Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Paikkatieto johdattaa läheisen haudalle Helsingin seurakuntayhtymän hautausmailla

ReferenssiHelsingin Seurakuntayhtymän tilaama ja Cinian tuottama hautahaku.fi verkkosivu on keskitetty palvelu, jonka avulla on mahdollista hakea vainajan haudan paikkatietoa kaikilta Helsingin Seurakuntayhtymän hautausmailta.

Haluaisitko vierailla edesmenneen ystävän tai sukulaisen haudalla, mutta et tiedä minne hänet on haudattu? Vai haluaisitko vain lähteä etsimään mielenkiintoisia, tunnettujen henkilöiden hautapaikkoja läheiseltä hautausmaalta, mutta et tiedä mistä kenenkin hauta löytyy?

Näihin ongelmiin tuo nyt ratkaisun verkossa toimiva, Cinian Helsingin Seurakuntayhtymälle tuottama hautahaku.fi -verkkopalvelu.

Palvelu sisältää noin 350 000 vainajan tiedot ja mukana on myös pinta-alaltaan Suomen suurin hautausmaa, Honkanummen hautausmaa, Vantaan Itä-Hakkilassa.

Verkkopalvelu helpottaa seurakuntayhtymän asiakaspalvelijoiden toimintaa, koska ystävät ja sukulaiset kyselevät usein hautapaikkojen tietoja. Myös satunnaiset vierailijat löytävät nyt helposti tunnettujen henkilöiden haudoille.

Haku on mahdollista tehdä sukunimen ja etunimien perusteella. Hakua on lisäksi mahdollista rajata hautausmaan, syntymä- ja kuolinvuoden mukaan. Palveluun liitetty ulkoinen karttapalvelu näyttää vainajan hautapaikan yksittäisen haudan tarkkuudella. Linkitys HSL Reittioppaaseen helpottaa paikalle saapumista julkisilla kulkuneuvoilla.

Vainajien vienti pilveen

Hautahaku.fi palvelun toteutus on tehty kokonaisuudessaan Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Azure-pilvipalveluun. Suunnittelun tarkoituksena oli saada palvelusta mahdollisimman nopea ja kustannustehokas niin, että se tarvittaessa skaalautuu erilaisiin käyttäjämääriin esim. kirkollisina juhlapyhinä.

Azuren DevOps-toiminnoilla saatiin palvelun koko tuotantoonvienti automatisoitua ilman, että ylläpidolla oli tarvetta puuttua prosessiin. Keskittämällä kaikki toiminnot Azureen helpotetaan myös palvelun ylläpitoa, kun kaikki tieto löytyy yhdestä paikasta, aina lähdekoodista palvelun ylläpitodokumentaatioon.

Ketterällä kehityksellä nopeisiin tuloksiin

Hautahaku oli ensimmäinen Helsingin Seurakuntayhtymän projekti, jossa käytettiin hyväksi moderneja ketterän kehityksen menetelmiä. Tekemisen keskiössä oli alusta alkaen tiivis yhteistyö Helsingin Seurakuntayhtymän ja Cinian välillä. Näin projekti oli mahdollista saada valmiiksi halutulla sisällöllä tiiviistä aikataulusta huolimatta.

Palvelun suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomiota helppokäyttöisyyteen ja mobiilikäyttöön, sillä haudalle navigointi tapahtuu yleisimmin matkapuhelimen avulla. Palvelumuotoilun keinoja hyödyntämällä saatiin lopputuloksesta visuaalisesti miellyttävä ja käytettävä niin työpöytä- kuin mobiilikäytössäkin.

Tekemisen läpinäkyvyys ja avoin kommunikaatio mahdollisti tarvittavien muutoksien toteuttamisen nopeasti ja joustavasti. Tekijätiimillä oli koko ajan selkeä käsitys siitä mitä ollaan tekemässä ja miksi. Asiakas taas oli hyvin tietoinen projektin etenemisestä ja siitä, miten toteutus vastaa alkuperäisiä tavoitteita. Säännölliset demot ja jaettu testiympäristö mahdollistivat poikkeamien havaitsemisen ja korjaamisen aikaisessa vaiheessa.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Cinia Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Helsingin Seurakuntayhtymä
Ajankohta: 2020 - 2021
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jukka Hornborg, jukka.hornborg@cinia.fi, p. 040 592 9596

Lisätietoja

Yritysprofiili Cinia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu

Erikoisosaaminen

Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Testaus ja laadunvarmistus
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Paikkatieto GIS
Pilvipalvelut / SaaS
Webkehitys

Toimialakokemus

Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Azure
Open source
Node.js
React
Javascript

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

azure devops
TypeScript
Cosmos DB

Siirry yrityksen profiiliin Cinia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Cinia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Cinia - Muita referenssejä

Cinia - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia