Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Palvelupäällikön vinkkejä IT-ympäristöjen elinkaaren loppuaikaan

BloggausJokainen IT-ympäristö ja ‑sovellus tulevat jossain kohtaa elinkaarensa loppuun. Ympäristöä pidetään yllä samaan aikaan, kun kehitetään uutta ympäristöä ja usein ympäristöjä pidetään yllä vielä jonkun aikaan päällekkäin. Mitä tulisi ottaa huomioon, kun yrityksesi on uusimassa IT-teknologiaa vanhemmasta versiosta uuteen tai johonkin toiseen teknologiaan?

IT-ympäristön elinkaareen voi karkeasti jakaa kolmeen osaan:

  • Käyttöönotto
  • Kehitys ja ylläpito
  • Alasajo

Uuteen tai tuoreempaan teknologiaan siirtyminen vie paljon aikaa ja resursseja henkilökunnalta. Pitää suunnitella, opetella, testata ja kouluttaa uutta. Samaan aikaan kuitenkin olemassa olevan ja toimivan BI‑, suunnittelu- tai ETL-järjestelmän tulee toimia luotettavasti elinkaarensa loppuun asti.

Vinkkejä siirtymiseen

  • Varaa omille resursseille riittävästi aikaa uuden teknologian käyttöönottoon
  • Yrityksen omien it-osaajien työaika kannattaa käyttää uuden teknologian käyttöönottoon enemmin kuin alas ajettavan ympäristön tukemiseen
  • Jos omaa kapasiteettia (osaamista, aikaa) ei ole, siirrä vanha ympäristö sellaisten konsulttien ylläpitoon, joilla on vankkaa kokemusta vanhan ympäristösi teknologioista
  • Tee alasajo hallitusti, ota kokenut konsultti mukaan suunnittelemaan alasajoa
  • Tiedota käyttäjiä mitä missäkin vaiheessa tapahtuu
  • Lisenssimääriä ja servereiden resursseja voi vähentää sitä mukaan, kun vanhan järjestelmän käyttö vähenee
  • Määrittele, mitä tietoja yrityksesi haluaa säilyttää täyttääkseen viranomaisvaatimukset tai varmuuden vuoksi ja mihin tiedot tallennetaan

Invencolla on osaamista useiden erilaisten BI‑, suunnittelu- ja ETL-työkalujen hallinnasta, myös niistä vanhemmista versioista eli ns. legacy-osaamista. Kokeneet konsulttimme pystyvät ketterästi ottamaan haltuun yrityksenne nykyisen järjestelmän, ylläpitämään sitä ja tarvittaessa ajamaan sen hallitusti alas, kun sen aika on. Elinkaaren lopussa autamme yritystä määrittelemään, mitä asioita kannattaa tallentaa säilöön.

Meillä on vankkaa kokemusta elinkaaren loppuvaiheessa olevien IT-ohjelmistojen ja ‑ympäristöjen ylläpidosta. Tarjoamme kustannustehokasta osaamista vanhentuneiden/poistuvien BI‑, suunnittelu- ja ETL-tuotteiden loppumetreille. Invencolla löytyy syväosaamista esim. Microsoft, IBM, Oracle, Informatica, Jedox, Tabella ja Qlik –tuoteperheistä.

Elinkaaripalveluiden lisäksi tuemme ja ylläpidämme em. teknologioita Jatkuvilla Palveluilla ja tarjoamme asiakkaille konsultointiapua kehitys- ja ylläpitohankkeisin (Invenco Care™). Invencolaiset seuraavat tiiviisti osaamisalueidensa tuotteiden uusimpia versioita ja ominaisuuksia.

Invencolla on hyvät yhteydet päämiehiin. Kerromme aktiivisesti asiakkaille järjestelmien uusista muutoksista ja niiden tuomista hyödyistä. Palvelukokonaisuuden voimme räätälöidä yrityksenne tarpeiden mukaan. Ylläpidettävät tuotteet ja tarvittavat toiminnot sovitaan yhdessä.

Ota yhteyttä ja keskustellaan, millaisella mallilla voisimme tukea teidän yrityksenne alasajovaiheessa olevia tai sitä lähestyviä teknologioita.

Tuija Ekholm

tuija.ekholm@invenco.fi

Senior Consultant | Service Manager

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Valmistava teollisuus

Teknologia

Amazon Web Services
Azure
IBM
Microsoft
Open source
Oracle

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Koulutus
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

jatkuvat palvelut

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia