Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Onnistuneeseen yhteistyöhön ulkoisen projektinjohdon kanssa

BloggausKun käsillä on projekti, joka vaatii ammattimaista projektijohtajaa, on vaihtoehtona joko palkata ulkopuolinen ammattilainen tai johtaa projekti sisäisin voimin. Molempiin vaihtoehtoihin liittyy mahdollisuuksia ja haasteita, eikä ”yksi koko sopii kaikille” -tyyppistä vastausta kysymykseen ole. Useissa organisaatioissa työskenteleekin sekä palkattuja että ulkoistettuja projektijohtajia rinta rinnan.

Jos talonne sisältä ei löydy sopivaa projektijohtajaa, miten ulkoinen projektijohtaja kannattaa valita? Tätä tilannetta varten koostimme oppaan, joka auttaa sinunkin organisaatiosi onnistuneeseen yhteistyöhön ulkoisen projektipäällikön kanssa!

Oppaamme sisältää runsaasti kokemuksen syvää rintaääntä, sillä sen on laatinut laaja joukko kumuralaisia ICT-projektijohtamisen ammattilaisia. Asiantuntemustaan ovat oppaaseen antaneet siis juuri ne henkilöt, joilla on useiden vuosien kokemus ulkoisena projektijohtajana toimimisesta.

Jos olet ulkoistamispäätöksen edessä ensimmäisiä kertojasi, löydät oppaastamme useita huomionarvoisia ja muistettavia asioita sekä parhaita käytänteitä. Jos taas olet jo kokenut ulkoistaja, saatat haluta peilata ja puntaroida aikaisempia ajatuksiasi ja kokemuksiasi, sillä etenkin ICT-maailmassa muutoksen tahti on huima.

Tämä blogi koostaa projektinjohdon ulkoistuksen tärkeimmät hyödyt sekä vertailee tilanteita ulkoisen ja sisäisen projektijohtajan valintaan.

Mitä hyötyjä projektinjohdon ulkoistamisesta on?

Ulkoinen projektijohtaja harvoin vain tulee ja tekee pelkän työnsä. Sen sijaan ulkopuolisen projektijohtajan palkkaaminen antaa organisaatiollenne paljon hyvää ja useita hyötyjä! Ulkoisen ammattilaisen hyödyntäminen projektissanne kasvattaa samalla koko organisaationne projektiosaamista, sillä hän tuo mukanaan kokemuksensa kaikista aiemmista projekteistaan. Lisäksi projektin kustannukset ovat helpommin ennakoitavissa, kun maksat vain tehdystä työstä.

Jos talon sisältä ei löydy sopivaa projektiammattilaista, ei uuden henkilön varsinainen palkkaaminen ehkä ole kannattavaa. Joskus projektit ovat lyhytkestoisia tai työtunneiltaan osa-aikaisia, ja tällöin voi olla vaikeaa löytää sopivaa kandidaattia, joka tahtoisi tulla palkatuksi projektiin. Ulkoisen projektipäällikön kanssa tällaisetkin tarpeet täyttyvät helposti.

Ulkoisen projektipäällikön kanssa haasteellisetkin resurssitarpeet täyttyvät helposti.

Tärkeää on muistaa sekin, että projektin tiimissä työskentelee yleensä useita ihmisiä, jotka eivät välttämättä ole koskaan aiemmin tehneet töitä yhdessä. Kokemuksensa ansiosta ulkopuolinen projektiammattilainen saa nopeasti koko tiimin puhaltamaan yhteen hiileen.

Ulkoinen projektipäällikkö kannattaa valita, kun

  • Haluat varmistaa resurssien ja osaamisen optimoinnin sekä varautua ennakolta resurssiriskeihin, kuten sairaustapauksiin.
  • Projekti on epätyypillisen haastava tai laaja.
  • Projektissa on huomioitava kriittisiä seikkoja, kuten tietoturvaa tai lainsäädäntöä.
  • Haluat parantaa organisaationne projektiosaamista, kuten projektisalkunhallintaa tai ohjausryhmätoimintaa.
  • Projektissa on tarvetta riippumattomalle toimijalle, jolla ei ole ennakko-odotuksia tai -asenteita.

Lue koko artikkeli nettisivuiltamme: Onnistuneeseen yhteistyöhön ulkoisen projektinjohdon kanssa

Tai lataa koko opas: Meillekö ulkoinen projektijohtaja?

Pinterest
Kumura Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Kumura kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi

Omat tagit

Projektijohtaminen
ICT-projektijohto
ICT-projektipäällikkö
ICT-projektipäällikköpalvelu
ICT-projektit

Siirry yrityksen profiiliin Kumura kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Kumura - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 1 asiantuntijaa.

Kumura - Muita referenssejä

Kumura - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia