Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Perheyrityksen nuorelle sukupolvelle varmistettiin nykyaikaiset toimintatavat - Rakennushuolto Vilho Aho Ky

ReferenssiAdminetin käyttöönotolla Pekka Aho varmistaa pojalleen mahdollisimman hyvät lähtökohdat siirtyä aikanaan Rakennushuolto Vilho Aho Ky:n ohjaksiin. 


Viime aikoina yrityksessä on panostettu toimintatapojen nykyaikaistamiseen, jotta kapulan vaihto sujuisi mahdollisimman vaivattomasti ja Aleksi voisi alusta alkaen keskittyä yrityksen johtamiseen toimintatapojen päivittämisen sijaan. Adminet otettiin yrityksessä käyttöön lokakuussa 2014.

– Vuosien varrella meille on tarjottu erinäköisiä sähköisiä ratkaisuita, mutta innostuin vasta tutustuessani Adminettiin, koska se oli niin kokonaisvaltainen ja vaivaton. Halusin että toimintamme olisi tätä päivää siinä vaiheessa, kun Aleksi ottaa enemmän vastuuta, eikä hänen tarvitse alkaa heti päivittämään kaikkia asioita.


Hämmästystä nopeasta laskutuksesta


Yrityksen arjessa ohjelmiston tuomat hyödyt näkyvät monellakin tapaa, mutta yksi isoimmista muutoksista on laskutuksen helpottuminen. Aiemmin Pekka keräsi laskutustiedot käsin työntekijöiden tuntilapuilta ja ostolaskujen tarvikeriveiltä.

– Oli aika iso kynnys aloittaa laskutustietojen kerääminen ja laskutus laahasi jäljessä. Kyllähän minulla meni aiemmin illat ja monesti viikonloputkin sen paperirumban kanssa. Jonkin verran töitä ja tarvikkeita sisältävän laskun tekemiseen meni noin tunti. Nyt jos ajatellaan vastaavaa, niin eihän se napinpainallus kauhean kauan aikaa vie.


Helpotusta palkanlaskentaan ja kirjanpitoon


Pekka hoitaa itse yrityksen palkanlaskennan ja Adminetillä koko prosessi on helpottunut tuntikirjausten käsittelystä itse laskentaan. Nykyään työntekijät eivät enää toimita paperisia tuntikortteja toimistolle käsiteltäväksi, vaan jokainen kirjaa tuntinsa kännykällä – yleensä heti työmaalta.

– Meille oli täydellinen yllätys, kuinka sujuvasti tuntikirjauskäytännöt saatiin nykyaikaan. Ennakkoon vähän pelättiin siirtymää, mutta yllättävän helposti kaikki oppivat käytön ja nykyään se sujuu vallan hyvin. Varsinainen palkanlaskentakin on todella helppoa. Minun ei tarvitse muuta kuin tarkistaa tuntikortit ja pistää palkat maksuun. Nykyään minulla menee noin 15 minuuttia ja palkkalaskelmat ovat valmiit.

Myös erilaisten viranomaisilmoitusten tekeminen on helpottunut huomattavasti, kun Adminet koostaa tarvittavat tiedot automaattisesti.

– Kyllähän se oli aiemmin vuoden vaihteen jälkeen aina melkoinen tuska, kun ryhdyttiin keräämään verottajalle, työeläkeyhtiöille ja vakuutusyhtiöille palkkatietoja ja muita. Nyt niidenkin tietojen hakeminen sujuu tosi kivuttomasti, kun kaikki saadaan suurin piirtein napinpainalluksella ulos.

Rakennushuolto Vilho Ahon kirjanpito on ulkoistettu. Adminetin käyttöönoton yhteydessä silloisen tilitoimiston palveluista päätettiin luopua ja siirtää kirjanpito Admicomin omaan tilitoimistoon.

– Ratkaisun taustalla oli monta syytä, mutta ennen kaikkea kustannukset alkoivat mietityttää. Saimme palvelun Admicomin kautta selkeästi edullisemmin. Adminetin myötä kirjanpito on saatu reaaliaikaan. On suuri helpotus, kun ei tarvitse joka kuukausi koota mappia, kiikuttaa kirjanpitäjälle ja odotella yli kuukautta, että saa tietää tilanteen. Meidän toiminnassamme esimerkiksi alv-maksut vaihtelevat kuukausittain tosi paljon. Nyt pystymme seuraamaan niitäkin reaaliajassa ja varautumaan paremmin.


Seurantatiedot hyötykäyttöön


Suurta helpotusta on saatu myös seurantaan, sillä tietoja ei tarvitse enää koostaa raporteille käsin. Aho on tyytyväinen esimerkiksi Adminetin automatisoituun verottajan rakennusalan tiedonantovelvollisuuden raportointiin.

– Mielestäni se on toiminut valtavan hyvin. Itseltäni se ei vaadi muuta kuin sen, että lisään kohdetta perustettaessa työntekijät, joille kulkuoikeudet annetaan. Sen jälkeen raportit lähtevät itsestään.

Adminet koostaa käyttäjälle monenlaista yritys- ja kohdetason tietoa reaaliajassa. Aho on ottanut saatavilla olevat tiedot monipuolisesti hyötykäyttöön.

– Nyt kun tiedon saa helposti ja ajantasaisesti, asioita tulee seurattua entistä enemmän vanhaan tilitoimistojärjestelmään verrattuna. Seuraan muun muassa urakkakohteiden etenemistä, määrättyjen tarvikehankintojen kuukausimääriä, kuinka paljon kertyy muita kuin työmaakuluja sekä huoltoautojen kustannuksia ja tuottoja.

Kaiken kaikkiaan Adminet on tuonut mukanaan paljon helpotuksia Rakennushuolto Vilho Ahon arkeen ja yrityksessä voidaan mennä hyvillä mielin kohti tulevaisuutta ja siellä siintävää sukupolvenvaihdosta.

– Juuri laskutukseen, taloushallintoon ja seurantaan liittyvät asiat ovat henkilökohtaisesti nopeutuneet eniten. Onhan se hirvittävä helpotus, kun kaikki rutiinit tapahtuvat suoraan Adminetissä. Ajallisestikin puhutaan kuitenkin usean työpäivän säästöstä kuukaudessa.


Suosittelija:

Pekka Aho

Pinterest
Referenssin infoboxi
Admicom Finland Oy

Tiedot

Tilaaja: Rakennushuolto Vilho Aho Ky

Lisätietoja

Yritysprofiili Admicom Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistokehitys
Pilvipalvelut / SaaS

Toimialakokemus

Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto

Omat tagit

Urakointi
Tarjouslaskenta
tuntikirjaus
Palkanlaskenta
Dokumenttien hallinta
automaattinen laskujenhallinta
Adminet
reaaliaikainen kirjanpito
Rakentamisen tiedonantovelvollisuus
automatisointi
kustannuslaskenta
Töiden hallinta

Siirry yrityksen profiiliin Admicom Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Admicom Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Admicom Finland - Muita referenssejä

Admicom Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Mimmit koodaa -ohjelma laajenee valtakunnalliseksi - naisia kaivataan kipeästi it- ja ohjelmistoalalle
Talouden ja hankinnan tila 2020
WhatsApp on rikkonut kahden miljardin käyttäjän rajan

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia