Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

One to one vaatii verkolta vauhtia

ReferenssiInkoon kouluissa siirrytään yhteiskäytössä olevista iPadeista one to one -malliin, jossa jokaisella opiskelijalla on oma iPad. Tämä vaatii verkolta lisää kapasiteettia, joten Cisco ja Dustin asensivat kolmeen kouluun uuden WLAN-verkon sekä pilvi­pohjaisen hallintaportaalin. Ratkaisu hankittiin KL-Kuntahankintojen verkkoratkaisupuitesopimuksella.

Koululaiset ovat tottuneet käyttämään iPadeja opetuksessa, mutta laitteet ovat olleet toistaiseksi yhteiskäytössä. Siirtyminen one to one -malliin aloitettiin kesäkuussa 2016 koulujen verkon uusimisella.

Inkoon kunnalta löytyi sekä valmiutta että kyvykkyyttä toimia nopeasti digitaalisen koulun konseptiin siirtymiseksi, kun one to one -mallin kehittäminen tuli ajankohtaiseksi.

Vanha WLAN-verkko on vielä käytössä muualla Inkoossa, mutta kun kaikki koululaiset siirtyvät käyttämään omia laitteitaan, ei vanhan verkon nopeus olisi enää riittänyt. Lisäksi vanha järjestelmä alkaa olla elinkaarensa päässä.

– Halusimme päivittää verkon hyvissä ajoin. Siirrymme one to oneen hallitusti asteittain, luokka kerrallaan. Näin voimme varmistaa että verkon nopeus tulee riittämään ja kaikki toimii, kertoo Inkoon kunnan IT-suunnittelija Peter Kankaanpää.

Kuudesluokkalaiset saivat omat iPadinsa jo syksyllä, helmikuussa iPadit tulevat koko koululle asteittain alkaen viidesluokkalaisista. Kesään mennessä kaikki saavat omat laitteensa.

Inkoolla ja Dustinilla on kokemusta pitkäaikaisesta yhteistyöstä. Kun Inkoo sitten etsi partneria WLAN-järjestelmän uusimiseen, toteuttaja löytyi Dustinin järjestämässä aamiaispalaverissa.

– Ciscon ja Dustinin tiivis yhteistyö tarkoittaa, että saamme helposti apua. Järjestelmä on helppokäyttöinen ja luotettava. Otimme samaan järjestelmään myös kytkimet Ciscolta. Kun kaikki on heti samassa järjestelmässä, tieto kulkee. Meille toimitettiin keskitetysti yksi kokonaisuus, Peter Kankaanpää sanoo.

– Jälkeenpäin kuulin, että samaan järjestelmään voi kytkeä myös valvontakamerat, Peter Kankaanpää lisää.

– Tällainen järjestelmä sopii yksittäisille kouluille, koulutuskonserneille, kuntayhtymille ja yliopistokampuksille. Keskitetty verkon ja päätelaitteiden pilvihallinta mahdollistaa ennennäkemättömän skaalautuvuuden ja helppo­käyttöisyytensä ansiosta se sopii kouluille erittäin hyvin, muistuttaa Lassi Luukas, Ciscon tukkuliiketoiminnan myyntipäällikkö.

Osana uutta järjestelmää asennettiin uusia iPadeja varten Cisco Meraki Systems Manager mobiililaitehallinta, eli MDM-järjestelmä. Vanhoissa iPadeissa on käytössä vanha järjestelmä, mutta sitä mukaa kun laitteita uusitaan tai hankitaan lisää, ne siirretään uuteen MDM:n.

– Hyviä ominaisuuksia on paljon. WLAN-tukiasemat on merkattu pohjakartalle oikeisiin paikkoihin. Järjestelmä on helppokäyttöinen. Kun kirjoittaa nimestä ensimmäiset kirjaimet tai sarjanumeron alun, järjestelmä antaa listan kaikista laitteista jotka alkavat niin. Pienellä vaivalla saa tehtyä ajoja, luotua ryhmiä ja ladattua kaikki appsit kerralla. Tämä on hyvä järjestelmä meille, sanoo Peter Kankaanpää.


Teksti: Kati Halonen
Kuvat: Benjamin LundinCisco


Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava teknologiayhtiö, joka on saanut internetin toimimaan vuodesta 1984.

  • Ciscon työntekijät, tuotteet ja kumppanit auttavat luomaan turvallisia yhteyksiä ja tarttumaan tulevaisuuden digitaalisiin mahdollisuuksiin jo tänään.
  • Pilvipalvelupohjaiset järjestelmät mahdollistavat nopean käyttöönoton ja automatisoidun ylläpidon.
Lisätietoja newsroom.cisco.com, www.cisco.fi. Twitter @Cisco ja @CiscoFI.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Dustin Finland Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Inkoon kunta
Ajankohta: 2016
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Christian Erhama

Lisätietoja

Yritysprofiili Dustin Finland kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infrapalvelut

Toimialakokemus

Julkishallinto

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Laitteet

Omat tagit

Cisco

Siirry yrityksen profiiliin Dustin Finland kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Dustin Finland - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Dustin Finland - Muita referenssejä

Dustin Finland - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia