Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ohjelmistorobotit palvelevat tilitoimistoja ja niiden asiakkaita

BloggausOhjelmistorobotit ovat tilitoimistoissa parhaimmillaan: ne tekevät viikosta toiseen töitä juuri niin kuin niitä on opetettu.  

Ohjelmistorobotti automatisoi tietotyön prosesseja matkimalla ihmisen toimia tietokoneella. Robottien tekemänä prosessi tai prosessien pitkä ketju toistuu aina ja varmasti samanlaisena.

Monet tilitoimistot ovat oivaltaneet käyttämään robotteja. Ne ovat vapauttaneet taloushallinnon ammattilaiset numeroiden siirtelystä tekemään vaativampia ja motivoivampia tehtäviä.

Poimi ensin alimmat hedelmät  

Kun ohjelmistorobotit otetaan käyttöön, ei ole järkevää tehdä kaikkea kerralla vaan aloittaa sieltä, mistä saadaan nopeimmin suurimmat hyödyt. Pienelläkin investoinnilla ja muutamassa kuukaudessa voidaan saavuttaa merkittäviä säästöjä. Euroja kuluu kohtuullisesti verrattuna perinteisiin it-projekteihin: Robotin suunnittelu ja käyttöönotto maksaa pari tuhatta euroa, ja sen jälkeen kuukausittainen käyttömaksu on muutamia satasia.

Uuden asiakkaan liittäminen tilitoimiston asiakkaaksi on tyypillinen robotille siirrettävä prosessi. Robotti lukee asiakashallinnasta asiakkaan perustiedot ja vie ne eri liiketoiminnan järjestelmiin. Sen jälkeen robotti ottaa yhteyden asiakkaaseen ja pyytää lisätietoja, joita se lisää tietojen saavuttua.

Tämä työ on sitonut perinteisesti paljon työvoimaa. Prosessin eri vaiheissa aiheutuneet kommunikaatio-ongelmat ovat aiheuttaneet virheitä. Nyt robotti helpottaa useiden ihmisten työtä, nopeuttaa asiakashallinnan prosessia ja takaa virheettömän lopputuloksen.

Robotti on sarja toimintaohjeita

Kun ohjelmistorobotteja suunnitellaan, on tärkeää selvittää organisaation työntekijöille huolellisesti, mitä robotit ovat ja mihin ne pystyvät. Ne ovat tietokoneohjelmia, jotka matkivat ihmisen tekemää toisteista työtä.

Ihmistyön voi siirtää robotille, kun sille voi kuvata prosessin ja antaa selkeät ohjeet. Kun ihminen poimii hiirellä tiedot ohjelmistosta ja siirtää ne toiseen järjestelmään, robotti ohjelmoidaan tekemään samoin. Näitä osaprosesseja voi olla kymmenittäin peräkkäin.

Ohjelmistorobotit ovat nyt mahdollisia myös pienille organisaatioille. Tarjoamme niitä palveluna ilman monimutkaisia teknologiavalintoja ja raskaita lisenssi-investointeja. Teemme asiakkaamme tarpeisiin istuvan robotin käyttötarkoitukseen sopivimmalla teknologialla ja tarjoamme sen käyttöön kuukausimaksulla.

Hinta määräytyy käytön mukaan, mikä sopii erinomaisesti tilitoimistojen töiden kausivaihteluun. Keväällä robotit ovat töissä hieman enemmän ja syksyllä on hiljaisempaa. Kuukausimaksu vaihtelee työmäärän mukaan.

Robotit toimivat joko asiakkaan omalla koneella tai Rajobitin pilvipalvelussa, asiakkaan tarpeen mukaan. Näin siksi, että osalle asiakkaistamme on tärkeää, että heidän asiakkaidensa tietoja käsitellään asiakkaan omassa tietoteknisessä ympäristössä. Ympäristöstä riippumatta hinnoittelu on aina sama.

Oiva apu läpilaskutukseen, raportointiin ja laadunvarmistukseen

Ohjelmistorobotti auttaa tilitoimistojen asiakkaiden läpilaskutuksessa. Kun käytössä on esimerkiksi Visman ja Procountorin järjestelmä, laskee ohjelmistorobotti talousjärjestelmän toimittajan laskun perusteella asiakaskohtaisen kulun ja lähettää loppuasiakkaalle automaattisesti laskun.

Robotteja käytetään myös toimialakohtaiseen raportointiin tilitoimiston asiakkaille. Robotti kerää tilitoimiston vaatimusten mukaan tiettyä toimialaa kiinnostavia tietoja ja koostaa ne sopivan muotoiseksi raportiksi kirjanpidosta muodostuneiden talouslukujen kaveriksi. Tilitoimisto toimittaa toimialaraportteja niitä haluaville asiakkailleen.

Tilitoimiston työn kehittämistä helpottaa, kun työn laadun varmistaminen siirretään robotille. Kuukausittaisten tarkistuslistojen läpikäynti on aiemmin vaatinut paljon asiantuntijoiden aikaa, joka voidaan käyttää nyt lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.

Kirjanpitäjästä asiakkaan asiantuntijaksi

Taloushallinnon ammattilaisen työ muuttuu robottien käytön lisääntyessä entistä enemmän asiakkaiden konsultiksi ja robottien tuottamien aineistojen tulkiksi. Työtä tehdään samalla tiiviisti robottien kanssa niin, että niiden toimintaa kehitetään vastaamaan asiakkaiden alati muuttuviin tarpeisiin. 

Digitalisaation ja automatisaation eteneminen on taloushallintoalalla nopeaa. Kysymys ei ole, pitääkö vauhtiin hypätä vaan, kuinka nopeasti olet valmis hyödyntämään ohjelmistorobotteja osana liiketoimintasi kehittämistä.

Katso myös webinaari: Ohjelmistorobotiikka tilitoimistoissa

Tule kuulemaan lisää webinaariimme. Pureudumme yhtiökumppani John Alanderin kanssa astetta syvemmin ohjelmistorobotiikkaan tilitoimistoissa.

Lue lisää ja ilmoittaudu webinaariimme täältä.

Julkaistu: kesäk. 07, 2022 | Kategoria: Ohjelmistorobotiikka tilitoimistossa

Blogin kirjoittaja Joni Ranta-Eskola kertoo

"Olen Rajobit Oy:n perustaja. Asioiden tekeminen uudella tavalla on aina kiinnostanut minua ja tätä kiinnostuksen kohdetta olen päässyt hyödyntämään työurallani. Tällä hetkellä mukana matkalla on myös huipputiimi, jonka kanssa tuemme kaiken kokoisia yrityksiä liiketoimintaprosessien tehostamisessa."

Pinterest
Rajobit Oy logo

Lisätietoja

Yritysprofiili Rajobit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Projektinhallinta
Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP
Tuotanto

Erikoisosaaminen

Ohjelmistorobotiikka

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Hotelli, matkailu ja ravitsemus
IT
Julkishallinto
Järjestöt ja yhdistykset
Kauppa
Kiinteistöala
Koulutusala
Kuljetus, liikenne ja logistiikka
Media
Pankki ja vakuutus
Prosessiteollisuus
Raaka-aineet ja energia
Rakentaminen
Telekommunikaatio
Terveys- ja sosiaalipalvelut
Urheilu, viihde ja virkistys
Valmistava teollisuus

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Vuokratyövoima

Siirry yrityksen profiiliin Rajobit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rajobit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Rajobit - Muita referenssejä

Rajobit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia