Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Palvelumuotoilulla kestävämpää matkailua

ReferenssiMatkailuala on samalla sekä yksi maailman nopeimmin kasvavista aloista että huomattava hiilidioksidipäästöjen tuottaja. Alan suuren koon takia tietoa on todella paljon monessa eri paikassa, ja lisäksi ala myös muuttuu todella nopeasti. Tietoon perustuvien päätösten tekemiseen tarvittaisiin luotettavaa, ajantasaista ja helposti saatavilla olevaa dataa.

6Aika Carbon Neutral Tourism -hankkeen tavoitteena on dataa hyödyntäviä älykkäitä ratkaisuja sekä uusia toimintamalleja kehittämällä vähentää matkailualan hiilidioksidipäästöjä ja lisätä energiatehokkuutta. Hankkeeseen etsittiin kumppania kilpailutuksella, ja konsortio johon Taito United kuului valikoitui kumppaniksi mielenkiintoisen tulokulman ja monipuolisen osaamisen takia.

Yhteiskehittämisen menetelmillä, kuten työpajoilla ja pyöreän pöydän keskusteluilla, rakennettiin uudenlainen toimintamalli. Kehittämisessä oli mukana Taidon ja 6Aika-hankkeen toteuttajien lisäksi matkailualan yrityksiä, destinaatio-organisaatioita sekä kansallisia matkailun kehittämisorganisaatioita. Toimintamalli keskittyy pääsääntöisesti hiilijalanjäljen mittaamiseen, sillä datan rikastamiseen, kestävyyden indikaattoreihin, sekä datan tuomiseen näkyväksi matkailuyrityksille ja destinaatio-organisaatioille.

Taito Unitedin pitkäaikainen yhteistyö konsortiossa mukana olevien Vastuu Groupin ja Platform of Trustin kanssa toi myös laajan käytännön kokemuksen datan rikastamisesta ja esteettömästä virtauksesta mukaan hankkeeseen.

Yritysten ymmärrys omasta hiilijalanjäljestä ja siihen vaikuttavista asioista kasvaa, sekä myös destinaatio-organisaatiot ymmärtävät paremmin oman alueensa matkailun kestävyyden tilan. Datan perusteella voidaan tehdä toimenpiteitä hiilijalanjäljen pienentämiseksi, sekä sitä voidaan hyödyntää erilaisissa valtakunnallisissakin hankkeissa, kun se on yhtenevää ympäri Suomen. Hankkeen päätavoitteiden saavuttamisen lisäksi yksi tärkeä lopputulos onkin vahvan pohjan rakentuminen alueelliselle ja valtakunnalliselle yhteistyölle.

Hankkeen jälkeen ratkaisun siirryttyä Visit Finlandille osaksi Sustainable Travel Finland -ohjelmaa, ratkaisua tullaan käyttämään yhtenä mittarina Valtioneuvoston julkaisemassa Suomen kestävän kasvun ohjelmassa, eli toisin sanoen kansallisella tasolla matkailun kestävyyttä mitattaessa. Samalla mittaristolla raportoidaan Suomen matkailun kehittymistä EU-tasolle.

Suosittelija:

Kyseessä oli poikkeuksellinen projekti koko Suomenkin mittakaavassa; mukana oli niin paljon eri sidosryhmiä ja riippuvuuksia. Eri toimijoiden ymmärrys hiilijalanjäljen mittaamisen tarpeellisuudesta ja hyödyntämisestä oli hyvin vaihtelevalla tasolla. Yksi suurimmista tuloksista on yhteistyön tiivistyminen, ymmärrämme nyt paremmin haaste- ja tarvekenttää. Tässä täytyy kiittää Taito Unitedia ja heidän joustavaa asennetta tekemiseen

Jonna Pitkänen, projektipäällikkö, Helsingin kaupunki

Pinterest
Referenssin infoboxi
Taito United Oy logo

Tiedot

Tilaaja: 6Aika
Ajankohta: 2020 - 2021
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tuomas Kaipainen

Lisätietoja

Yritysprofiili Taito United kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö

Erikoisosaaminen

Käyttöliittymäsuunnittelu

Toimialakokemus

Hotelli, matkailu ja ravitsemus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Siirry yrityksen profiiliin Taito United kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Taito United - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Taito United - Muita referenssejä

Taito United - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia