Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Oppilaitosympäristö vaatii tehokkaita langattomia ratkaisuja

ReferenssiTekniikan kehittyessä tarvitaan jatkuvasti enemmän dataa ja langattoman verkon vaatimukset kasvavat. Hankenilla HPE Aruba-tukiasemilla tehokkaan langattoman verkon luonti onnistui helposti.

Langaton teknologia on kehittynyt jatkuvasti yhä nopeammaksi, seuraten uutta laiteteknologiaa ja kuluttajien vaatimuksia. Nykyaikaisessa oppilaitosympäristössä jokaisella opiskelijalla ja opettajalla on vähintään yksi langaton laite, useimmiten useampia.

Kaikki nämä vaativat nopeaa verkkoyhteyttä palvellakseen oikealla tavalla. Viime vuosina vaatimuksia ovat kasvattaneet lisääntyneet videosisällöt ja suoratoiston räjähdysmäinen kasvu. Tätä varten tarvitaan toimiva ja kapasiteetiltaan riittävä langaton verkko.

Wifi verkkojen rajoitus on jo pitkään ollut se, että niiden kaistanleveys ei intensiivisessä käytössä riitä ja liikennettä pitäisi pystyä siirtämään vähemmän kuormittuneille taajuuksille. Aruban uusissa tukiasemissa ja järjestelmässä tämä on hoidettu elegantisti.

– Hankenin tapauksessa vanhat langattomat olivat tulleet elinkaarensa päähän. Korkeakoulun tilanne oli se, että verkko oli vielä toimiva, mutta sen kapasiteetti ei enää pystynyt vastaamaan kaikkiin nykypäivän vaatimuksiin. Oppilaitos on ympäristönä vaativa, sillä siellä on luonnollisesti hyvin paljon käyttäjiä, joilla on paljon erilaisia ja suuriakin tarpeita esimerkiksi suoratoiston ja videoiden osalta. Lisäksi vanha rakennus ja sen kuuluvuusolosuhteet asettivat teknologialle omat vaatimuksensa, sanoo Dustinin Christian Erhama.

Hankenin ja Dustinin yhteistyösuhde on jatkunut jo pitkään ja asiakas tuntee Dustinin ja sen edustamat tuotteet. Tässä tapauksessa Hanken etsi tehokasta langatonta ratkaisua, joka olisi toimiva myös pitkälle tulevaisuuteen ja mahdollisimman joustava ja päivitettävä.

– Meidän vanha kontrolleripohjainen langaton verkkomme oli tulossa elinkaarensa päähän. Aruban ja Dustinin asiantuntijat esittelivät meille uusia ratkaisuvaihtoehtoja. Meidän haasteemme on se, että olemme pieni yksikkö ja olemme kaikki moniosaajia – tämän vuoksi on tärkeää että saadaan ulkoista asiantuntemusta kumppaneilta, sanoo Hankenin IT-asiantuntija Johan Isaksson.

– Tekniikan kehittyessä tarvitaan koko ajan enemmän dataa ja langattoman verkon vaatimukset kasvavat. Tulevaisuudessa mennään varmasti siihen, että joka luokassa ja luentosalissa on oma tukiasemansa, kun niitä joskus ennen oli yksi per kerros. Loppukäyttäjän näkökulmasta meidän tavoitteemme oli yksinkertaisesti toimiva langaton verkko, jonka kapasiteetti ei lopu kesken.

Hankenin verkko rakentuu nyt 802.11ac-standardin Aruba IAP 215 ja 225-tukiasemien sekä Aruba 2530-kytkimien varaan.

– Verkon käyttö on vaivatonta ja kaikki on toiminut perusasetuksilla. IAP (Instant Access Point)-verkko lähti rakentumaan helposti. Laajennus on vaivatonta, laitamme vain uuden tukiaseman verkkoon ja se konfiguroituu lähes automaattisesti. Tämän infraprojektin myötä hankimme myös Airvawe-verkonhallintaohjelmiston ongelmanratkaisuun ja monitorointiin. Sillä saamme hyvän kuvan siitä, miten data liikkuu. Koko verkkoinframme on Aruba- ja HPE-pohjainen, Isaksson kertoo.

– Nyt hankittu uusi langaton infra kestää varmasti useita vuosia. Teimme nyt ison työn, kun uusimme koko systeemin kerralla. Seuraavat päivitykset ovat lähinnä tukiasemien lisäämistä. Olemme tyytyväisiä tähän toimitukseen ja kuulemme jatkuvasti mielellämme uusista ratkaisuista. Se on tärkeää meille, kun emme pysty seuraamaan kaikkea mitä tekniikassa tapahtuu. Kun joku nostaa uudet tekniikat esiin ja tarjoaa niitä, siitä on meille paljon hyötyä. Käyttöönoton jälkeen Dustin on konsultoinut meitä ja olemme saaneet vinkkejä siitä, miten saadaan homma toimimaan entistä paremmin, Isaksson kiittelee.

Teksti: Otto Aalto

Kuvat: Getty Images

Aruba tukiasemat


Aruba IAP-225: Huippunopea tukiasema (AP) vaativiin WiFi-ympäristöihin. 2.4-GHz:in (max. 600 Mbps) ja 5-GHz (max. 1,3 Gbps) radioilla, kuusi integroitua tasasuuntaavaa antennia.

Aruba IAP-215:
Nopeita ja kustannustehokkaita 802.11ac-tukiasemia (AP), jotka toimivat parhaiten keskitiheästä tiheään WiFi-ympäristössä. Nopeudet jopa 1,3 Gbps 802.11ac-laitteilla ja jopa 450 Mbps 802.11n-standardin laitteilla.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Dustin Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Hanken
Ajankohta: 2017
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Christian Erhama

Lisätietoja

Yritysprofiili Dustin Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Julkishallinto
Koulutusala

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Laitteet

Omat tagit

HPE

Siirry yrityksen profiiliin Dustin Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Dustin Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Dustin Finland - Muita referenssejä

Dustin Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia