Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Otava Oppimisen palvelut – Proffo PWA-sovellus (PoC)

ReferenssiOtava Oppimisen palvelujen testausvaiheessa oleva Proffo-sovellus auttaa amisreformiin liittyvien haasteiden kanssa. Samalla se toimii jakelu- ja myyntialustana uudenlaisille digitaalisille sisällöille. Sovellus on toteutettu progressiivisena web-sovelluksena (PWA) ja on erittäin osallistava.

Vuoden 2018 alussa voimaan tullut amisreformi, eli ammatillisen koulutuksen uudistaminen osaamisperusteiseksi ja asiakaslähtöiseksi kokonaisuudeksi, lisää työpaikoilla tapahtuvaa oppimista ja yksilöllisiä opintopolkuja. Paitsi työharjoittelujaksoihin, oppimisen painopiste siirtyy koululuokista myös virtuaalisiin ympäristöihin. Tämän seurauksena tarve viestiä opettajan, opiskelijan ja harjoitteluyrityksen edustajan välillä kasvaa. Kouluille tarkoitetun sovelluksen avulla Otava Oppimisen palvelut voi myös tarjota uudenlaisia, työelämälähtöisiä sisältöjä saman alustan kautta.

Mitä teimme

Applikaatiomaisen käyttökokemuksen ja helpon ohjelmistotuotannon mahdollistamiseksi sovellus toteutettiin PWA-tekniikalla (Progressive Web Application). PWA on tehty Reactilla ja backend on toteutettu Symfony 4:lla. Projektia edistettiin Scrum-mallilla ja kahden viikon sprinteissä. Projektissa oli myös ohjausryhmä.

Sovelluksen tärkein yksittäinen ominaisuus on Työ-chat, jonka avulla opiskelijalla, opettajalla ja työharjoittelun ohjaajalla on käytössään toistensa tiedot sekä kaikki harjoitteluun liittyvät sisällöt ja näyttösuunnitelma, mahdollisuus viestiä keskenään sekä antaa palautetta.

Tiimissä oli Druidilta kolme aktiivista jäsentä, arkkitehti, full stack developer sekä frontend developer. Lisäksi mukana oli pistemäisesti designer, projektipäällikkö sekä myyjä. Asiakkaan puolelta projektiin osallistuivat project owner sekä tarvittaessa designer ja sisältöosaajia.

Tulokset

Asiakas oli lopputulokseen tyytyväinen, mutta luonnollisesti haluaa hakea palautetta myös käyttäjiltä. Seuraava tärkeä virstanpylväs onkin sovelluksen testaaminen yhdessä opiskelijoiden kanssa.

Suosittelija:

"Projekti sujui sovitusti, aikataulussa ja budjetissa pysyen. Plussana saimme myös vahvempaa ketterän kehityksen osaamista omaan sisäiseen tekemiseemme. Druidilaiset ovat mukavaa, helposti lähestyttävää porukkaa joiden kanssa oli ilo työskennellä."

Minna Karlsson, projektipäällikkö

Pinterest
Referenssin infoboxi
Druid Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Otava Oppimisen palvelut
Ajankohta: 2018 -

Lisätietoja

Yritysprofiili Druid kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Viestintä

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Koulutusala

Teknologia

React
Symfony

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö

Omat tagit

pwa
progressive web app

Siirry yrityksen profiiliin Druid kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Druid - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Druid - Muita referenssejä

Druid - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia