Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Oikotie-palvelun uudistus

ReferenssiOikotie on digitaalinen palvelu ja Suomen johtavan monikanavaisen mediayhtiön, Sanoman, strateginen kattobrändi. Oikotie on Suomen kattavin työpaikkojen ja asuntojen markkinapaikka sekä merkittävä autojen, käytetyn tavaran ja erilaisten palveluiden välitykseen keskittyvä markkinapaikka ja sisältömedia. Oikotie-palvelussa vierailee viikoittain yli miljoona käyttäjää.

Kullekin palvelukokonaisuudelle on oma, Oikotie-brändin alaisuuteen kuuluva vertikaalinsa, jolla on oma verkkosivunsa sekä osalla omat mobiilisovelluksensa.

Sanoma Digital Finland halusi yhtenäistää palvelujensa käyttäjäkokemusta ja muodostaa vertikaaleista yhtenäisen kokonaisuuden.

Oikotien vertikaalien yhdistämistä varten tarvittiin uusi alustariippumaton palvelu. Palvelun teknisen ratkaisun kehitystyö annettiin Codematen tehtäväksi.

OIKOTIE-KONSEPTI

Codemate antoi Oikotie-konseptille uuden suunnan yhteistyössä UX-suunnittelualan huippuosaaja Ideanin kanssa. Uudessa konseptissa mobiilisovelluksia ja Oikotie.fi-verkkosivustoa ajateltiin kokonaisuutena, jonka lähtökohdaksi Ideanin tiimi otti yksilöllisen ja älykkään selauskokemuksen. Yhteisissä keskusteluissa tunnistettiin, että esimerkiksi Instagramin ja Pinterestin suosion takana on satunnaisen selailun helppous. Ihmiset voivat käyttää jopa lyhyitä vapaahetkiä seilailemalla heille mielekästä, visuaalista sisältöä turvautumatta hakutoimintoon.

Uudessa Oikotie-konseptissa järjestelmä oppii käyttäjän hauista ja tykkäyksistä ja valikoi käyttäjän syötteeseen sisältöä, jota on mukava selata paikasta ja ajasta riippumatta.

YKSI KETTERÄ TIIMI

Idean ja Codemate kokosivat kymmenhenkisen unelmatiimin toteuttamaan konseptia. Asiakkaan edustajana toimi Sanoma Digitalin product owner. Ideanin vastuulla oli palvelumuotoilu, UX- ja UI-suunnittelu sekä projektinhallinta, Codemate taas vastasi teknisestä kehitystyöstä, testauksesta ja pilvipalvelutoteutuksesta.

Tiimi teki tiivistä yhteistyötä Sanoma Digitalin asiantuntijoiden kanssa, ja käytettävyyttä testattiin jatkuvasti Ideanin järjestämällä käyttäjätestauksella. Tiimiläisille projekti oli ikimuistoinen matka ja tilaisuus parantaa tuhansien ja taas tuhansien Oikotie-palvelun käyttäjien elämää.

TEKNIIKKA

Uusi palvelu koostuu kolmesta pääosasta: mobiilisovelluksista, taustajärjestelmästä ja verkkosovelluksesta.

IOS- ja Android-mobiilisovellukset

iOS- ja Android-laitteille toteutettiin omat natiivisovelluksensa Swift- ja Kotlin-ohjelmointikielellä. Sovellukset noutavat dataa ja sisältöjä Oikotie-taustajärjestelmästä REST-rajapinnan välityksellä.

Oikotie-taustajärjestelmä

Oikotie-taustajärjestelmä on koko järjestelmän sydän, joka toimii linkkinä vertikaalien järjestelmien sekä mobiilisovellusten ja verkkosovelluksen välillä. Vertikaaleissa ja muissa Sanoman järjestelmissä käytetään erilaisia ohjelmointirajapintoja, joiden välityksellä taustajärjestelmän on voitava noutaa dataa ja sisältöjä. Toisin sanoen, palvelun järjestelmäintegraatio ei ollut mikään yksinkertainen pikkutyö.

Codemate toteutti skaalautuvan AWS-pilviympäristön, joka pystyy palvelemaan jopa satojatuhansia käyttäjiä samanaikaisesti.

Oikotie.fi-verkkosovellus

Oikotie.fi-verkkosovellus toimii Oikotie-palvelun etusivuna. Käyttäjäkokemuksen ja palvelun toiminnan parantamiseksi React-käyttöliittymäsovellus erotettiin sisällönhallintajärjestelmästä.

TULOKSET

Kun Sanoma Digitalin palveluiden käyttäjäkokemus yhtenäistettiin ja vertikaalit yhdistettiin Oikotie-palvelun alaisuuteen, erillisiä vertikaalikohtaisia mobiilisovelluksia ei enää tarvittu. Sovellusten kehitys nopeutui ja uusien toimintojen käyttöönotto nopeutui merkittävästi. Uuden ratkaisun etuna on se, että uudet toiminnot voidaan lisätä yhtä aikaa kaikkiin vertikaaleihin, eikä räätälöintiä tarvita. Lisäksi palvelun ylläpito on huomattavasti aiempaa helpompaa ja nopeampaa.

Ehkä tärkeintä on kuitenkin se, että uusi Oikotie-konsepti parantaa käyttäjäkokemusta tekemällä vertikaaleista läpinäkyviä. Käyttäjä voi siirtyä saumattomasti vertikaalista toiseen aivan kuin kyseessä olisi yksi ja sama palvelu. Sisällön valikoinnin ansiosta selaaminen on miellyttävää ja vaivatonta, käyttäjämääriltään suurimpien vertikaalien käyttäjävirta taas hyödyttää muita vertikaaleja.

Suosittelija:

"Codemate on ollut mainio kumppani koko projektin ajan”.

Henna Wie, tuotekehityspäällikkö, Sanoma Digital Finland

Pinterest
Referenssin infoboxi
Codemate logo

Tiedot

Tilaaja: Sanoma Digital Finland
Ajankohta: 2018 - 2020
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Jukka Koskinen

Lisätietoja

Yritysprofiili Codemate kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Asiakaspalvelu
Markkinointi
Myynti
Tuotekehitys ja suunnittelu
Viestintä

Erikoisosaaminen

Arkkitehtuuri
Integraatiot
Ketterät menetelmät
Laadunvarmistus
Mobiilikehitys
Ohjelmistokehitys
Tietoturva
Webkehitys

Toimialakokemus

Kauppa
Media

Teknologia

Amazon Web Services
Android
iOS
Javascript
Swift

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö

Omat tagit

Digitaalisten palveluiden kehittäminen
reactjs
Amazon AWS
Kotlin

Siirry yrityksen profiiliin Codemate kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Codemate - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Codemate - Muita referenssejä

Codemate - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia