Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Onnellinen lehmä lypsää enemmän

Referenssi

Internet of Farming (IoF) jalostaa tietoa tuotannosta


Gofore on mukana kehittämässä maatalouden palveluita yhdessä Lantmännen Feedin kanssa. Lantmännen Feed tuottaa eläinrehua, mutta se haluaa olla myös luomassa hyvinvointia maitotiloille ja kalankasvattamoille. Maatalouden arkea tarkkaillaan ja optimoidaan mittareilla, jotka perustuvat tuotannosta kerättävään tietoon. Numerotietoa arjen sujumisesta on saatavilla paljon, mutta sen hyödyntäminen on ollut hajanaista.

Kaikella kerätyllä tiedolla on merkitystä vasta silloin, kun se johtaa toiminnan muutokseen kasvatuksessa. Sekä eläimet että ympäristö voivat paremmin, kun ravinnon määrä on eri olosuhteissa ja kasvun vaiheissa oikea. Tätä kaikkea on Internet of Farming (IoF) käytännössä.

 

Onnellinen lehmä lypsää enemmän


Yhdessä maitotilallisten kanssa selvitettiin, millaisista työkaluista on apua tuottavuuden nostamisessa. Tuotostutka-palvelukonseptin avulla maitotilojen tuottavuus nousi 6 %. Lehmien aktiivisuutta ja syömistä seurataan samankaltaisella teknologialla, jota löytyy aktiivisuusrannekkeista ja muista älylaitteista.

Myös kalojen kasvunseurantaan ja ruokinta-annosten määrittämiseen on nyt tarjolla yhtenäinen työkalu. Manuaalisen laskennan sijaan kasvattamoissa voidaan hyödyntää mobiilia Kasvuluotain-appia kalamassan kasvussa ja optimaalisen ruokinta-annoksen määrittämisessä.

“Olemme Goforen avulla saaneet muilta toimialoilta näkökulmaa siihen, miten todellisia asiakastarpeita tunnistetaan.” – Ilmo Aronen, Tutkimusjohtaja, Lantmännen Feed

 

Digitaalisuus antaa lisää tietoa pinnan alta


– Kalankasvattajat saavat parempaa ymmärrystä siihen, mitä pinnan alla tapahtuu ja miten kalojen kasvu kehittyy, kertoo Senior business designer Mikko Nurmi Goforelta.

Kalaa kasvatetaan hyvin vaihtelevissa olosuhteissa saaristossa ja sisävesillä. Digitaaliset työkalut voivat helpottaa kasvatusolosuhteiden seurantaa ja muutoksiin reagoimista.

Lantmännen Feedin tutkimustoiminta on perinteisesti keskittynyt rehutuotannon biologiseen tutkimukseen. Nyt tutkittu tieto on kerryttänyt ymmärrystä asiakaskokemuksesta ja sen merkityksestä liiketoiminnassa.

Recoding Podcast: Internet of farming

Keskustelimme tutkimusjohtaja Ilmo Arosen kanssa maatalouden digitalisoitumisesta. Mitä ovat Internet of Farming ja rehubisneksen disruptio?

Kuuntele jakso tai lue tiivistelmä tästä linkistä.

Suosittelija:

Olemme Goforen avulla saaneet muilta toimialoilta näkökulmaa siihen, miten todellisia asiakastarpeita tunnistetaan.

Ilmo Aronen, Tutkimusjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Gofore Oyj logo

Tiedot

Tilaaja: Lantmännen Feed
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tatu Hautala, 050 384 6895, tatu.hautala@gofore.com

Lisätietoja

Yritysprofiili Gofore kotisivut

Siirry yrityksen profiiliin Gofore kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Gofore - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Gofore - Muita referenssejä

Gofore - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia