logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Pamark

ReferenssiPamarkilla on yli 30-vuotiset perinteet monipuolisena tukkuliikkeenä. Perheyrityksestä on vuosien saatossa kasvanut lähes 50 työntekijän ja yli 12 000 tuotteen kauppa, jolla on aktiivisia asiakkaita sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Pamarkin ja Lamian yhteistyön tavoitteena oli modernisoida verkkokaupan ilme, kehittää käytettävyyttä ja kustomoituja asiakasnäkymiä. Projektissa uusittiin myös integraatio ERP-järjestelmän ja verkkokaupan välillä. 


Valmius rullaavampaan kehitykseen

Kun yhteistyö Pamarkin kanssa aloitettiin, oli silloisen verkkokauppajärjestelmän tekninen velka päässyt kasvamaan suureksi. Yksittäisten ominaisuuksien kehittäminen oli käynyt hitaaksi ja kalliiksi: ensin lähdettiinkin auditoimaan verkkokauppaa ja sen taustajärjestelmää. Tämän pohjalta suunniteltiin ketterä strategia, jonka myötä saatiin järjestelmä helpommin jatkokehitettäväksi. Projektiin kuului olennaisena osana myös integraation uusiminen Pamarkin ERP-järjestelmän ja Magento-verkkokaupan välille.

Magento Multisite

Pamarkin verkkokaupassa hyödynnetään Magento Multisite -ominaisuutta, jolla on voitu luoda asiakasyrityksille niiden brändi-ilmeen mukaiset hankintaportaalit. Tämä tarkoittaa sitä, että yhden paneelin kautta voidaan hallita useita eri käyttöliittymiä, jotka näkyvät asiakkaan päässä täysin kustomoituina ostonäkyminä. Eri asiakkaille voidaan näyttää näin eri tuotenäkymiä ja asiakaskohtaisia hintoja sekä toimitusehtoja. Yhteistyössä pyrittiin kehittämään käytettävyyttä ja tuomaan asiakasyritysten brändiä vielä aiempaa enemmän osaksi portaalin ilmettä. 

B2B-tilausportaali

Pamarkin verkkokaupassa ei ole kyse perinteisestä verkkokaupasta, vaan ennemminkin B2B-asiakkaiden tilausportaalista. Monet kanta-asiakkaista tilaavat asiakaspohjien/-listojen kautta, joita voi tallentaa ja muokata. Myös yhteistilaukset eri käyttäjien kanssa ovat mahdollisia ja toimipistekohtaisten tilauspohjien kanssa pystytään huomioimaan toistuvatkin tilaukset eri lokaatioihin.

B2B-portaalissa käytettävyys on yhtä olennaista kuin esimerkiksi kuluttajille suunnatuissa online-palveluissa: helppokäyttöisyydellä ostosten teko on mielekkäämpää ja hyvin tehdyillä tuotesuositteluilla työntekijän aikaa pystytään säästämään. 

Pinterest
Referenssin infoboxi
Lamia

Tiedot

Tilaaja: Pamark

Lisätietoja

Yritysprofiili Lamia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Omat tagit

Microsoft Dynamics NAV Integration
Varnish
Redis

Erikoisosaaminen

Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttöliittymäsuunnittelu
Ohjelmistokehitys

Teknologia

WordPress
Magento

Siirry yrityksen profiiliin Lamia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Lamia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Lamia - Muita referenssejä

Lamia - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Lamia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Rekrytointi.com Osaajapankki keräsi nopeasti 60 000 CV:tä tietokantaan
VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia