Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ota tiedolla johtaminen käyttöön toiminnan aktiviteettien ja vastuualueiden kautta

BloggausOlemme Visionbayn porukassa miettineet yrityksemme omaa kasvustrategiaa ja organisaatiomme toimintaa niin hyvässä kuin pahassa. Päätimme, että nyt on se hetki, jolloin tarvitsemme myös itse paremman tiedolla johtamisen prosessin. Lähdimme liikkeelle listaamalla organisaatiomme keskeisimmät aktiviteetit: teemme esimerkiksi dataselvitystöitä, rakennamme uusia tietomallinnuksia, annamme liiketoimintakonsultaatiota sekä ohjausta ja neuvontaa asiakkaillemme joka päivä. Lisäksi mainittuihin palveluihimme kuuluu liuta asiakkaaltamme piilossa olevia toimia, jotta kaikki pelittää.

Seuraavassa vaiheessa linkitimme aktiviteetit vastuualueiksi käyttäen periaatetta, jossa yhden vastuualeen pitäisi pystyä toimimaan mahdollisimman itsenäisesti, sen pitäisi olla selkeästi mitattavissa sekä valtuudet tunnistettavissa. Vasta tämän jälkeen mietimme, miten vastuualueet voitaisiin jakaa työtehtäviksi ja miten ja mihin kokonaisuuteen ne kuuluvat prosessien ja tiimityöskentelyn kannalta.

Työtilat Huubiassa – data käyttöön loppukäyttäjän tehtävän ja raportointivastuiden mukaan

Oli aika loogista, että aktiviteettien ja vastuualueiden kirkastuminen herätti ajatuksen mallista, jonka avulla voimme auttaa asiakkaitamme hahmottamaan tiedolla johtamisen prosessia vastuualueiden kautta.

Oleellista on rajata tarkastelu tiettyyn organisaation osaan tai toimintoon, jotta prosessista saadaan oikeaa käytännön hyötyä vastuualueiden henkilöille. Tiukka fokus auttaa meitä kaikkia hahmottamaan: 

  • mihin sekä mistä näkökulmasta tietoa tarvitaan juuri tässä yhteydessä JA
  • kenen kanssa tietoa täytyy pystyä jakamaan sujuvasti JA
  • kenen kanssa tietoa ei haluta jakaa tässä yhteydessä.

Kun nuo asiat ovat selvillä ja organisaation data on saatu jo haltuun, voidaan oikeaa tiedolla johtamisen prosessia alkaa implementoimaan. Työstämme asiakkaallemme mallin pohjalta Huubiaan tarvittavat työtilat, dashboardit, raportit, keskustelukanavat ja käyttöoikeudet valitun osa-alueen mukaisesti. On ollut ilo seurata eri esittelytilaisuuksissa, miten loppukäyttäjät ovat aidosti iloisia lopputuloksesta, kun asia on ratkottu juuri heidän työnsä näkökulmasta samalla raportointivastuut huomioiden.

Lue koko Simo Vesterisen bloggaus ja hänen esimerkkinsä eräälle asiakkaalle tehdystä ratkaisusta, jossa vastuualue rajattiin tiukasti projektien taloudellisen kannattavuuden- ja kassavirtaan vaikuttaviin aktiviteetteihin.

Pinterest
Visionbay Solutions Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Visionbay Solutions kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
BI ja raportointi
Projektinhallinta

Erikoisosaaminen

Analytiikka
Big Data
Dokumenttien hallinta
Graafinen suunnittelu
Integraatiot
Käyttäjähallinta
Tietoturva

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
IT
Kiinteistöala
Media
Terveys- ja sosiaalipalvelut

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

tiedolla johtaminen
tiedolla toimiminen

Siirry yrityksen profiiliin Visionbay Solutions kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Visionbay Solutions - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Visionbay Solutions - Muita referenssejä

Visionbay Solutions - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia