Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Perinteinen vaatekauppa nostaa profiiliaan myös verkossa

Referenssi

Vaatteiden myynti verkossa suomalaisille on tuhoon tuomittu idea. Näin voisi ajatella, ellei tuntisi Kekäleen tarinaa. Kekäle on Joensuusta lähtenyt merkkivaatteisiin erikoistunut vaateketju, joka tunnetaan ennen kaikkea kivijalkamyymälöistään. Se on koko 60-vuotisen historiansa panostanut asiakaskokemukseen ja palveluun, minkä avulla Kekäle on myös oppinut tuntemaan suomalaisten tavan pukeutua.

Kekäleellä oli jo ennestään olemassa Magento 1 -alustan päälle rakennettu verkkokauppa. Edeltävän verkkokaupan toimimattomuus tietyissä toiminnallisuuksissa ja hitaus sai asiakkaan miettimään verkkokauppa-alustan päivittämistä ja kumppanin vaihtamista. Lisäpontta vaihtamiseen toi myös Kekäleen brändiuudistuksen myötä muotoutunut tarve saada kaupan ulkoasu vietyä enemmän nykyhetkeen.

Verkkokauppa vastaamaan uutta brändiä

Verkkokaupan uudeksi alustaksi päätettiin valita Magenton juuri julkaistu versio 2.0. Päätöksen tueksi toteutettiin proof-of-concept -lähtö jossa varmistettiin, että tietojärjestelmät saadaan keskustelemaan Magenton ja mm. myymäläjärjestelmän Tekson kanssa. Lisäksi keskusteltiin Magenton edustajien kanssa ja raavittiin päästä puoli kiloa hilsettä.

Näkyvimpänä uudistuksena uudessa kaupassa on tietysti uuden brändin esille tuominen. Mutta koska hyvännäköiset kakutkaan eivät aina maistu hyvältä, tavoitteena oli myös:

  • kaupan nopeuttaminen ja suorituskyvyn parantaminen
  • sisäisten prosessien tehostaminen
  • mobiiliostamisen helpottaminen

Verkkokauppa julki

Kommunikointi ja avoimuus nousivat projektin onnistumisen kannalta oleellisiksi asioiksi. Vaikka Magento 2 -kehittäminen osoittautui työlääksi alustan keskeneräisyyden vuoksi, avoimuus ja molemminpuolinen luottamus mahdollisti sen, että projekti eteni koko ajan tavoitteita kohti. Tästä erityiskiitos paitsi kehitystiimille, myös asiakkaalle!

Vuoden alussa beta-versio (ns. soft launch) näki päivänvalon ja pääsimme keräämään aitoa käyttäjädataa jatkokehittämisen tueksi. Kaupan optimointi ja käyttäjäkokemuksen kehitys jatkuvat edelleen niin kuin pitääkin. Mentaliteetti ”aina voidaan parantaa” näkyy sekä asiakkaan että meidän tekemisessä. Konversion parantaminen edelleen, keskimääräisen ostoksen nostaminen ja henkilökohtaisen palvelukokemuksen kehittäminen ovat asioita, joiden kanssa teemme tällä hetkellä töitä. Vaikka täydellisyyteen on vielä matkaa, jo nyt voidaan sanoa, että projekti on kasvattanut asiakkaan verkkokaupan myyntiä, tilausmääriä ja parantanut merkittävästi sisäisiä prosesseja.

Suosittelija:

”Tekeminen Ambientian kanssa on ollut erityisesti läpinäkyvää ja sujuvaa. Verkkokauppaprojekti itsessään oli Magento 2:sta johtuen odotettua takkuisempaa ja hitaampaa. Olemme kuitenkin iloksemme saaneet nähdä jo kuuden kuukauden jälkeen julkaisusta, että kauppauudistuksesta huolimatta liiketoiminnan tärkeät mittarit osoittavat vihreälle (konversioprosentin kasvu, tilausmäärät, luonnollinen hakukoneliikenne ja erityisesti liikevaihto). Unohtamatta myöskään niitä näkymättömiä tekijöitä, kuten tuotteistusprosessi ja asiakasviestintä, jotka ovat tehostunut kauppauudistuksen myötä merkittävästi. Jos kaipaat ammattitaitoista teknistä kumppania, jonka kanssa dialogia voidaan oikeasti käydä, voin vilpittömästi suositella Ambientiaa.”

Eetu Karppanen, Kekäleen eCommerce Manager

Pinterest
Referenssin infoboxi
Ambientia logo

Tiedot

Tilaaja: Kekäle

Lisätietoja

Yritysprofiili Ambientia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Myynti

Erikoisosaaminen

Integraatiot
IoT
Ohjelmistokehitys
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

Kauppa

Teknologia

Open source

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

Ambientia
Magento2
verkkokauppa
palvelumuotoilu
strategiatyö

Siirry yrityksen profiiliin Ambientia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Ambientia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Ambientia - Muita referenssejä

Ambientia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia