Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Orkla tiedolla johtamisesta: ”Tämä on matka, joka ei pääty koskaan”

ReferenssiPohjoismaiden suurin päivittäistavarakaupan toimittaja Orkla ja nykyisin Netumiin sulautunut Cerion ovat tehneet vuoden verran yhteistyötä tietovarastoinnin kehittämisessä ja datan hyödyntämisessä.

Abba, Felix, Panda, Taffel… Orkla Suomi pyörittää niin montaa päivittäistavarakaupan brändiä, että se koskettaa tavalla tai toisella lähes jokaisen suomalaisen arkea. Yrityskauppojen myötä vuosien varrella kasvanut ja monimuotoistunut Orkla on viime vuosina ollut haasteen edessä: miten yhtenäistää data ja tiedonhallinnan prosessit eheäksi kokonaisuudeksi?

Oma tietovarasto oli rakennettu itse Microsoft EDL-työkalujen avulla, mutta nyt ulkopuoliselta ammattilaiselta tarvittiin visiota sen kehittämiseen. Cerion oli Orklan CIO:n Antti Havolan mielikuvissa sopiva ehdokas tiedonhallinnan kumppaniksi: ammattitaitoinen ja nopeasti reagoiva firma, jonka asiantuntijat vaikuttivat kaiken lisäksi hyviltä tyypeiltä. Nyt yhteistyötä Cerionin kanssa on takana vuoden verran, ja odotukset ovat ylittyneet.

– Käynnistimme kumppanuuden ketterästi kokeillen, ja yhteistyö on laajentunut askel askeleelta. Tahtotilanamme on pitkäaikainen kumppanuus ja Cerionin entistä vahvempi rooli tietovarastomme ylläpitäjänä ja kehittäjänä, Havola sanoo.

Cerionin alkuperäinen rooli konsultoijana ja apukäsinä on vahvistunut entistä strategisemmaksi tiedolla johtamisen kumppaniksi. Dennis Eliasson, Cerionin tekninen arkkitehti, pitää Orklan asiakkuutta poikkeuksellisena monella tapaa.

– Tällaisessa työskentelytavassa on iso ero suuriin tietovaraston rakennusprojekteihin verrattuna. Nopeaa reagointia, ketterää räätälöintiä ja suoraan asiaan menemistä – siitä olen nauttinut. Loppujen lopuksi data on aina dataa, oli asiakas millä toimialalla tahansa, Eliasson sanoo.

Tietovarastointia parannetaan jatkuvasti ja hyviä käytäntöjä hiotaan matkan varrella. Hitaita prosesseja ja raskaita rakenteita pyritään välttämään.

– Tietovarastointi ei ole meillä projekti, jossa on alku ja loppu, vaan pikemminkin matka, joka ei pääty koskaan. Tämä on strateginen ohjelma, jossa kehitettävää on jatkuvasti maailman muuttuessa, Havola sanoo.

Kaupan alan murros on jo todellisuutta

Tulevaisuus päivittäistavarakaupan alalla näyttää muutosten temmellyskentältä. Verkkokauppa ravistelee alaa ja uusia myyntikanavia ilmestyy jatkuvasti. Orklalle se merkitsee siirtymistä lähemmäs kuluttajaa.

– Asiakkaat valitsevat, mistä haluavat ostaa, ja myyntikanavat pirstaloituvat sen mukana. Meidän pitää tehdä tämä kaikki mahdolliseksi kuluttajille ja varmistaa, että tuotteemme löytyvät helposti myös verkosta ja hakukoneista.

Tavoitteena Orklalla on laajentaa jatkuvasti datan käsittelyä ja hyödyntää datan tarjoamia mahdollisuuksia. Tietovarastointi syvenee tiedolla johtamiseksi, askel askeleelta.

– Vielä on paljon työtä tehtävänä, Havola sanoo.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Netum Group Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Orkla

Lisätietoja

Yritysprofiili Netum Group kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

BI ja raportointi
Tietohallinto

Erikoisosaaminen

Analytiikka

Toimialakokemus

Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

tiedolla johtaminen
tietovarastointi

Siirry yrityksen profiiliin Netum Group kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Netum Group - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Netum Group - Muita referenssejä

Netum Group - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia