietojen katselemista ja lomien syöttämistä", Jaana Kivi kertoo. "Mietimme myös tarkkaan viestintää ja tiedotusta, ja kerroimme uusista järjestelmistä kaikissa yrityksen käyttämissä viestintäkanavissa."

Jokaisella työntekijällä pääsy omiin tietoihin

Kun PerkinElmerillä aloittaa uusi työntekijä, esimies kirjaa hänen tietonsa HR-järjestelmään, josta ne siirtyvät edelleen palkkajärjestelmään. Tämän jälkeen jokaisella työntekijällä on pääsy omiin tietoihinsa. Vanhassa järjestelmässä näin ei ollut. "Ihmiset ovat olleet kovasti kiinnostuneita järjestelmästä ja omista tiedoistaan", Jaana Kivi kertoo. "Myös lomat ja pidemmät poissaolot anotaan järjestelmän kautta."

Uusi järjestelmä on saanut henkilökunnalta suitsutusta. "Palaute työntekijöiltä on ollut hyvää: Ihanaa, että on ohjelma, jota on näin helppo käyttää! Ei tarvita mitään käyttöohjeita", Jaana Kivi toteaa. "Käyttäjän näkökulmasta järjestelmä onkin ollut helppokäyttöinen."

Mepcon konsultit auttoivat

Onnistunut projekti vaatii osaavan yhteistyökumppanin. "Omasta näkökulmastani yhteistyö Mepcon konsulttien kanssa sujui hyvin", Jaana Kivi kertoo. "He olivat sitoutuneita ja auttoivat järjestelmän pystyttämisessä. Tosin ilman yrityksemme osaavaa palkanlaskijaa ja IT-osastomme asiantuntijuutta, ei projektin läpivienti olisi sujunut niin mallikkaasti kuin se sujui."

Vastaavaa projektia suunnittelevalle Jaana Kivellä on yksi neuvo: "Projektissa on tärkeä kartoittaa asiakkaan tarpeet ja käytännöt hyvin tarkasti. Yhdessä palveluntarjoajan kanssa, ennen projektin alkua."

Mepco Oy:n liiketoiminta jaettiin kahteen ydinalueeseen vuoden 2017 alussa, jolloin se jakaantui kahdeksi uudeksi yritykseksi. Accountor HR Solutions Oy:n toiminnan ytimessä on työsuhteen elinkaaren kehittäminen, palkka- ja henkilöstöhallinnon tehostaminen sekä johtoa ja esimiehiä palvelevan tiedon tuottaminen.

Työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat nykyään muotoa etunimi.sukunimi@accountorhr.fi

Suosittelija:

"Palaute työntekijöiltä on ollut hyvää: Ihanaa, että on ohjelma, jota on näin helppo käyttää! Ei tarvita mitään käyttöohjeita", Jaana Kivi toteaa. "Käyttäjän näkökulmasta järjestelmä onkin ollut helppokäyttöinen."

Jaana Kivi, HR Manager

Pinterest
Referenssin infoboxi
Accountor HR Solutions Oy

Tiedot

Tilaaja: PerkinElmer
Ajankohta: 2015
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Hannu Kaukonen, varatoimitusjohtaja, 0400 527 681

Lisätietoja

Accountor HR Solutions Oy:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
HR
Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Dokumenttien hallinta
Ketterät menetelmät
Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

IT

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Mepco HRM
Mepco Palkat
MepcoPro
henkilöstöhallinta
Palkanlaskenta

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Accountor HR Solutions Oy kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Accountor HR Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi lisäämäsi 2 asiantuntijaa.

Accountor HR Solutions - Muita referenssejä

Accountor HR Solutions - Muita julkaisuja

Siirry Accountor HR Solutions Oy kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Tällainen on tulevaisuuden projektipäällikkö - ketterät menetelmät muuttivat projektinhallintaa
Tiedon hakemisen lyhyt historia - Digitaaliset alustat jäsentävät nyt maailman tietoa uudelleen
Suomen 50 suurinta yritystä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia