logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Perheyhtiöstä globaaliksi konserniksi - satavuotias monialayhtiö menestyy niin kotimaassa kuin kansainvälisesti

ReferenssiTeknologiajättien, alustatalouden ja yksisarvisten aikakaudella saattaa unohtua, että Suomi on täynnä menestystarinoita, joista voi puhua ylpeydellä myös kansainvälisissä yhteyksissä. Monialayhtiö Wihuri ei valmista pelejä tai sovelluksia, mutta se on kasvanut sadassa vuodessa pienestä perheyhtiöstä 5 000 työntekijän kansainväliseksi konserniksi.

Nykyinen hallituksen puheenjohtaja Antti Aarnio-Wihuri on ollut perheyhtiön johdossa yli 50 vuotta ja on vuosien varrella luovinut yhtiötä sekä eri toimialoilla että markkinoilla. Pohjois-Amerikkaan yhtiö laajentui Aarnio-Wihurin johdolla jo 70-luvulla. Tällä hetkellä Wihurin toiminta ulottuu noin 30 maahan ja kattaa niin pakkausteollisuuden, päivittäistavaratukkutoiminnan, teknisen kaupan kuin liikelentojen toimialat. Veturina toimii erityisesti pakkausteollisuus, joka on myös Wihurin kansainvälisin liiketoimintayksikkö.

Yhtiö tekee menestyksekästä liiketoimintaa monella hyvin erilaisella sektorilla. Mitä tämä tarkoittaa IT:n näkökulmasta?

”Kun toimialat ovat näinkin vaihtelevia, tämä aiheuttaa IT:lle omat haasteensa”, Wihurin CIO Juha-Matti Heino vastaa. ”Olemme keskittäneet osan IT-palveluista eli konserni tarjoaa esimerkiksi infra- ja asiantuntijapalveluita. Eri liiketoimintayksiköissä puolestaan vastataan liiketoiminnan kehityksestä.”

Vaikka Wihurin liiketoiminnat ovat monella tapaa perinteisiä, digitaalisella aikakaudella on vaikutusta yhtiön toimintaan.

”Esimerkiksi pakkausteollisuudessa korostuu automaation käyttöönotto, josta meillä on hyviä kokemuksia. Uskomme myös vahvasti, että tällä sektorilla tekoälyn ja robotiikan merkitys tulee olemaan suuri”, Heino kertoo.

Kansainvälinen liiketoiminta rakentuu toimivien yhteyksien varaan

Kun toimintaa on monessa maassa, tiedon täytyy kulkea katkottomasti ja tietoturvallisesti eri toimipisteiden ja tehtaiden välillä. Tehtaissa Wihuri hyödyntää kahdennettua verkkoratkaisua, jonka avulla varmistetaan tiedonsiirto kaikissa tilanteissa.

”Kansainväliset ratkaisumme on toteutettu hyvässä yhteistyössä Telian ja kohdemaassa toimivan operaattorin kanssa. Osassa toimipisteistä ensisijaisen yhteyden toimittaa Telia ja osassa se toimii varmistavana ratkaisuna”, Heino selvittää. ”Globaalina tietoturvaratkaisuna meillä on käytössä Telian palomuuri ja sen lisäpalvelut.”

Kansainvälisyys tarkoittaa myös sitä, että työntekijät matkustavat paljon.

”Työntekijämme liikkuvat ympäri maailmaa, ja isossa konsernissa puhelinkustannukset ovat suuret. Olemme kokeneet Telian toimittamat liittymät kustannustehokkaiksi ja ne toimivat kaikkialla, missä pitääkin. Kenttäasentajamme työskentelevät muun muassa kaivoksilla ja valtamerialuksilla, ja yhteydet toimivat niin maalla, merellä kuin ilmassa. Hyödynnämme myös Telian toimittamaa Skype-palvelua, joka on käytössä sekä Kiinassa että Euroopassa. Skype mahdollistaa sujuvan yhteydenpidon ja vähentää osaltaan matkustamisen tarvetta.”

Tulevaisuudessa yhteyksiä luodaan huippunopean ja viiveettömän 5G-verkon avulla. Myös Wihurilla on mietitty, mihin uusi teknologia voisi taipua.

”Kun tietoa halutaan reaaliaikaisesti ja se pitää prosessoida viiveettömästi, niin latenssi alkaa joissakin tilanteissa olla ongelma ilman 5G:tä”, Heino pohtii. ”Liiketoimintamme on rakennettu siten, että keskitettyjä palveluita, kuten konesaliratkaisuja, käytetään etäältä. Asioiden tulisi tästä huolimatta hoitua reaaliaikaisesti. Keskitetty mallimme tulee säilymään myös jatkossa, ja muun muassa tässä 5G tulee varmasti palvelemaan meitä”, Heino päättää.

Haaste: Wihurin globaali liiketoiminta tarvitsee verkkoratkaisuja, joiden avulla tieto liikkuu sujuvasti eri toimipisteiden ja tehtaiden sekä työntekijöiden välillä.

Ratkaisu: Wihuri hyödyntää laajasti Telian palveluita, kuten Telian kansainvälistä verkkoratkaisua ja Telian palomuuriratkaisua. Työntekijöiden kansainvälinen työ hoituu Telian toimittamilla liittymillä ja puhelimilla sekä Skype-palvelulla kaikkialla maailmassa.

Hyödyt: Tieto liikkuu toimintavarmasti ja turvallisesti Telian kansainvälisessä runkoverkossa, ja yhteydenpito onnistuu kustannustehokkaasti Telian liittymillä niin maalla, merellä kuin ilmassa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Telia

Tiedot

Tilaaja: Wihuri

Lisätietoja

Telia:n yritysprofiili Kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

verkko
verkottaminen
verkkoratkaisut
tietoturvallisuus
kansainvälinen tietoliikenne
internetyhteydet
kansainvälinen liiketoiminta
perheyhtiö

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
Tietoliikennepalvelut

Toimialakokemus

Kauppa
Valmistava teollisuus

Siirry yrityksen profiiliin Siirry Telia kotisivuille Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Siirry Telia kotisivuille Siirry yrityksen profiiliin Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Drone-olympialaiset järjestetään syyskuussa Suomessa
Top 6 internet-trendit 2019 by Mary Meeker
Digiarvoa 2019-kilpailussa etsitään ideoita Suomen digitaalisen tulevaisuuden rakentamiseksi

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia