Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset - Kulutusdata talteen IoT-järjestelmän avulla

Referenssi

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileiri Kliffa järjestettiin Evolla 23.-31.7.2018. Leirille osallistui yhteensä yli 5 500 henkilöä. Yhdessä Innofactorin kanssa tuotetun IoT-järjestelmän avulla voitiin leirialueella seurata esimerkiksi veden- ja sähkönkulutusta. Saadun datan perusteella toimintaa voidaan tulevaisuudessa kehittää entistä ympäristöystävällisemmäksi.
"Meillä on aina ollut hieman haasteita mitata miten vettä, sähköä ja internetiä kulutetaan leirialueella. Tässä Innofactor on auttanut meitä IoT-järjestelmän myötä. He auttavat meitä keräämään dataa erilaisista mittareista ympäri aluetta", kertoo leirin infrapalvelujohtaja Lauri Hållfast pari päivää leirin alkamisen jälkeen.

Reaaliaikaista dataa erilaisista mittareista

IoT-järjestelmä toimii kaksiosaisesti. Ensin data kerätään talteen Microsoft Azure -pilvipalveluun. Sen jälkeen sitä voidaan seurata ja analysoida reaaliaikaisesti Microsoftin Power BI -raportointi- ja analysointipalvelun avulla. Visuaalisia raportteja on ollut helppo tulkita ja ymmärtää.

"Voimme seurata esimerkiksi saunojen lämpötiloja, vedenkulutusta ja käymälöiden täyttyvyysasteita. Näemme, jos joku käymälä on täyttymässä ja tiedämme, tarvitseeko korjaavia toimenpiteitä tehdä",
kertoo Kliffan palvelukeskusoperaattorina työskennellyt Jouni Riuttanen.

Asiantuntevaa apua

Yhteistyö Innofactorin kanssa sujui Hållfastin ja Riuttasen mukaan hyvin. Tekninen tuki oli hyvin saatavilla ja kaikki eteen tulleet ongelmat saatiin ratkottua Innofactorin asiantuntemuksen avulla. Kerätty data on pidemmällä aikavälillä todella arvokasta, kun sitä päästään analysoimaan.

"Olemme käytännössä aina nähneet, mitä Innofactorin päässä ollaan tekemässä. Olemme saaneet jatkuvasti myös kommentteja, kehitysideoita ja aktiivisia kysymyksiä. Yhteistyö on ruokkinut omaa tekemistämme, mutta myös varmistanut sen, että saamme tarvitsemamme",
Riuttanen toteaa.

"Partiolaisella on pokkaa pelastaa maailma. Siihen liittyen on todella tärkeää tietää, minkälainen hiilijalanjälki meiltä tänne leirialueelle jää. Se on osa kasvatustamme. Sudenpentumme ja Seikkailijamme pääsevät realisoimaan sen, minkälainen tapahtuma tämä on kulutuksen ja ympäristön kannalta", Hållfast kiteyttää.

Suosittelija:

"Yhteistyö on ruokkinut omaa tekemistämme, mutta myös varmistanut sen, että saamme tarvitsemamme."

Lauri Hållfast, Infrapalvelujohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset
Ajankohta: 2018
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jasu Jaranka, Innofactor

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Erikoisosaaminen

IoT

Toimialakokemus

Järjestöt ja yhdistykset

Teknologia

Azure

Omat tagit

Microsoft Azure
IoT

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia