Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Onko mikään muuttunut vuosien saatossa?

BloggausEdellisestä Puolan matkasta oli jo 26 vuotta aikaa. Olin jo unohtanut odotukset ja ajatukset, kun vierailin pitkästä aikaa Puolassa, Poznanissa. Toki puolalaiset olivat tulleet tutuiksi, kun he olivat valtaväestö asuessani Charloisissa, Rotterdamissa viime vuosikymmenen puolivälissä. Pääsin tästä huolimatta haastamaan ennakkoluulojani ja tutustumaan Puolaan ja puolalaisiin uusin silmin.

Viihdyin Poznassa paremmin kuin odotin. Ainoa asia, joka erotti koti-Tampereesta, oli euron sijaan sloti ja edulliset hinnat. Mitään ei matkan aikana uupunut ja kaikki, mitä tarvitsin, löytyi helposti. Lisäksi siisteys ja kaiken toimivuus yllättivät. Tuntui heti siltä, ettei tarvinnut ”aikamatkustaa” Neuvostoliiton aikoihin. Jopa käteisen käytön vähäisyys yllätti.

Maa oli todellakin muuttunut neljännesvuosisadan aikana ja kaikesta huomasi myös Euroopan Unionin panostaneen infraan ja entisöintiin (ja hyvä niin). Ukrainan akuutti tilanne näkyy Puolassa paljon, mutta auttamishalua on suuresti kaikilla, kuten kuuluukin.

Olen saanut olla mukana avaamassa useita nearshore-keskuksia aiemminkin – ja joka kerta ihmisten osaaminen on vakuuttanut. Ja yhteistyö myös toiminut erittäin hyvin. Jos joku aiemmista asiakkaistani muistaa toisin ja paremmin: saa tulla julki, tarjoan lounaan.

Tällä kertaa Puolassa oli jotain erilaista verrattuna aiempiin kokemuksiini. Kaikki olivat palavereissa todella hyvin valmistautuneita, erittäin ystävällisiä ja ennen kaikkea raudankovia ammattilaisia. Jouduin miettimään hetken kotiin palattuani, mistä kaikki voisi johtua. Ainakin yksi looginen selitys on varmasti se, että Puola on ollut pitkään globaalien, suurien saksalaisten ja hollantilaisten yritysten softan kehittämisen keskus.

Liikevaihdoilta pieniltäkin yrityksiltä löytyy uskomattomia referenssejä. Myös usea ruotsalainen yritys näyttää löytäneensä sopivia osaajia Puolasta. Toinen syy varmasti on, että 80 % IT-ammattilaisista työskentelee B2B-sopimuksella eli ns. työllistävät itse itsensä. Tekemisestä otetaan valtavasti vastuuta.

Olipa syy mikä tahansa, odotan innolla seuraavia tapaamisia ja kohtaamisia. Avaamme pian toimiston Poznaan ja tulemme rakentamaan sinne paikallisen Codemen-verkoston, joka kulkee BestCoders yritysnimellä. Tämä tarjoaa paljon uusia projektimahdollisuuksia myös Suomen päähän.

Pääsimme osallistumaan reissulla myös Spondeon järjestämään Warta Poznanin jalkapallomatsiin. Matsin ohella Puolassa aktiivisesti toimivan Polar Night Softwaren toimitusjohtaja Henri Jääskeläinen jakoi vinkkejä Puolan markkinoille sijoittumisesta. 

Varsinainen yllätys kuitenkin koetti vasta kotiuduttua, kun ehdin prosessoida kokemaani. Kaikki todellakin toimii, kyse ei ole enää samasta Itä-Euroopasta, johon matkustin vuosikymmeniä sitten. Asiat ovat muuttuneet paljon vuosikymmenten aikana. Voin todeta viimeistenkin ennakkoluulojeni karisseen.

Pinterest
Codemen Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Codemen kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Tietohallinto
Tuotekehitys ja suunnittelu

Tarjonnan tyyppi

Vuokratyövoima

Siirry yrityksen profiiliin Codemen kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Codemen - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Codemen - Muita referenssejä

Codemen - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia