Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Osaavissa käsissä Power BI taipuu myös talousraportointiin

Bloggaus

Power BI on loistava työkalu tiedon analysointiin ja visualisointiin, mutta myös perinteiseen talousraportointiin se tarjoaa hyvät edellytykset.

Perinteinen talousraportointi, kuten tuloslaskelma, tase ja kassavirtalaskelma, mielletään yleensä niin sanottujen planning- eli suunnitteluratkaisujen reviiriin kuuluviksi raporteiksi. Planning-ratkaisujen OLAP-kuutioihin perustuva rakenne on tarjonnut luontevan tavan käsitellä tilihierarkioita ja talousraportteihin tyypillisesti kuuluvia laskentoja.

Puhtaasti tiedon visualisointiin, analyysiin ja raportointiin tarkoitetut työkalut, kuten Qlik, Tableau ja Power BI taas mielletään yleensä esimerkiksi myyntiraporttien, avainmittareihin ja johdon työpöytien käsittelyyn ja analysointiin tarkoitetuiksi työkaluiksi.

Siinä missä planning-ratkaisujen painopiste on tarkoissa talousraporteissa, on varsinaisten BI-välineiden painopiste visualisoinnissa.

Asia ei kuitenkaan käytännössä ole näin mustavalkoinen.

 

Talousraportointi on mahdollista myös BI-työvälineellä

Power BI taipuu Invencon osaajien käsissä kyllä perinteiseen talousraportointiin. Sen tietää varsin hyvin Invencon Microsoft-teknologiaan keskittyvä konsultti Johanna Kulmala, joka on toteuttanut lukuisia Power BI ‑projekteja – myös talousraportointia.

Asiakasprojektien lomassa hän on rakentanut talousraportointiin tarkoitetun Invencon Power BI ‑demon.

Kulmalan rakentama sovellus sisältää tuloslaskelman, taseen ja kassavirran sekä niiden mittareita. Se on siis suunniteltu erityisesti talouden raportointia varten. Sen avulla käyttäjä voi nopeasti ja ketterästi tarkastella ja analysoida talouden lukuja, Kulmala toteaa.

Konepellin alla sovellus toimii niin, että lähdejärjestelmistä tiedot tuodaan tietovarastoon, jossa rakennetaan eri hierarkiat ja rivikohtaiset laskennat.

Kuva 1: Tuloslaskelma kuukausitasolla Power BI ‑sovelluksella.

Kuva 2: Kassavirtalaskelma Power BI ‑sovelluksella.

Kuva 3: Taseraportointi Power BI ‑sovelluksella.

Exceliin verrattuna sovellus tuo monia etuja: siinä on selvästi visuaalisempi ilme raportointiin sekä helppo käyttöliittymä, jonka avulla avainluvut ovat nopea tarkastaa.

Tällaisen ratkaisun käyttöönotto on nopeaa. Tietenkin työmäärä riippuu projektista, mutta jos data löytyy tietovarastosta, toteutus onnistuu nopeastikin, Kulmala kertoo.

Sovelluksessa voi olla useita tietolähteitä. Siinä on lisäksi hyvät porautumisominaisuudet; raportilla on mahdollista porautua tilivienti ‑tasolle asti, kunhan tietolähteessä on tiedot sillä tasolla. Eri dimensioita sovelluksessa voi olla useita (esimerkiksi vaikkapa kustannuspaikka, tulosyksikkö, alue), kunhan tiliviennit on tehty dimensiotasolla lähdejärjestelmässä.

 

Invencolla vankka Power BI ‑osaaminen

Normaalin tuloslaskelmamuotoisen raportoinnin tai kassavirtalaskennan rakentaminen ei keneltä tahansa Power BI ‑ratkaisujen kehittäjältä kuitenkaan onnistu. Invencon asiantuntijoilla ei tätä osaamisrajoitetta ole. He pystyvät rakentamaan Power BI:n talousraportoinnin niin, että raportit ovat loppukäyttäjälle luettavia ja oikean näköisiä tilisummineen ja välilaskentoineen.

Power BI ja Microsoft-ympäristö ovat Invencon ydinosaamista. Yksistään Power BI ‑asiakkaita Invencolla on kymmeniä – ja lisää tulee jatkuvasti.

Invencon ydinosaamista on auttaa asiakkaita tiedolla johtamisessa vaativissa monitoimittajaympäristöissä. Kokeneet konsulttimme toimivat myös ”konepellin” alla ja toteuttavat asiakkaillemme alan kärkihankkeita.

Invencolla on yli 100 asiakasta ja yli 1000 toteutettua hanketta. Kokemuksemme takaa, että voimme tarjota asiakkaillemme liiketoiminnan tarpeista lähtevät nykyaikaiset työkalut ja menetelmät.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Jorma Erkkilä

Vanhempi konsultti

jorma.erkkila@invenco.fi

Puh. 0400 132 119

Pinterest
Invenco Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Invenco kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Taloushallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Teknologia

Azure
Microsoft

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

Microsoft PowerBI

Siirry yrityksen profiiliin Invenco kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Invenco - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Invenco - Muita referenssejä

Invenco - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia