Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Omnia - Perustietotekniikasta strategiseen kehittämiseen

Referenssi

 Otaverkon ja Omnian yhteistyö on elänyt, kehittynyt ja laajentunut vuosien saatossa

Nelikymmenvuotias Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on moderni ja monipuolinen koulutuksen järjestäjä, jolla on myös alueellista kehittämistoimintaa. Omnian koulutustarjontaa hyödyntää yli 30 tuhatta oppijaa vuosittain.

Omnia on myös yksi Otaverkon pitkäaikaisimmista asiakkaista. Otaverkon ja Omnian kumppanuus alkoi aikoja sitten, kun Omnian IT-osasto kaipasi apua perustietotekniikan pyörittämiseen. Vuosien mittaan yhteistyö on kehittynyt ja Otaverkon rooli Omnian toiminnassa on laajentunut, vaikka samat peruspilarit ovat mukana edelleen.

Nyt Otaverkko vastaa Omnian palvelinkapasiteetista ja verkkojen ylläpidosta sekä tuottaa lukuisia muitakin palveluita, kuten identiteetinhallintaa ja teknistä tukea Omnian omalle Service Deskille. Kaikki Omnian tietoliikenne kulkee Otaverkon kautta. Pitkäaikainen kumppanuus sisältää vahvaa yhdessä tekemistä ja strategista kehittämistä.

”Otaverkko on meille täydellisen kokoinen kumppani: tarpeeksi iso ja järjestelmällisesti toimintaansa kehittänyt talo, joka pystyy tarjoamaan asiantuntijapalveluja, mutta silti sopivasti pieni, jotta me olemme heille merkittävän kokoinen kumppani”, Omnian kehittämisjohtaja Tuukka Soini kertoo.

”Uskon, että tämä balanssi on yksi pitkän yhteistyön ja kumppanuuden mahdollistaneista tekijöistä. Otaverkko on meille keskeinen toimittaja ja tärkeä yhteistyökumppani, ja me olemme heille tärkeä asiakas.”

Tiivis yhteistyö mahdollistaa sparrailun ja hyvän luottamussuhteen

Otaverkko ja Omnia ovat kehittäneet erilaisia yhteistyömalleja säännölliselle tulevaisuusnäkymien läpikäymiselle. Työtä tehdään tiiviisti monella tasolla: ohjausryhmissä käydään strategisen tason keskusteluja useita kertoja vuodessa, tuotanto- ja kehitysryhmä taas kokoontuu säännöllisesti käsittelemään taktisia ja operatiivisia asioita. Kehityspäivissä ideoidaan kehityshankkeita ja toimenpiteitä laajalla kokoonpanolla.

”Pitkästä suhteesta on valtavasti hyötyä. Otaverkolla on hyvä käsitys Omnian toiminnasta, ja Otaverkko ymmärtää aidosti meidän työtämme, tarpeitamme ja tavoitteitamme. Parhaimmillaanhan kumppanuus on juuri tätä, että voidaan kehittää toisiamme entistä parempaan toimintaan”, Soini kuvailee.

Vuosien mittaan Omnialla on ollut Otaverkolle monenlaisia pyyntöjä ja ehdotuksia, joista osa on toteutettu ja osa ei. Otaverkolta kuulee suoraan myös sen, jos toivotut muutokset ovat isompia kuin Omnialla on kuviteltu. Tekeminen on hyvin kiinteää ja sparrailevaa.

”Toimintamme muuttuu jatkuvasti, ja haluamme pitää palvelumallimme ja -valikoimamme sellaisena, että se vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin. Otaverkko ymmärtää bisnestämme ja ehdottaa aktiivisesti parannustoimenpiteitä”, Soini kertoo.

Omnialla ollaan hyvin tyytyväisiä yhteistyöhön ja Otaverkon palvelun laatuun.

”Kun kumppani toimii proaktiivisesti ja läpinäkyvästi ja on luottamuksen arvoinen, ei ole tarvetta rakentaa valvontaa ja kontrolloida, mikä on tehokkuuden kannalta hyvä juttu. Asiakkaana koen, että meidän tarpeemme tulevat kuulluiksi ja että voin luottaa Otaverkkoon, sillä he pitävät sopimuksista kiinni”, Soini kiittää.

”Tärkeää on myös se, että Otaverkolla on osaamista ja halua ratkoa Omnian ongelmia, ja heidän tekemisessään näkyvät hyvin standardit ja halu laadukkuuteen. He ehdottavat asioita, joista on meille hyötyä. Kaikki Otaverkossa henkii sitä, että he ajattelevat asiakkaan parasta.”

IT-maailma ja Omnian tarpeet muuttuvat, mutta yhteistyö jatkuu

Pitkän yhteistyön aikana IT-maailma on muuttunut valtavasti – samoin kuin Omnian palvelut ja toiminta.

”Yhä edelleen olemme tyytyväisiä asiakkaita. Se on aikamoinen osoitus siitä, että Otaverkko on pystynyt uudistamaan ja uudistumaan merkittävästi tässäkin ajassa”, tiivistää Soini.

Omnialla on vahva luotto siihen, että Otaverkon ja Omnian yhteistyö jatkuu yhtä hyvänä ja kehittävänä tulevaisuudessakin. Palveluiden sisältö sen sijaan tulee varmasti muuttumaan yhä edelleen.

”Automaatio ja tekoäly muuttavat yritysten tarpeita ja vähentävät etenkin yksinkertaisten teknisten ylläpitotoimien manuaalista tarvetta. Samalla kuitenkin asiantuntijuuden tarve kasvaa ja korostuu. Uskon, että tarvitsemme jatkossa jopa aiempaa enemmän syväosaamista ja teknisen kentän muutoksen ymmärrystä – asioita, joissa Otaverkko meitä auttaa”, Soini kertoo.

Omnian ja Otaverkon yhteistyö toimii myös henkilökemioiden ja luottamuksen osalta.

”On ollut hauska tutustua erilaisiin otaverkkolaisiin ja oppia tuntemaan ihmisiä työroolien takana. Se tekee yhteistyöstä helppoa. Otaverkolla on niin inhimillinen ote, että heidän kanssaan on aina helppo tehdä töitä vaikka olisimme ihmisinä kuinka erilaisia. Otaverkkolaiset ovat aidosti sitä, mitä ovat”, Soini kuvailee.

”Tuntuu, että Otaverkon ja Omnian arvot mätsäävät. Meillä on hyvä luottamuksellinen suhde. Kumppanina Otaverkko tekee ja osaa tehdä sen, mitä lupaa – se on minusta äärimmäisen tärkeää. Myös se, että kumppanuussuhteemme on balanssissa, on varmasti asia, joka tekee yhteistyöstä toimivan. Koska Omnia ja Otaverkko ovat tärkeitä toisilleen, on meillä molemmilla halua panostaa yhteistyön sujuvuuteen.”

Suosittelija:

"Otaverkko ymmärtää bisnestämme ja ehdottaa aktiivisesti parannustoimenpiteitä. Koen, että tarpeemme tulevat kuulluiksi ja että voin luottaa Otaverkkoon, sillä he pitävät sopimuksista kiinni. Kaikki Otaverkossa henkii sitä, että he ajattelevat asiakkaan parasta."

Tuukka Soini - Kehittämisjohtaja

Pinterest
Referenssin infoboxi
Otaverkko Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Tuukka Soini

Lisätietoja

Yritysprofiili Otaverkko kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Tietohallinto

Erikoisosaaminen

It-infra loppukäyttäjäpalvelut
It-infrapalvelut
Käyttäjähallinta
Palvelin- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut / SaaS
Tietoliikennepalvelut
Tietoturva

Toimialakokemus

Julkishallinto
Koulutusala

Siirry yrityksen profiiliin Otaverkko kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Otaverkko - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Otaverkko - Muita referenssejä

Otaverkko - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia