logo
  • Etusivu
logo

Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

OnniBus.com – Liikenteen älyratkaisu tuo säästöjä ja parempia ajotapoja

ReferenssiVuonna 2012 toimintansa aloittanut OnniBus.com on Suomen johtava kaukobussipalvelu. Yhdellä bussilla Tampereen ja Porin välillä aloittanut yhtiö on kasvanut nopeasti yhdeksi Suomen tunnetuimmista brändeistä, mullistaen koko joukkoliikennealan ja tehden busseista jälleen varteenotettavan vaihtoehdon matkustamiselle. Telian Connected vehicle -ratkaisun avulla yhtiö hakee ensisijaisesti polttoainesäästöjä.

OnniBus.comin toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo, että OnniBussin ajoneuvot matkaavat halki Suomen vuoden jokaisena päivänä. ”Vuodessa 128:lle bussille kertyy kilometrejä 28 miljoonaa, kun 300 kuskia ahkeroivat 5 miljoonan yksittäisen matkan eteen. Meillä on hallussa Suomen kaukobussiliikenne 70%:sesti.”

”OnniBus.com otti Suomessa ensimmäisten joukossa käyttöön Telian älykkään liikenteen ratkaisun. Ajoneuvokaluston toimintaa seuraava Connected vehicle on suunniteltu raskaan kaluston toiminnan optimointiin reaaliaikaisen käyttödatan kautta. Palvelu tullaan asentamaan kaikkiin 68 kaksikerrosbussiin ja mahdollisesti myös 60:een yksikerrosbussiin”, sanoo Telian logistiikka-alan ratkaisujen asiantuntija Satu Orava.

Polttoainesäästöjä jopa 5% vuodessa


”Connected vehicle tarjoaa meille monenlaisia hyötyjä aiempaan nähden. Palvelun avulla saamme yhdistettyä useita sellaisia palveluita, jotka aikaisemmin tulivat usealta toimittajalta. Matkapuhelinliittymien määrä on pudonnut seitsemästä kahteen ja pääsemme käsiksi ajoneuvon CAN-väylän virheisiin, jolloin asioita voidaan korjata”, Helke pohtii.

”Telian ratkaisussa kuljettaja kirjautuu ajoneuvojärjestelmään lakisääteisellä digikortilla, mikä on erittäin varma kirjautumistapa. Aikaisemmin kuljettajat eivät välttämättä aina muistaneet kirjautua avaintunnisteella eikä dataakaan silloin saatu. Meillä digipiirtureiden-, ja korttien etäluenta tapahtuu tämän ratkaisun avulla. Etänä voimme sitten valvoa, että ajoajat toteutuvat ja digikortit ovat aina käytössä. Data on erittäin tehokas johtamisen väline, sillä mitä et mittaa, et voi johtaa.”

”Olemme alkaneet julkistaa henkilöstöllemme kuljettajakohtaisia tuloksia asemapaikoittain joka kuukausi. Tämä kannustaa huomaamaan, minkälaisia tuloksia datan avulla voimme saada taloudellisen ajamisen saralla.”

”Olennaisin juttu palvelun käyttöönottamisessa on OnniBussille ajotavan ja polttoaineen kulutuksen kuljettajakohtainen raportointi. Connected vehiclen tuottamalla datalla saavutettava polttoainesäästö tulee olemaan 1-5% vuosittain. Käytämme kaksikerrosbussiliikenteessä yksistään noin 5,5 miljoonaa litraa polttoainetta vuodessa, mikä tarkoittaa 6 miljoonan euron polttoainekuluja. Puhumme siis merkittävistä säästöistä, samalla kun säästämme rengaskuluissa ja muissa ajoneuvon käyttökustannuksissa. Myös luonto kiittää”, sanoo Helke tyytyväisenä.

”Tämä on juuri sellainen uusi IoT-ratkaisu, jota asiakkaamme ovat odottaneet. Puhe liikenteen vallankumouksesta ei ole pelkkää hypetystä vaan se tapahtuu oikeasti tässä ja nyt”, Orava päättää hymyillen.

Tutustu älyliikenteen hyötyihin. 

Haaste: Miten kuljettajat muistavat kirjautua ajoneuvoon, jotta dataa syntyisi. Entä miten saataisiin puhtaampia ajotapoja ja polttoainesäästöjä, kun OnniBussin ajoneuvoilla kertyy 28 miljoonaa ajokilometriä vuodessa.

Ratkaisu: Telian Connected vehicle -ratkaisu, jolloin ajoneuvoon kirjaudutaan lakisääteisellä digikortilla. Palvelu tarjoaa reaaliaikaista käyttödataa, jolloin kaluston optimointi on mahdollista.

Hyödyt: Turvallisemmat ja puhtaammat ajotavat sekä 1-5% polttoainesäästöjä vuodessa.

Suosittelija:

"Connected vehiclen tuottamalla datalla saavutettava polttoainesäästö tulee olemaan 1-5% vuosittain. Käytämme kaksikerrosbussiliikenteessä yksistään noin 5,5 miljoonaa litraa polttoainetta vuodessa, mikä tarkoittaa 6 miljoonan euron polttoainekuluja. Puhumme siis merkittävistä säästöistä."

Lauri Helke, toimitusjohtaja, OnniBus.com

Pinterest
Referenssin infoboxi
Telia

Tiedot

Tilaaja: OnniBus.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Telia kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Omat tagit

IoT
älyliikenne
Telia

Erikoisosaaminen

IoT

Toimialakokemus

Kuljetus, liikenne ja logistiikka

Siirry yrityksen profiiliin Telia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Telia - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Telia - Muita referenssejä

Telia - Muita bloggauksia

Siirry yrityksen profiiliin Telia kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

It- ja ohjelmistoalan työpaikat

Kaikki it-alan työpaikat »

Premium-asiakkaiden viimeisimmät referenssit

ite wikin referenssihaku »

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Kuinka nopeasti kirjoitat älypuhelimella - tee kirjoitustesti ja osallistu Aalto-yliopiston tutkimukseen
Toimiva web hosting -palvelu takaa verkkosivuston skaalautuvuuden
Basware ONE:ssa taloushallinnon ja hankinnan ammattilaiset saivat ideoita datan hyödyntämiseen ja läpinäkyvän liiketoiminnan saavuttamiseen

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia