logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Oriola-KD:n verkkosivu-uudistus kolminkertaisti kävijämäärän

ReferenssiDigitaalinen asiakaskokemus löytyy tällä hetkellä lähes kaikkien yritysten strategioista. Verkkosivut pitäisi uudistaa asiakaslähtöisiksi ja samaan aikaan pitäisi huomioida sivujen toimivuus erilaisilla päätelaitteilla. Oriola-KD otti uusien sivujensa suunnittelun lähtökohdaksi asiakkaat ja moderni teknologia valjastettiin palvelemaan heidän tarpeitaan.
Lukematon joukko erilaisille alustoille tehtyjä verkkosivuja. Sisältöä, joka ei kosketa ketään. Puuttumaan jää juuri se tieto, jota kävijä kipeimmin tarvitsisi. Tämä monelle suurellekin yritykselle tuttu tilanne vaivasi myös Oriola-KD:n vanhoja verkkosivuja.

Oriola-KD julkaisi uudet responsiiviset nettisivunsa joulukuussa 2015. Uuden sivuston toteutus haastaa konservatiivisen lääketukkurin imagoa ja nostaa palveluiden keskiöön asiakkaat ja muut sidosryhmät, kuten sijoittajat ja työnhakijat.

Asiakkaiden tarpeet suunnittelutyön keskiössä

Asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen oli tärkeä osa suunnittelutyötä. Toteutuksessa asiakaskeskeisyys on huomioitu toimialalle poikkeuksellisella tavalla. Toteutuksen ytimessä on digitaalinen asiakaspolku, jolla varmistetaan asiakkaille nopea ja helppo asiointikokemus.

Yksi Oriola-KD:n strategian avaintavoitteista on sähköisen liiketoiminnan aktiivinen kehittäminen. Yhtiö tarjoaa kuluttajille laadukkaita tuotteita ja asiantuntemusta, lääkeyrityksille ja muille terveydenhuollon toimijoille logistiikkaa ja muita asiantuntijapalveluita. Yhtiön verkkokaupat Ruotsissa, Suomessa ja Latviassa ovat voimakkaasti kasvava osa liiketoimintaa, jonka merkitys tulee edelleen kasvamaan. Kansainvälisenä toimijana Oriola-KD:n oli otettava verkkosivujen toteutuksessa huomioon markkinakohtaiset tarpeet ja eri kieliryhmät.

- Kohderyhmien erilaiset tarpeet johtavat usein siilomaiseen lähestymistapaan ja rikkonaiseen asiakaskokemukseen. Käytimme paljon aikaa sen suunnitteluun, miten tuomme eri kohderyhmille relevantin sisällön helposti lähestyttäväksi säilyttäen samalla yhtenäisen ja brändinmukaisen asiakaskokemuksen.

Verkkosivu-uudistuksessa otettiin huomioon myös sisäiset käyttäjät. Hyvä käyttökokemus ja selkeät prosessit ovat tärkeitä, jotta sisältö pysyy tuoreena ja on hyödynnettävissä helposti erilaisten tarpeiden mukaan.

- Tavoitteenamme oli yksinkertaistaa ja helpottaa sisällöntuotannon prosesseja, jolloin aikaa vapautuu itse sisällöntuotantotyöhön eli siihen, mikä tarjoaa loppukäyttäjälle lisäarvoa. Asiakasrajapinnassa työskentelevä henkilöstömme osallistui myös sisältöjen suunnitteluun ja näin sisällöissä kuuluu vahvasti tarinallisuus ja asiakkaiden ääni.

Mittarit kertovat onnistumisesta

Onnistunut verkkosivu-uudistus todennetaan paitsi asiakaspalautteen myös numeraalisten mittarien avulla. Oriola-KD:n verkkosivujen analytiikka huomioitiin sivujen suunnittelussa ja sitä hyödynnetään myös jatkokehityksessä.

- Mobiilikäyttäjien määrä kasvaa jatkuvasti. Uuden sivuston alustaksi valittiin responsiivinen Episerver, joka toimii moitteettomasti erilaisissa päätelaitteissa. Oriola-KD:n verkkosivu-uudistus näkyy positiivisesti verkkosivujen statistiikassa. Uudistuksen myötä sivujen kävijämäärä on kolminkertaistunut ja palaavien kävijöiden määrä kasvanut 35 %.

- Seuraamme kävijästatistiikkaa säännöllisesti ja kehitämme sen pohjalta sivuja edelleen vastaamaan paremmin kävijöiden tarpeita.

Kumppanina toteutuksessa Oriola-KD:lla oli Innofactor, joka vastaa jatkossa myös sivuston teknisestä ylläpidosta.

- Olemme uusiin sivuihimme erittäin tyytyväisiä ja olemme ilmoittaneet sivut Cannes Lions -kilpailuun kategoriaan lääkeala. Kilpailun voittajat selviävät 19. kesäkuuta.

Suosittelija:

Halusimme rakentaa sivuston, joka vahvistaa yrityksemme yhtenäistä brändiä: Oriola-KD:n uniikkia roolia lääkeyritykset, muut terveydenhuollon toimijat ja kuluttajat yhdistävänä palveluntarjoajana, sanoo uuden sivuston konseptista vastaava Oriolan Digital Manager Leila Mojtahedi.

Leila Mojtahedi

Pinterest
Referenssin infoboxi
Innofactor Oyj

Tiedot

Tilaaja: Oriola-KD
Ajankohta: - 2015
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Leila Leila Mojtahedi, Digital Manager

Lisätietoja

Yritysprofiili Innofactor kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Markkinointi
Myynti
Viestintä

Omat tagit

EpiServer

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Webkehitys

Toimialakokemus

Kauppa
Valmistava teollisuus

Teknologia

Julkaisujärjestelmä CMS

Tarjonnan tyyppi

Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Innofactor - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Innofactor - Muita referenssejä

Innofactor - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Innofactor kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Rekrytointi.com Osaajapankki keräsi nopeasti 60 000 CV:tä tietokantaan
VR otti käyttöön koodarin vapaa-ajalla kehittämän ratkaisun flashittomaan lipunvaraukseen
Markkinointiteknologia tuottaa B2B-myynnille liidejä, mutta se edellyttää sisällöntuotantoa

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia