Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pakettiin yksi hirsitalo, kiitos! - Hirsien paketointia Finn-ID:n tiedonkeruuratkaisua hyödyntäen jo yli 20 vuotta!

ReferenssiPudasjärvellä toimiva Kontio on yksi maailman johtavista hirsitalojen ja vapaa-ajan asuntojen rakentajista. Vuosittain Kontio toimittaa rakennuksia noin 20 maahan. Tiukkasyinen pohjoisen puu on kilpailukykyinen rakennusmateriaali erilaisissa olosuhteissa - myös alueilla, joissa maaperän liikkuminen asettaa erityisiä vaatimuksia materiaaleille ja rakenteille. Japanilainen golfkeskus tai Lillehammerin olympiakylä ovat erinomaisia esimerkkejä kansainvälisistä referenssikohteista.

Tärkeän lenkin yrityksen tuotantoketjussa muodostaa myös Finn-ID. Yhteistyö Kontion kanssa on kestänyt jo reilusti yli parikymmentä vuotta.

Kontiolaatu – monen tekijän toimiva summa

Kontion tuotantoketjun jokainen lenkki on hiottu äärimmilleen ja laatu useilla sertifikaateilla varmistettu. – Lopputuloksena tästä syntyy käsite, Kontiolaatu, tuotantopäällikkö Eero Lauhikari kertoo.

Menestyksen takana on ollut määrätietoinen kehitystyö. Olennaisen lenkin tuotantoketjussa muodostaa myös Finn-ID, jonka reilut 20 vuotta sitten toimittama ratkaisu hirsien pakkausluentaan on edelleen käytössä. – Tarvitsimme pakettiluettelon hirsistä ja olimme pyöritelleet asiaa täällä meidän päässä. Finn-ID:llä oli tarjota kiinnostava ratkaisu, joka mahdollisti hirsien automaattisen pakkausluennan. Yrityksen osaaminen ja aiemmat referenssit tekivät meihin vaikutuksen, muistelee Lauhikari yhteistyön alkua.

Ratkaisua on päivitetty vuosien varrella ja nyt ovat käytössä jo kolmannen sukupolven laitteet. Perusajatus on silti edelleen sama ja yhtä toimiva kuin reilut 20 vuotta sitten.

Yksi Kontion vahvuuksista on tarkka kokonaisuuden hallinta. Tuotantoketju alkaa jyhkeän puun kaadosta käsittäen kaikki välivaiheet valmiiseen hirsituotteeseen asti.

Kontiolla on käytössä kuusi eri tuotantolinjaa, jotka valmistavat hirsiaihioista valmiita hirsiä työstäen niihin kaikki halutut työstöt. Hirsirakentaminen on tarkkaa puuhaa, sillä jokaiselle hirrelle on tarkkaan määritelty paikkansa. Ennen paketointia hirsilinjan läpi kulkeviin hirsiin liimataan yksilöivä tunniste. Seuraavassa vaiheessa hirret luetaan asiakaskohtaisiin paketteihin. Yksilötiedot nopeuttavat urakointia edelleen työmaalla, kun oikeat hirret löydetään helposti.

– Valmiin paketin korkeus on noin 70 cm, leveys metrin ja hirsien pituudesta riippuen jopa 11-12 metriä pitkä. Luennan tehtävänä on varmistaa, että kaikki tilaukseen kuuluvat hirret on varmasti pakattu, kuinka monta hirttä paketissa on ja että paketin sisältö on oikea, Lauhikari kertoo.

Kontiolaadun takaa tiukka laatujärjestelmä, uusin teknologia, huolellinen suunnittelu sekä ammattitaitoiset, tarkat ihmiset. Tuotannon automatisoinnista huolimatta, myös inhimillinen ketju on hyvin huomioitu. – Uuden tuotantohenkilön perehdyttäminen alkaa usein hirsien pakkaamisesta. Asiakaspaketin pakkaus kestää keskimäärin 1-2 työpäivää. Ilman tällaista välineistöä aika olisi huomattavasti pidempi, Lauhikari toteaa.

Kompaktissa koossa kestävyyttä ja luentavarmuutta

Laitekantaa koskevaan päivitykseen oli aihetta, koska aiemmat päätteet olivat jo elinkaarensa lopussa eikä niitä ollut tarvittavaa määrää linjoille käytettäväksi. Ratkaisussa päädyttiin modernisoimaan käytössä ollut laitekanta ja uusimaan samalla myös pakkausohjelmisto. Tilalle tuli Finn-ID:n kehittämä valmisohjelmisto, jonka etuina ovat nopea toimitusaika ja helppokäyttöisyys. – Dolphin 6100 -käsipäätteissä pyörivä, lisenssiperusteinen ATTUNE Logi -tiedonkeruuratkaisu oli helposti integroitavissa yrityksen käyttämään, Piimegan toimittamaan pakkausohjelmistoon, Finn-ID:n asiakasryhmäpäällikkö Jari Knuutila kertoo ja jatkaa, että uudet päätteet ovat sekä kestäviä että käyttöiältään pitkiä. Ne soveltuvat erinomaisen hyvin haasteellisiin olosuhteisiin: – Laitteet ovat kovassa käytössä, sillä ne voivat pudota betonilattialle, ilmassa on paljon pölyä ja joskus vesiroiskeitakin. Lisäksi päätteen tehokas akku kestää koko työpäivän.

– Finn-ID:n suosittelema ohjelmisto on erittäin helppokäyttöinen. Päätteen osalta plussaa on ergonominen muotoilu ja pienikokoisena se kulkee helposti mukana. Myös päätteen taustavalaistu, värillinen kosketusnäyttö helpottaa käyttöä. Tärkeintä on kuitenkin luentavarmuus. Se estää inhimillisten virheiden tapahtumisen tuotanto- ja pakkausvaiheissa. Hyvän laadun tuottaminen tuotannossa näkyy asiakkaille entistä parempana kokonaislaatuna ja palveluna, Lauhikari päättää. Tämä on asia, mihin myös Finn-ID kaikessa toiminnassaan tähtää.

Artikkelin yhteydessä oleva kuva: Kontiotuote Oy

Tiesitkö?
Kontion tarinaa kertovat Pudasjärven tehtaalla valmistuvat hirsirakennukset, joita toimitetaan ympäri maailman noin 2000 rakennuksen vuosivauhdilla. Kontion tuotannossa on hirsihuvilat, hirsitalot, saunat ja piharakennukset sekä aitat. 40 vuoden aikana Pudasjärven tehdas on toimittanut 40 000 hirsirakennusta tyytyväisille asiakkaille.

Kontion maine tunnetaan myös maailmanlaajuisesti ja monet Kontion kehittämät tuoteideat, rakenneratkaisut ja -patentit ovat osaltaan edistäneet hirsirakentamisen kehittymistä koko maailmassa. Kontion viennin kohdemaat ovat Venäjä, Japani ja Ranska.

Ratkaisun avaimet:
Finn-ID:n toimittamaan kokonaisuuteen kuuluvat Honeywell Dolphin 6100 -mobiilipäätteet ja ATTUNE Logilla toteutettu pakkausohjelmisto.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Finn-ID Oy  logo

Tiedot

Tilaaja: Kontitotuote Oy
Ajankohta: 2013 - 2014

Lisätietoja

Yritysprofiili Finn-ID kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Laadunvarmistus
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Rakentaminen
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Laitteet
Valmisohjelmisto

Omat tagit

Mobiilipalvelut
Mobiilisovellukset
mobiilisovellus
mobiiliratkaisu
Tiedonkeruu

Siirry yrityksen profiiliin Finn-ID kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Finn-ID - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Finn-ID - Muita referenssejä

Finn-ID - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia