Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Olvi: Liikkuvan työn ratkaisu huoltotoimintojen seurantaan

ReferenssiLiikkuvan työn ratkaisu huoltotoimintojen seurantaan

KUVAT: Olvi Oyj

Olvi on parhaillaan ottamassa käyttöön Finn-ID:n toimittamaa liikkuvan työn ratkaisua ATTUNE Serviceä. Ratkaisu on suunnattu Olvilla huoltomiehille, jotka kiertävät asentamassa ja huoltamassa ravintoloiden anniskelulaitteita. – Halusimme uudistaa laitepalvelun järjestelmän ja yhtenäistää järjestelmää logistiikan kanssa, huoltopäällikkö Topi Sahlman Olvilta kertoo.

Ratkaisu huoltotoimintojen seurantaan Olvi lähti kartoittamaan huoltotoimintaan soveltuvaa järjestelmää ja selvitysten kautta osoittautui, että Finn-ID:n kehitteillä oleva liikkuvan työn ratkaisu olisi toimiva myös Olvin tarpeisiin. – ATTUNE Service tarjoaa liikkuvaan työhön pohjan, mutta se on täydennettävissä asiakastarpeen mukaisilla moduleilla, Petteri Kuittinen Finn-ID:ltä kertoo.

Nyt käyntisuunnitelma työtehtävineen kulkee päätteellä mukana. Olvi käyttää huoltotöissä omien henkilöiden lisäksi 10 laitehuoltoyrittäjän palveluksia. – Kun valmistunut työ kuitataan tehdyksi, on tekijälle selvää minne mennä seuraavaksi. Näin myös työn suunnitteluvaiheessa tiedetään reaaliaikaisesti asiakkaan luona käytetty aika suhteessa siitä maksettuun hintaan, joten pysymme paremmin kärryillä myös työn kustannuksista. Ratkaisu auttaa tietysti myös resurssien allokoinnissa eikä haittaa ole siitäkään, että matkalaskut hoituvat sujuvasti; pääte mittaa suoraan ajokilometrit, jonka pohjalta lasku on helppo tehdä, huoltopäällikkö Topi Sahlman Olvilta kertoo.

– Anniskelulaitteiston huolto tapahtuu noin kolmen viikon välein, joten sen pohjalta tehdään perustyönsuunnittelu. Tietenkään kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan eli myös päivän aikana voidaan muuttaa lennossa suunnitelmia, hän jatkaa. Pian mukana kulkevat myös eri laitteiden asennus- ja huolto-ohjeet. – Esimerkiksi hanan pesu sisältää useita eri vaiheita ja mukana kulkeva ohjeistus auttaa näin myös uudempaa työntekijää. Uuden laitemallin asennus- ja huolto-ohje on sitten jatkossa matkassa, Sahlman kertoo. Myös laitteiden mittasuureet on kirjattavissa järjestelmään - esimerkiksi juomavaraston lämpötila tai muita kommentteja huoltoon liittyen.

Varastopaikkasiirrot lennossa

Tarvetta varastopaikkasiirroille syntyy useita kertoja päivässä. Esimerkiksi, kun oluthanat tai jäähdyttimet siirretään Iisalmen keskusvarastolta asiakkaan tai huoltomiehen varastoon tai huoltomies siirtää laitteita Iisalmeen välivarastoon. – Reaaliaikaiset siirtokirjaukset siirtokirjaukset helpottavat seurantaa, Sahlman kommentoi.

– Järjestelmän etuja on, että varastopaikka- ja sarjanumeroseuranta on mahdollista viedä niin yksityiskohtaiseksi kuin halutaan, Kuittinen kommentoi.

Olvilla käyttöönotettavalta ratkaisulta odotetaan erityisesti suunnitelmallisuutta kentän työtehtäviin, materiaalihallinnan entistä parempaa haltuunottoa ja kustannussäästöjä.

Kaiken lähtökohtana kenttätyöntekijän työn sujuvuus

Huoltomiesten käyttöön suunniteltu ratkaisu on kehitetty yhteistyössä Olvin tarpeiden pohjalta. Asiakas on osallistunut kehitystyöhön aktiivisesti käytännön toimivuuden kannalta. – Vasta käytännön tarpeet ovat osoittaneet, mitä kaikkea sovelluksen pitää pystyä tekemään ja miten sen tulee toimia kenttätyössä. Iso kiitos Olville, että saimme kehitystyöhömme konkreettisia näkemyksiä sovelluksen toimivuudesta käytännön työssä, Petteri Kuittinen kiittää asiakasta.

Käyttöönottovaihe on parhaillaan menossa ja siihen liittyen tiivis koulutusputki. – Uusi järjestelmä toimii hieman eri tavalla kuin vanha, mutta käyttöönottoon on varattu aikaa ja kierrän itse henkilökuntaa kouluttamassa. Näin saan käytännöstä suoraan
palautteet, jotka edelleen kehittävät järjestelmää Finn-ID:n ohjelmistokehityksessä, Sahlman sanoo. – Jotta jutusta ei tule ihan kermalla kuorrutettu, totuuden nimissä täytyy sanoa, että ei tässä ihan aikataulussa ole pysytty ja käyttöönotto on venynyt.
Olemme saaneet itsekin uutta oppia liikkuvan työn ratkaisujen kehittämiseen tämän ison projektin kautta, Finn-ID:ltä kommentoidaan.

Finn-ID:n ja Olvin yhteistyö on kuitenkin vahvalla pohjalla. – Myös sillä oli merkitystä tämän projektin toimittajavalinnassa, että Finn-ID on vastannut logistiikan yksikkömme jakelupäätteiden toimituksesta, Sahlman kertoo. Ratkaisun teknologiaksi valikoitui
Honeywellin Dolphin 7800 -mobiilipäätteet.

Pinterest
Referenssin infoboxi
Finn-ID Oy

Tiedot

Tilaaja: Olvi Oyj

Lisätietoja

Yritysprofiili Finn-ID kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Logistiikka

Erikoisosaaminen

Ketterät menetelmät
Käyttäjähallinta
Käyttöliittymäsuunnittelu
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Valmisohjelmisto
Tuki- ja ylläpitotyö

Omat tagit

liikkuva huolto
liikkuva työ
liikkuvan työn ratkaisut
mobiiliratkaisut
mobiiliratkaisu
varastonhallinta
Työn ohjaus
kenttähuolto
kenttätyön ratkaisut
kenttätyön

Siirry yrityksen profiiliin Finn-ID kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Finn-ID - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Asiantuntijoita ja yhteyshenkilöitä ei ole vielä kuvattu.

Finn-ID - Muita referenssejä

Finn-ID - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Legendaarinen matematiikkapähkinä sai jatkoa - eikä juuri kukaan saa tätäkään oikein
Digistrategian kirkastamiseen saa tukea ELY-keskukselta - Oddy Tech auttaa yrityksiä hahmottamaan digitalisoitavat liiketoimintaprosessit
Sovelluskaupoissa kulutettiin ennätykselliset 23,4 miljardia dollaria vuoden ensimmäisellä neljänneksellä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia