Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Perinteinen energia- ja vesiyhtiö siirtyi verkkokauppaan

ReferenssiNapapiirin Energia ja Vesi Oy (Neve) on arktisen kiertotalouden monialakonserni, jonka palveluihin kuuluvat sähkönsiirto, vesihuolto, kaukolämpö, valokuituverkko ja niihin liittyvät palvelut.

Asiakaskokemus edellä


Asiakaskokemus on viime vuosina noussut Neven toiminnan kantavaksi teemaksi. Tavoiteena on paras mahdollinen asiakaskokemus kaikilla asiakasrajapinnoilla, joista verkkoympäristö nousee vuosi vuodelta tärkeämmäksi. Monialakonsernin palvelurepertuaari on vertaansa vailla ja sen muotoilu verkosta ostettavaan muotoon on osoitus Neven kyvystä ja tahdosta uudistua rohkeasti.

Puhtaalta pöydältä valmiiksi

Konseptoinnin lähtökohtana otettiin Neven asialähtöinen ajattelumalli, eli asiakas tunnistaa itselleen suunnatut palvelut heti tultuaan vekkopalveluun ja löytää juuri hänelle tarkoitetut tuotteet ja palvelut. Neve.fissä esimerkiksi Rovaniemelle omakotiaan suunnitteleva asiakas voi laskea hinnan ja pyytää tarjouksen vesi-, sähkö- , kaukolämpö- , valokuituliittymistä sekä laajakaista-, kaapelitelevisio- ja asennuspalveluista. Mahtava palvelu rakentamista suunnittelevalle esimerkiksi budjetointia varten.

Neve.fi ei tietysti ole pelkästään verkkokauppa vaan tärkeä viestintä- ja asiointikanava. Uutiset, häiriötiedotteet ja asiakaspalvelun erilaiset lomakkeet ovat tärkeä osa Neven viestintää ja asiakaspalvelua. Neven palveluiden käyttö ei todellakaan ole kelloon sidottua vaan asiakkaat saavat palvelua 24/7.

Konseptivaiheeseen liittyvässä teknisessä määrittelyssä verkkopalvelun alustaksi valikoitui verkkokauppa-alusta Magento Open Source sen laajan sekä suomalaisen että kansainvälisen toimittaja- ja kehittäjäverkoston, helpon laajennettavuuden ja luotettavuuden ansiosta. Koska verkkopalvelua käytetään vahvasti markkinointiin ja viestintään Magentoon asennettiin useita sisällönhallintaa helpottavia ratkaisuja.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Focus Flow Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Napapiirin Energia ja Vesi Oy
Ajankohta: 2018 - 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Mikko Pöykkö

Lisätietoja

Yritysprofiili Focus Flow kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Viestintä

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu
Sisällönhallinta
Verkkokaupparatkaisut
Webkehitys

Toimialakokemus

IT
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen

Teknologia

Open source
Magento

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Magento 2

Siirry yrityksen profiiliin Focus Flow kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Focus Flow - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Focus Flow - Muita referenssejä

Focus Flow - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia