Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Paikkatietoyhteistyötä Itämeren suojelemiseksi

Referenssi

HELCOM on järjestö, joka perustettiin Itämeren alueen merellisen ympäristön suojelua koskevan yleissopimuksen allekirjoittajavaltioiden toimesta noin 40 vuotta sitten. HELCOMin tehtävänä on seurata ja kehittää em. sopimuksen velvoitteita Itämeren ympäristön suojelemiseksi. HELCOM kehittää ja ehdottaa jäsenvaltioille uusia ympäristötavoitteita sekä tuottaa tietoa ja mittareita Itämeren ympäristön tilasta ja sen kehittymisestä muun muassa päätöksenteon tueksi.

Yhteistyö ja kehittäminen käyntiin työpajan avulla

Esri Finland ja HELCOM-sihteeristö sopivat vuoden jatkuvasta yhteistyöstä HELCOMIN paikkatietopalveluiden kehittämiseksi. Yhteistyö käynnistettiin Esrin ja HELCOMin yhteisellä työpajalla, jonka lähtökohtana olivat HELCOMin toiminnan kehittämistavoitteet ja nykyiset haasteet. Työpajan tavoitteena oli tunnistaa paikkatiedon uusia käyttötapauksia ja ratkaisumahdollisuuksia HELCOMin toiminnan tukemiseksi.

Työpajan aikana keskeiseksi haasteeksi tunnistettiin organisaation rajalliset resurssit. Paikkatietopalveluiden kehittämisessä yhtenä keskeisenä tavoitteena tuleekin olla HELCOMin työntekijöiden arjen helpottaminen säästämällä aikaa ja vaivaa helppokäyttöisillä paikkatietopalveluilla. Paikkatietopalveluiden tulee olla käyttäjäystävällisiä myös niin sanotuille ei-ammattilaiskäyttäjille. Toisena keskeisenä paikkatietopalveluiden kehittämistavoitteena on mahdollistaa erilaisten aineistojen ja muun Itämeren tilaa kuvaavan materiaalin jakaminen yksinkertaisesti ja houkuttelevasti HELCOMin eri kohderyhmille, kuten päättäjille ja kansalaisille. Työpajassa tunnistettiin em. tavoitteiden edistämiseen liittyviä konkreettisia kehittämistoimenpiteitä muun muassa aineistojen yhtenäistämiseen ja julkaisutyökaluihin sekä paikkatietoinfrastruktuuriin liittyen.

Työpajan hyödyt

Esri Finlandin järjestämä työpaja auttoi HELCOM-sihteeristön paikkatietopalveluista ja aineistojen käsittelystä vastaavia henkilöitä jäsentämään paremmin nykyisiä ja tulevia haasteita paikkatiedon käyttöön liittyen. Jo haasteiden listaaminen ja niiden käsittely oman organisaation ulkopuolisen tahon kanssa kirkasti asiakkaan omaa ymmärrystä keskeisistä ongelmakohdista.

Työpaja auttoi löytämään haasteisiin ratkaisumalleja ja työkaluja, joita HELCOMin organisaation sisällä ei välttämättä ole aiemmin otettu huomioon tai joiden mahdollisuuksista ei ole oltu täysin tietoisia.

Suosittelija:

Esri Finlandin järjestämän työpajan avulla haasteisiin oli mahdollista saada ratkaisumalleja ja työkaluja, joita ei organisaation sisällä välttämättä ole aiemmin otettu huomioon tai niiden mahdollisuuksista ei ole oltu täysin tietoisia.

Joni Kaitaranta, Data Coordinator, HELCOM

Pinterest
Referenssin infoboxi
Esri Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: HELCOM
Ajankohta: 2018 - 2019
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Suvi Valkama, Esri Finland

Lisätietoja

Yritysprofiili Esri Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Laatu, turvallisuus ja ympäristö
Viestintä

Erikoisosaaminen

Paikkatieto GIS

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Valmisohjelmisto

Siirry yrityksen profiiliin Esri Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Esri Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Esri Finland - Muita referenssejä

Esri Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia