Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Paranna yrityksen suorituskykyä liiketoimintaprosessien automatisoinnilla – Näin saat parhaat hyödyt BPM:stä

BloggausLiiketoimintaprosessien automatisoinnin avulla yrityksen toiminta voidaan mallintaa ja siten mukauttaa sekä automatisoida prosessit muuttuvan ympäristön vaatimuksiin. Pitkällä tähtäimellä tämä vähentää manuaaliseen työhön kuluvaa aikaa ja vapauttaa henkilöresursseja tärkeämpiin sekä mielekkäämpiin tehtäviin. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka saat parhaan hyödyn irti liiketoimintaprosessien hallinnasta ja mitä seikkoja automatisointiprojektissa kannattaa huomioida.


BPM:n avulla parannat koko yrityksen suorituskykyä

BPM:llä eli Business Process Managementilla tarkoitetaan liiketoimintaprosessien hallintaa. Termi voi olla hyvinkin tuttu tuotantotalouden kanssa toimiville. Sen yhdistäminen tämän päivän kaikkiin liiketoimintaprosesseihin ei välttämättä kuitenkaan ole arkea kaikille, esimerkiksi tietohallinnossa toimiville henkilöille. BPM:n avulla eri prosesseja päästään tarkastelemaan kokonaisuutena ja siten kehittää juuri niitä osa-alueita, jotka kipeimmin sitä kaipaavat. BPM mallintaa prosessiksi koneiden ja ihmisten vuorovaikutuksen. Mallinnuksen avulla yrityksen toiminnasta tulee läpinäkyvämpää, tiedonsiirto paranee ja uusien IT-järjestelmien käyttöönotto helpottuu.

Liiketoimintaprosessien automatisoinnin tavoitteena on paitsi automatisoida prosesseja, myös yksinkertaistaa ja selkeyttää niitä. Automatisoimalla liiketoiminnan prosesseja on mahdollista nostaa tuotteiden ja palveluiden laatua. Automatisoiminen varmistaa, että kaikki prosessin osa-alueet toimivat identtisesti, mikä luonnollisesti parantaa laatua. Digitalisaation myötä ei enää tarvitse tyytyä pelkästään prosessien uudelleensuunnitteluun, vaan voidaan saavuttaa myös automaatiota ja tehokkuutta. Automatisoinnin tuleekin olla keskeinen osa nykyaikaisen yrityksen strategista työkalupakkia.

BPM vaatii selkeän tarpeen. Liikkeelle on lähdettävä liiketoiminnan tarpeista: on oltava halu kehittää liiketoimintaa, esimerkiksi kilpailuedun hakemisen tai tehokkuuden saavuttamisen kautta. Parhaimmat automaatiokohteet ovat sellaisia, joissa ihmisen toistuvaa työtä voidaan välttää varsinaisen tehtävän suorittamisen tai siitä kerättävän valvontatiedon aikaansaamiseksi. Kannattaa siis valita selkeitä, toistuvia, rutiiniluonteisia tehtäviä, jotka sitovat ihmisvoimaa paljon. Ei kannata keskittyä pelkästään vain nykyisten prosessien muuttamiseen automaattisiksi, vaan myös parantaa ja kehittää niitä. Vain niin hyödynnetään automatisoinnin todellinen potentiaali ja on mahdollista saavuttaa kilpailuetua koko liiketoiminnalle. Lue lisää BPM:n hyödyistä myös blogiartikkelistamme Liiketoimintaprosessin hallinnan eli BPM:n edut liiketoiminnalle.

Pinterest
Alfame logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Alfame kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Alfame kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Alfame - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi plus/premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Alfame - Muita referenssejä

Alfame - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia