Hae it-yrityksiä
osaamisalueittain:

Asiakkuudenhallinta CRM BI ja raportointi HR Tuotekehitys ja suunnittelu Toiminnanohjaus ERP Taloushallinto Markkinointi Webkehitys Mobiilikehitys Käyttöliittymäsuunnittelu Tietoturva Verkkokaupparatkaisut Ohjelmistokehitys Integraatiot Pilvipalvelut / SaaS Tekoäly (AI) ja koneoppiminen Lisätty todellisuus ja VR Paikkatieto GIS IoT Microsoft SAP IBM Salesforce Amazon Web Services Javascript React PHP WordPress Drupal

Ohjelmistorobotiikka ratkaisi Cibes Amsliftin rekrytointitarpeen

ReferenssiVoimakkaasti kasvava yritys tarvitsi taloushallintoon puhdasta työvoimaa. Rajobit kehitti avuksi rutiinien rautaisen ammattilaisen, Raimoksi nimetyn robotin. Ohjelmistorobotiikka vapauttaa työntekijät keskittymään olennaisempaan tekemiseen. 

”Parasta on ollut helppous”, kuvailee Cibes Amslift Oy:n talousjohtaja Heli Oikarinen yritykselle räätälöidyn ohjelmistorobotin tilaus- ja käyttöönottoprosessia.

Vuonna 1996 perustettu, älykkäitä ja joustavia hissiratkaisuja tarjoava Cibes Amslift on osa kansainvälistä Cibes Lift Groupia. Se on Suomen suurin hydraulihissien toimittaja, joka kasvaa vauhdilla.

”Olemme viimeisen kolmen vuoden aikana nelinkertaistaneet liikevaihtomme”, Oikarinen kertoo.

Vaikka vauhdikas kasvu on yritykselle positiivinen asia, tuo se usein mukanaan myös haasteita. Yksi suurimmista on työvoiman löytäminen. Oikarinen vahvistaa tämän olleen tilanne myös heillä.

”Tarvitsimme puhdasta työvoimaa”, hän toteaa. 

Ohjelmistorobotti hoitaa väsymättä ostolaskuja

Perinteikäs hissiyhtiö on moderni toimija. Rekrytointikonsultin sijaan avuksi löytyikin Rajobit, joka kehitti yritykselle aina reippaan apulaisen: Raimo-robotin, joka vastaa ostolaskujen käsittelystä.

”Olemme hänet itse nimenneet”, Oikarinen sanoo hymyssä suin.

Robotiikan käyttö on monelle tuttua teollisuudesta, mutta se on mainio ratkaisu myös taloushallintoon, jonka rutiininomaiset tehtävät sujuvat robotilta näppärästi. Automatisaatio poistaa myös inhimillisten virheiden mahdollisuuden.

Fyysistä olemusta Raimolla ei ole, sillä käytännössä kyseessä on tietokoneohjelmisto, joka imitoi ihmisen toimia tietokoneella.

”Raimo käy päivittäin hakemassa saapuneet ostolaskut järjestelmään ja vie ne oikeille työntekijöille hyväksyttäväksi”, Oikarinen kertoo robotin työtehtävistä.

Näin varsinaisille työntekijöille jää enemmän aikaa keskittyä sellaisiin työtehtäviin, joita ei voi robotisoida ja jotka vaativat ihmistä.

”Turha napinpainamistyö on poistunut”, kiittelee Oikarinen.

”Raimon työn huomaa oikeastaan parhaiten siitä, ettei sitä tarvitse ajatella ollenkaan.”

Yksinkertaisesti toimivaa ja edullista

Rajobit oli sen taustalla vaikuttavien henkilöiden kautta Oikariselle entuudestaan tuttu toimija. Luottamus yhteistyökumppanin ammattitaitoon oli kunnossa, mutta prosessi pääsi silti yllättämään helppoudellaan.

”Pidimme tunnin palaverin ja sen jälkeen Rajobit työsti parissa viikossa robotin valmiiksi. Tämän jälkeen se otettiin heti käyttöön”, Oikarinen kertaa.

Käytännössä Rajobitille tarvitsi ainoastaan näyttää, millaiseen työhön robottia tarvittiin. Mitään muutoksia olemassa oleviin järjestelmiin ei tarvinnut tehdä, vaan käyttöönotto oli yksinkertaista ja edullista.

”Kamalan helppoa”, Oikarinen summaa.

Rajobitin RPA-palvelut skaalautuvat tarpeeseen kuin tarpeeseen. Esimerkiksi Raimo on suunnitelmissa monistaa Cibes Amsliftin toimintaan muissa maissa ja Suomessa robotti laajentaa kesän jälkeen toimintakenttäänsä myynnin muihin prosesseihin.

”Ohjelmistorobotiikka on mahtava tapa saada aikaan säästöjä ja lisätä myös ihmisen tekemän työn merkityksellisyyttä”, sanoo Oikarinen.

”Verrattuna varsinaiseen tekoälyyn, robotiikan hyödyt saa käyttöönsä pienemmällä panoksella. Tämä tuo sen mahdolliseksi myös meille pienille ja keskisuurille yrityksille.”

Katso myös video!

Suosittelija:

Ohjelmistorobotiikka on mahtava tapa saada aikaan säästöjä ja lisätä myös ihmisen tekemän työn merkityksellisyyttä. Verrattuna varsinaiseen tekoälyyn, robotiikan hyödyt saa käyttöönsä pienemmällä panoksella. Tämä tuo sen mahdolliseksi myös meille pienille ja keskisuurille yrityksille.

Heli Oikarinen, talousjohtaja, Cibes Amslift

Pinterest
Referenssin infoboxi
Rajobit Oy logo

Tiedot

Tilaaja: Cibes Amslift: hissialan yhtiö
Ajankohta: 2020 -
Toimittajan
yhteyshenkilö:
Heli Oikarinen, talousjohtaja

Lisätietoja

Yritysprofiili Rajobit kotisivut

Tagit

Jos tarjontatagi on sininen, pääset klikkaamalla sen kuvaukseen

Liiketoimintaprosessi

Taloushallinto
Toiminnanohjaus ERP

Erikoisosaaminen

Ohjelmistorobotiikka

Toimialakokemus

Asiantuntijapalvelut
Rakentaminen

Tarjonnan tyyppi

Konsultointi
Toteutustyö
Tuki- ja ylläpitotyö
Vuokratyövoima

Siirry yrityksen profiiliin Rajobit kotisivut Yrityshaku Referenssihaku Julkaisuhaku

Rajobit - Asiantuntijat ja yhteyshenkilöt

Premium-profiilia ei ole aktivoitu. Aktivoi premium-profiili näyttääksesi tässä lisäämäsi 3 asiantuntijaa.

Rajobit - Muita referenssejä

Rajobit - Muita bloggauksia

Digitalisaatio & innovaatiot blogimedia

Blogimediamme käsittelee tulevaisuuden liiketoimintaa, digitaalisia innovaatioita ja internet-ajan ilmiöitä

Etusivu Yrityshaku Pikahaku Referenssihaku Julkaisuhaku Blogimedia