Peikon verkkosivusto keskittyy asiakasnäkökulmaan

Globaalisti toimiva Peikko lähti verkkopalvelu-uudistukseen tavoitteenaan tuoda esiin yhtenäinen brändi ja asiakaslupaus. Samalla paikallisille maaorganisaatioille haluttiin luoda aiempaa paremmat mahdollisuudet tuottaa omia sisältöjä ja tarjota paikallista väriä asiakkailleen. Lopputuloksen saavuttamisessa auttoi tuotetietojen ja dokumenttien keskitetty hallinta.


”Sisällöllisesti verkkopalvelu-uudistuksessa haluttiin keskittyä asiakasnäkökulmaan ja asiakkaan saamiin hyötyihin”, kertoo Peikon markkinointijohtaja Molli Nyman.

”Peikon missio on tehdä rakennusprosessista helpompi, nopeampi ja turvallisempi.

Verkkopalvelun uudistuksen toinen tavoite oli oikeastaan sama - luoda helposti hallinnoitava, nopea ja teknisesti fiksu toteutus”.

Tavoitteena oli toteuttaa toimialan paras verkkopalvelu, joka tukee tehokkaasti Peikon myyntiä ja markkinointia.

Keskitetty verkkopalveluratkaisu 

”Koko sisältö rakennettiin palvelemaan asiakkaitamme. Kokonaisuuden osaksi tuotiin myös referenssisivusto, joka oli laadittu omana projektinaan Crasmanin kanssa jo aiemmin. Se olikin valtava urakka, mutta 600 upeaa referenssiä ovat jo osoittaneet voimansa loistavana myynnin työkaluna”, toteaa Molli Nyman.

”Verkkopalvelun brändin ja asiakaslupauksen on oltava globaalisti yhtenäinen. Toteutuksessa haluttiin siis varmistaa, että tekniset tiedot ja dokumentit hallinnoidaan ja tuodaan verkkopalveluun keskitetysti. Samalla maatoimistoille haluttiin kuitenkin luoda aiempaa paremmat mahdollisuudet ehdottaa ja tuottaa omia sisältöjään. Näin varmistettaisiin, että verkkopalvelu tarjoaa asiakkaille myös tärkeää paikallista väriä.”

Oikeaa sisältöä, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa

Lopputuloksena on uudistettu Peikko.com, joka tarjoaa oikeaa sisältöä oikeille käyttäjäryhmille oikeaan aikaan ympäri maailman.

Sivuston brändi ja viesti on yhtenäinen, ja asiakkaille on tarjolla myös paikallista sisältöä. Sisältöjen ja kieliversioiden raskas hallinnointi keveni fiksun teknisen toteutuksen avulla.

Crasmanin Stage ja Studio -julkaisualustan monipuolinen räätälöitävyys mahdollisti selkeästi aiempaa tehokkaamman ja helpomman tavan tuottaa sisältöä.

Suosittelija:

Molli Nyman

Referenssi Peikon verkkosivusto keskittyy asiakasnäkökulmaan
Tilaaja: Peikko Group Oy
Toimittajan yhteyshenkilö:
Anu Hakkarainen
Lisätietoja: Siirry yrityksen profiiliin Siirry yrityksen kotisivulle
Tagit
Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen
Markkinointi
Myynti
Viestintä
Sisällönhallinta
Webkehitys
Julkaisujärjestelmä CMS
Valmistava teollisuus
Konsultointi
crasman Crasman Stage Crasman Studio
Pinterest

Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Osaajia ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu, tai premium-profiilia ei ole aktivoitu.

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Seuraa Digitalisaatiokentän kehittymistä Suomen johtavien asiantuntijoiden haastatteluja ja asiantuntijakirjoituksia lukemalla

Yliopiston pääsykokeet voi tehdä nyt etänä Online Proctoring -valvontajärjestelmällä
Perinteiset yritykset ja ohjelmistokehitystiimit testaavat ideoita innovaatiokilpailuissa
Digitaalinen oppiminen on kilpailukyvyn kannalta kriittinen osa liiketoimintastrategiaa